JO11-2 (E2) scoort als eerste team tegen Monster

Home > Voetbal > Pupillen > JO11-2 > JO11-2 (E2) scoort als eerste team tegen Monster

JO11-2 (E2) scoort als eerste team tegen Monster

Dit item is verlopen op 01-08-2018.

In een ongelijke strijd bleef M.S.V.’71 JO11-2 moedig weerstand bieden tegen de MONSTERlijke reuzen. MSV bleef positief en we wisten zelfs als eerste team dit seizoen een doelpunt tegen het veel te sterke Monster te scoren. Het leverde ons dan ook de nodige complimenten op van de leiding van de tegenpartij.

Regen, regen en nog eens regen, de hele week al voorafgaand aan deze wedstrijd. Wanneer zou het nou eens ophouden? Niet tijdens het treffen met Monster JO11-2, zo bleek. Het kunstgrasveld waarop we ingedeeld stonden stond bij het toegangshek zelfs helemaal onder water.

Doordat leider Mo de nacht voor de wedstrijd storingsdienst had tot 06.00 uur moest hij zich helaas afmelden. Voor de rest waren we compleet. In het gebruikelijke praatje in de kleedkamer werd het team enigszins voorbereid op een pittige tegenstander. Dat dit niks overdreven was, zou later blijken.
We zouden proberen positief te blijven. Dat zou al een mooi resultaat zijn. Zeker als de stand op het scorebord niet in ons voordeel mocht blijken te zijn.

Toen de tegenstander het veld op kwam zagen we pas hoe groot ze waren. Soms kunnen groten niet goed voetballen en zijn ze traag en lomp, maar zo niet dit team. Er liepen zelfs twee spelers bij die voor de D nog te groot waren! Eén van hen had zo’n hard en zuiver schot in zijn benen, dat je soms mocht hopen dat er geen speler van ons in de baan van de bal stond. Toch waren het volgens hun leeftijd ‘gewoon’ 2e jaars E-spelers.

Tijdens de wedstrijd bleef het water met bakken uit de hemel komen. Uit voorzorg werden er voor het wisselen twee stopwatches gestart, maar beiden haperden door de weersomstandigheden. En ja, wat moet je verder van de wedstrijd zeggen? Monster was veel en veel te sterk. Als gezegd een ongelijke strijd. Volledig overklast.

Maar wat is het dan knap hoe dit team er voor bleef gaan. Niet te veel aan de stand denken. Je staat nu eenmaal onder barre omstandigheden tegen een team waar je niet tegenover hoort te staan en dan moet je er maar het beste van maken en dat hebben ze gedaan. Ze bleven het zonder zichtbaar ontzag voor Monster proberen. Dat resulteerde uiteindelijk in het volgende moment, wat nog geen ander team dit seizoen gelukt is.

Ishairo werkte zich in de tweede helft los van de verdediging, speelde de bal weer wat te ver voor zich uit. De bal kwam daardoor tegen de keeper aan, weer tegen Ishairo en tenslotte rolde de bal over de doellijn. Hoe dit doelpunt ook tot stand kwam, hij werd natuurlijk gewoon geteld en kwam voort uit een teamprestatie. Het gaf de Maassluise formatie, mede aangejaagd door de coaches, even het idee dat er meer te halen was. Er kwam wat vuur in het team, maar Monster bleef helaas domweg te sterk en kreeg ons vuur uiteindelijk weer betrekkelijk makkelijk gedoofd. De einduitslag was 1-8.

Helemaal leuk was het daarom dat we als team (spelers, coaches en toeschouwers) meerdere complimenten van de staf van de tegenstander kregen. Ze roemden onze positieve houding en ze vonden dat wij als eerste team goed positiespel bleven houden (en dat kan echt nog wel beter). En ze memoreerden inderdaad dat wij hun het eerste tegendoelpunt bezorgden.

Volledig verzopen keerden we terug naar de kleedkamer voor een warme douche. Een napraatje had naast het geven van complimenten niet zo veel zin. Niet gedaan dus. Wel werd er nog een beloningspunt uitgereikt. Niet omdat ze alles nou zo goed deden. Wel omdat ze, ondanks dat ze volledig overklast werden, zich geen moment gewonnen gaven en ervoor bleven knokken. Wat een prestatie(!) en dat met zulk baggerweer (sorry hoor). Met een kledingtas die door al het opgenomen vocht 2 à 3 maal zwaarder was dan gebruikelijk, keerden we huiswaarts om verder op te warmen. Ish bedankt voor het helpen.

De volgende wedstrijd hopen we weer op normale tegenstand en hopelijk redelijke weersomstandigheden en dan staan ze er gewoon weer.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71