Koninklijke onderscheiding voor Hans Dries

Home > Algemeen > Actueel > Nieuws > Koninklijke onderscheiding voor Hans Dries

Koninklijke onderscheiding voor Hans Dries

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Tijdens het Maassluise Sportgala in Theater Koningshof werd MSR voorzitter Hans Dries afgelopen vrijdagavond koninklijk onderscheiden. Wethouder Arnold Keijzer mocht hem als Locoburgemeester de versierselen opspelden, die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Tom van Bemmel) 
 

Hans Dries kreeg de onderscheiding voor de vele verdiensten, die hij gedurende een lange periode had voor de sport in Maassluis en Maasland.

Het begon allemaal bij ons eigen M.S.V.'71, waar hij na zijn actieve voetbalcarrière meer dan 20 jaar actief was in heel veel verschillende rollen en functies.

Gedurende die hele periode trad Hans op als scheidsrechter. Hij floot meer dan 500 wedstrijden bij zowel pupillen als junioren, senioren en in de zaal. Het was het begin van een indrukwekkende rol als vrijwilliger bij onze club.

Hans is een geboren organisator. Zo was hij in de jaren 80 meer dan 10 jaar lang de initiatiefnemer en animator van het bekende M.S.V.'71 carnaval. In 1988 en 1990 organiseerde Hans samen met Aart Trees twee grote sponsorlopen naar Parijs en Berlijn om geld in te zamelen voor een lichtinstallatie en een tribune.

In 1996 was Hans samen met Wilco Wapenaar de initiatiefnemer en een van de organisatoren van onze befaamde M.S.V.'71 Megaweek.

Daarnaast was Hans ook nog vele jaren jeugdtrainer en lid van het bestuur in verschillende functies. Zo was hij secretaris, vice voorzitter, bestuurslid technische zaken  en bestuurslid PR. 

Ook bij MVV'27 uit Maasland was Hans de afgelopen jaren actief als scheidsrechter en wedstrijdsecretaris. En in 2008 was hij medeoprichter en voorzitter van de Stichting Outdoor Sport Promotion Maassluis en sinds 2015 organiseert hij de Avondvierdaagse van Maassluis.

M.S.V.'71 feliciteert Hans Dries heel hartelijk met zijn Koninklijke onderscheiding. Verder zijn wij erg verheugd dat Hans na een afwezigheid van jaren sinds kort weer als vrijwilliger (lid van de toernooicommissie) actief is bij M.S.V.'71.  

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71