Regenboog verdiende winnaar schoolvoetbal Groep 7

Home > Evenementen > Schoolvoetbal > Nieuws - Informatie > Regenboog verdiende winnaar schoolvoetbal Groep 7

Regenboog verdiende winnaar schoolvoetbal Groep 7

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Op woensdag 21 maart organiseerde M.S.V.'71 het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Deze middag speelden de leerlingen van groep 7. De Regenboog kwam als verdiende winnaar uit de bus. De Westhoek won de prijs voor meest sportieve school.


Hoofdsponsor GECO Sportswear


Nieuwe Opzet.
Op verzoek van de scholen werd er dit jaar voor het eerst gespeeld in een recreatieve en een competitie poule. De scholen die voor de winst willen gaan en een sterk team ingeschreven hebben speelden in de competitieve poule. Ze kregen daarbij te maken met vergelijkbare sterke tegenstanders. De scholen die voor het plezier willen spelen schreven de teams in voor de recreantenpoule. Hiermee kunnen de kinderen die gewoon voor de lol mee willen doen kennis maken met voetbal en hier een positieve ervaring aan overhouden, i.p.v. alles verliezen.


Deelnemers
Er deden in totaal 14 teams mee aan het toernooi. Panta Rhei, Groene Hoek, Kardinaal Alfrinkschool en Regenboog streden in de sterke poule A voor het kampioenschap van Maassluis bij groep 7.

In de recreatieve poules met mixed team streden Balkon, De Dijck, Spectrum, Westhoek en 2 teams van Ichthus om de hoogste eer. Bij de meisjes deden in de recreatieve poule de volgende 4 scholen mee. De Dijck, Pata Rhei, Regenboog en Startpunt.

Meisjes recreatief
Het toernooi werd gespeeld onder redelijke weersomstandigheden. De temperatuur had best iets hoger gekund, maar het was in elk geval droog. Bij de meisjes ging de finale tussen Regenboog en Panta Rhei. Het was een ongelofelijk spannende wedstrijd die gelijk eindigde (0-0). Strafschoppen moesten de beslissing brengen.De dames van Panta Rhei deden dat net iets beter zodat zij de 1e prijs behaalden. Ook de strijd om de 3e en 4e plaats leverde geen directe winnaar op. Ook  tussen De Dijck en Startpunt eindigde gelijk (1-1). Hier nam De Dijck de strafschoppen beter zodat zij de 3e prijs kregen.

Mixed Teams recreatief.
Na de poule wedstrijden bleken De Dijck en Het Spectrum de 2 beste ploegen. In een rechtstreeks duel streden zij om de 1e en 2e prijs. De Dijck bleek met 8-1 duidelijk de sterkste. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen  Balkon en Ichtus-2. Hier kwam Balkon als sterkste uit de bus en legde daarmee beslag op de3eplaats.

Competitie Poule.
In de poule wedstrijden bleek Regenboog de sterkste gevolgd door Panta Rhei, Kardinaal Alfrinkschool en Groene Hoek. De laatste 2 ploegen streden in een rechtstreeks duel om de 3e en 4e plaats. De wedstrijd eindigde in 2-2. De strafschoppenserie werd gewonnen door de Karninaal Alfrinkschool, die daarmee beslag legde op de 3e plaats.

De finale ging tussen Regenboog en Panta Rhei. Het werd uiteindelijk een dik verdiende zege voor Regenboog, die zich voor een jaar schoolvoetbalkampioen van Maassluis bij groep 7 mag noemen.

Westhoek winnaar sportiviteitprijs
Bij alle wedstrijden gaven de scheidsrechters aan de teams punten voor gedrag en sportiviteit. Hoewel er over het algemeen heel sportief werd gespeeld kwam Westhoek toch als sportiefste team uit de bus. Een groot compliment voor deze school, het team en de begeleiders. Uit handen van M.S.V.'71 secretaris Gerard Schilperoord kreeg deze school  een prachtige mooie grote beker, die ook dit jaar weer beschikbaar werd gesteld door Welzijn E25.

Herinnering voor deelnemers
Ook alle deelnemers van groep 7 werden deze middag in het zonnetje gezet. Als herinnering aan het schoolvoetbal 2018 kregen zij van M.S.V.'71 hoofdsponsor Segment een leuke armband, die licht kon geven. Daarnaast kregen alle deelnemende kinderen een vaantje ter herinnering en ook nog wat te drinken.

De organisatie dankt opnieuw alle vrijwilligers, die ook deze keer zorgden voor een vlekkeloos verlopen toernooi. Volgende week (woensdag 28 maart) is groep 8 aan de beurt. Deze wedstrijden worden ook gespeeld op het terrein van M.S.V.'71.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71