JO11-2 (E2) speelde ‘twee’ wedstrijden en won.

Home > Voetbal > Pupillen > JO11-2 > JO11-2 (E2) speelde ‘twee’ wedstrijden en won.

JO11-2 (E2) speelde ‘twee’ wedstrijden en won.

Dit item is verlopen op 01-08-2018.

Afgelopen zaterdag ging MSV’71 JO11-2 op bezoek bij Westlandia JO11-3. De eerste en de tweede helft waren zo verschillend dat het leek alsof het twee verschillende wedstrijden waren. Gelukkig trok JO11-2 uiteindelijk aan het langste eind.

Veel te vroeg (07.30 uur) verzamelden we op de parkeerplaats van MSV om vervolgens naar Naaldwijk te rijden voor een revanche tegen Westlandia JO11-3. Een paar weken daarvoor hadden we in de beker al thuis nipt met 1-2 van ze verloren. Er was dus wat goed te maken.

In het begin van de wedstrijd leek daar heel weinig van terecht te komen. Sommigen hielden hun positie en/of directe tegenstander niet. De spelers kwamen niet naar de bal toe. Westlandia profiteerde daarvan door dat wel te doen en daardoor eerder bij een voor een MSV-er bedoelde assist te zijn. Ook werd er nauwelijks gekeken voordat er gepasst werd naar een medespeler. Er kwamen dan ook heel veel van onze passes bij de tegenstander terecht. Dit vertaalde zich al snel in het eerste Westlandse doelpunt. Ons spel veranderde niet en bij rust stonden we 0-3 achter.

Uiteraard werden de hiervoor genoemde te verbeteren punten met het team doorgenomen. Ook werd er een kleine aanpassing in de opstelling doorgevoerd. Of dit alles geholpen heeft weten we niet, maar er volgde een compleet ander wedstrijdbeeld. Het kan ook zo zijn dat Chahid, Sam en Ramon samen met keeper Steven afgesproken hadden vanaf nu niks meer door te laten en dat Luuk, Taoufik, Ishairo en Kyra een zelfde afspraak hadden gemaakt, maar dan om veel doelpunten te gaan maken.

In het begin van de tweede helft was er van een verbetering nog niet eens zo veel sprake, maar toen brak een periode aan, wat inmiddels sinds afgelopen zaterdag in Naaldwijk en omstreken bekend staat als het Maassluis’ kwartiertje. Luuk passte van rechts op Ishairo en laatstgenoemde liet ons eerste doelpunt op het scorebord zetten: 1-3. Aanvankelijk leek dit slechts een eretreffer te worden, zo zeiden wij allen na de wedstrijd. MSV drukte echter door en de thuisploeg leek enigszins aangeslagen. Op dat moment gaf Taoufik een mooie voorzet van links op Luuk, die zo waar vervolgens de aansluitingstreffer maakte: 2-3.

Nu was Westlandia echt van slag en wij begonnen er weer helemaal in te geloven. Dat was ook zichtbaar in het team. Zouden we met een punt naar huis kunnen gaan? Ishairo vond van wel en gaf een voorzet op Luuk, die nu links stond en vrij op de keeper af kon en niet faalde: 3-3. Een stunt hing in de lucht.
Tegen het einde van de partij gaf Luuk de bal op Kyra, die daarna over de as richting de keeper ging. Het te lanceren schot was niet eenvoudig, maar het lukte haar op een fraaie manier de keeper te verschalken: 3-4. Er was niet heel veel tijd meer tot aan het laatste fluitsignaal. Het werd dus nog even kort heel spannend, maar uiteindelijk was de 3-4 de einduitslag. Dit was zeer zeker ook de verdienste van Sam, Chahid, Ramon en Steven die de weg naar ons goal hermetisch afgesloten hadden en daarmee vanaf de rust keurig de nul hielden. De overwinning gaf de ploeg een heerlijk gevoel.

Na de wedstrijd trokken de beide coaches de conclusie dat in de eerste helft de taken niet goed uitgevoerd werden. De tweede helft was echter veel beter en het was heel knap om een 0-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Dit had de ploeg na twee afstraffingen ook echt even nodig. Goed beschouwd had de ploeg maar een half beloningspunt verdiend. Nadat de spelers beloofden voortaan wel de hele wedstrijd de taken goed uit te voeren, werd daarvan een heel punt gemaakt. Daarmee is het vierde punt binnen en dus wordt er de volgende wedstrijd getrakteerd.

Hopelijk kunnen we zaterdag de goede prestatie een vervolg geven als ’s-Gravenzande bij ons op bezoek komt.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71