Nieuw volgend seizoen: Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier

Home > Algemeen > Actueel > Nieuws > Nieuw volgend seizoen: Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier

Nieuw volgend seizoen: Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier

Vanaf het seizoen 2017/’18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app mogelijk zijn. Ook komt er een nieuwe voetbal.nl App.

De wedstrijdzaken-app is nu al te downloaden via de Apple-store of Google Play voor Android telefoons. Registratie (inloggen) moet via het emailadres welke je hebt opgegeven bij de ledenadministratie, dus zorg ervoor dat uw (goede)emailadres geregistreed staat bij de ledenadministratie (Henk Smit) 

De wedstrijdzaken app is vooral bedoeld voor die personen die een officiële rol hebben bij een wedstrijd en het wedstrijdformulier. Denk aan bijvoorbeeld scheidsrechters, aanvoerders, leiders en wedstrijdsecretarissen. Om een misverstandje te voorkomen; sommige clubs hebben het idee dat ieder lid deze app moet downloaden omdat men anders niet speelgerechtigd is. Dit is niet het geval, ook zonder de app mag men uiteraard gewoon lekker voetballen.

De vijf voordelen op een rij: 

Minder tijd kwijt aan het invullen van het Digitale Wedstrijdformulier (dit geldt niet zozeer bij kleine verenigingen zoals MSV'71)
Als je net een belangrijke overwinning uit het vuur hebt gesleept, wil je maar één ding: dat vieren met je team. En zeker niet bij het wedstrijdsecretariaat gaan zitten wachten tot je eindelijk even achter de computer mag zitten om het formulier te ondertekenen. Met de Wedstrijdzaken-app wordt het formulier eenvoudiger en hoeft het achteraf niet meer bevestigd te worden door de aanvoerders. Alleen als je het achteraf niet eens bent met het formulier kun je bezwaar aantekenen.

Geen gedoe meer met de spelerspasjes
Iedereen die weleens voor de spelerspasjes heeft gezorgd kent het; ben je onderweg naar een belangrijke uitwedstrijd, schiet ineens door je hoofd: “Heb ik de spelerspasjes wel bij me?” Vaak wel, maar soms ook niet. Dan kan je weer terug om de spelerspasjes op te halen. Of ben je in het ergste geval de passen zelfs helemaal kwijt.
Met de Wedstrijdzaken-app is dat verleden tijd; alle pasjes zitten namelijk digitaal in de app. En mocht je zó verstrooid zijn dat je zelfs je telefoon vergeet, kan je ook gewoon inloggen op het toestel van iemand anders om de pasjes te laten zien en het formulier in te vullen.

Makkelijker aanvragen spelerspas
Het proces met spelerspassen gaat voortaan volledig digitaal. Ook het aanvragen ervan. M.S.V.'71 hoeft bijvoorbeeld niet langer moeite te doen met pasfoto’s opsturen; een goede, herkenbare digitale foto uploaden is genoeg (een bepaalde periode kunt u dat zelf doen via uw mobieltje, gewoon een selfi maken en inladen.
Alle reeds bestaande foto’s worden trouwens automatisch gedigitaliseerd door de KNVB.
Mocht je tussentijds een transfer maken óf als nieuw lid bij een club aan de slag gaan, gaat dat nu ook nog eens sneller omdat er geen spelerspas meer per post verstuurd hoeft te worden.

Scheidsrechters hebben hun programma altijd op zak
In de Wedstrijdzaken-app kun je als scheidsrechter (zowel bond- als clubscheidsrechter) direct zien op welke wedstrijden je bent aangesteld. Daar staat ook nog eens bij, mits die informatie bekend is, wie bijvoorbeeld de assistent-scheidsrechters zijn. 

Minder tijdrovend voor vrijwilligers
Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden in het amateurvoetbal. Je moet als club maar net het geluk hebben dat je iemand weet te vinden die voor zijn plezier iedere zaterdag en zondag de leiders of aanvoerders helpt met het invullen van de wedstrijdformulieren. Met het mobiel digitaal wedstrijdformulier wordt dat straks een stuk minder tijdrovende klus, omdat iedereen het in principe zelfstandig kan invullen. Zo houdt een wedstrijdcoördinator tijd over om zelf ook eens te genieten van de wedstrijden en kan hij nog meer als gastheer/dame actief zijn.

Het wordt dus een stuk eenvoudiger en leuker.

Wil je meer weten over het "mDWF" dan verwijzen we graag naar sites van Sportlink en de KNVB.
Daar vindt u een lijst met de meest gestelde vragen en antwoorden.

De handleiding voor teamleden:

https://www.konhfc.nl/userfiles/wedstrijdsecretariaa/4772_handleiding_mdwf_teamleden.pdf?sid=1

Op de KNVB site West II vindt u ook veel info over competitiezaken:

http://www.knvb.nl/knvb_node/categorie/districtsnieuws/district-west-ii

De Voetbal.nl app, live & kicking 

Er start wel een nieuwe Voetbal.nl app Deze gaat online in week 34 (tussen 22 en 25 augustus). En vanaf dat moment kunnen alle voetballiefhebbers met de nieuwe app aan de slag. Uitslagen, standen, programma’s, kleedkamerindelingen en nog veel meer. We beseffen dat het uitbrengen van de nieuwe Voetbal.nl app langer heeft geduurd dan gepland, maar we rekenen erop dat jullie blij worden van het resultaat. Voor iedereen een begin van een toekomst met veel mooie ontwikkelingen. 

De app begint bij het inloggen

Alle leden en toeschouwers van jouw voetbalvereniging kunnen gebruik maken van de Voetbal.nl app. Om je leden al meteen vanaf de start goed verder te helpen, beginnen we bij het begin: het inloggen in de app. Inloggen in de app doe je met je e-mailadres. Het e-mailadres wat de leden hiervoor gebruiken moet overeenkomen met e-mailadres zoals bij de vereniging geregistreerd staat. De inloggegevens zijn gelijk aan die van de WedstrijdzakenApp.

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71