Nico van der Lelij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Home > Algemeen > Actueel > Nieuws > Nico van der Lelij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Nico van der Lelij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vandaag werd ons lid Nico van der Lelij door onze Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de Groote Kerk te Maassluis werd hem door burgemeester Karssen de versierselen opgespeld.

Dit tot zijn eigen grote verbazing, want Nico wist van niets en was met smoesjes door dochter Esther en Marijke van de Stichting On Wheels naar de Grote Kerk in Maassluis geloodst. Nico zelf blijft graag wat op de achtergrond, maar vandaag kon hij er niet onderuit. En Nico verdient het zonder meer.

 

Binnen onze vereniging maakt Nico zich al vele jaren verdienstelijk. Vanaf de oprichting van M.S.V.'71 is hij een zeer actief lid. Vanaf het begin was Nico vooral actief als steunende kracht in het 1e elftal. Hij speelde jaren als rechtback en schreef ook in die tijd de wekelijkse wedstrijdverslagen van het eerste elftal voor het weeknieuws en de Maassluische Courant "De Schakel" .

Ook na zijn actieve voetbalcarrière bleef hij de verslagen van de hoofdmacht van M.S.V.'71 verzorgen en dat doet hij nu nog steeds. Ook verzorgt Nico de berichten aan de pers. Hij is een rasechte M.S.V.'71 -man, lid vanaf de oprichting en altijd actief, meldt zich direct als commissielid als dit nodig is. Sinds de vereniging beschikt over een eigen website verzorgt hij, samen met de website commissie, de informatie op de site. Hij is lid van de PR commissie en beheert de facturatie van de sponsors.

Na zijn actieve voetbalcarrière hing Nico zijn voetbalschoenen niet aan de wilgen, want hij werd jeugdtrainer en begeleider van de pupillen en de junioren, verder heeft Nico ook enige tijd ons tweede elftal getraind. Van 2009 tot 2012 was hij coördinator van de E-pupillen. Verder volgt hij uiteraard de sportieve verrichting van zijn ook voetballende kleinkinderen.

In de periode na 1980 was Nico enkele jaren lid van de Raad van Elf bij het jaarlijkse Carnavalfestijn bij ons club en dit terwijl Nico helemaal niet zo'n carnavalman was.

Verder was Nico nog enige tijd interim secretaris van de vereniging en was hij enkele jaren lid van de Technische Commissie.
Sinds 2010 organiseert M.S.V.'71 het jaarlijke Maassluise Schoolvoetbaltoernooi en Nico werd ook direct lid van de organiserende schoolvoetbalcommissie. Zijn enthousiasme en behulpzaamheid en betrokkenheid bij sponsors was daarin van enorm belang. Nico regelde alle uitgaande post voor het schoolvoetbal en dat is een enorme klus.
Verder was Nico in 2011 lid van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van onze club, hij droeg hierbij zorg voor een speciale jubileumkrant.

Nico is ook sinds 2010 vrijwilliger bij de Stichting On Wheels, hij verzorgt de administratie. Binnen deze vereniging wordt zijn betrokkenheid, opgewekte instelling en hulpvaardigheid zeer op prijs gesteld. Deze stichting zet zich in voor mensen met een ernstige beperking zoals de ziekte van Duchenne.

Nico werd in het bijzijn van vele familieleden en leden van M.S.V.'71 en een overvolle Grote Kerk, samen met nog 19 andere gelukkigen, door de burgemeester de versierselen die behoren bij deze benoeming opgespeld,

Ook de WOS schonk aandacht aan het gebeurden, zie: www.wos.nl/nieuwsbericht/item/20140425-twintig-lintjes-in-maassluis/

Nico luistert samen met dochter Esther naar de lofuitingen aan zijn adres.De burgemeester feliciteert Nico en Esther met deze benoeming.

Groepsfoto van alle gedecoreerden met links Nico en Esther.

 

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71