M.S.V.'71 JO11-2 (E2) – Westlandia JO11-3 d.d. 2 september 2017

Home > Voetbal > Pupillen > JO11-2 > M.S.V.'71 JO11-2 (E2) – Westlandia JO11-3 d.d. 2 september 2017

M.S.V.'71 JO11-2 (E2) – Westlandia JO11-3 d.d. 2 september 2017

Dit item is verlopen op 01-08-2018.

Onze JO11-2 zette in de 3e klasse in hun eerste bekerwedstrijd een knappe prestatie neer door slechts met 1-2 te verliezen van Westlandia JO11-3. Doelpunt werd gescoord door Kyra op aangeven van  Ishairo 

Zaterdag 2 september speelde JO11-2 op het zonovergoten sportpark de eerste (beker)wedstrijd van het seizoen.  Naar het leek had onze tegenstander Westlandia veel tweedejaars binnen de lijnen, terwijl  wij bijna alleen maar eerstejaars E-spelers in het team hebben. Toch leken onze spelers niet onder de indruk van de Naaldwijkse formatie.

Precies om 09.00 uur rolde de bal na het eerste fluitsignaal door het nog natte gras. MSV hield goed stand en dat met een team waarin weinig geboren verdedigers zitten. Toch deed iedereen het defensief heel goed. Wel moest over de gehele wedstrijd bezien de hele voorhoede soms nog meer en sneller mee zakken. Beide teams creëerden aanvallend kansen. Desondanks was het na een spannende eerste helft bij rust nog doelpuntloos gelijk: 0-0.

In de loop van de tweede helft kwam Westlandia uiteindelijk tot scoren: 0-1. Een tijdje daarna volgde een mooie passeeractie van Ramon, waarbij de tegenstander door de benen werd gespeeld, hij keek goed en zag Ishairo vrij en passte op hem. Ishairo maakte ook, zoals we getraind hebben, oogcontact en zag Kyra op rechts er beter voorstaan en gaf heel onzelfzuchtig de bal aan haar af. Met zo’n kans weet Kyra wel raad en zij schoot van dichtbij raak. Prima afgemaakt. Deze aanval liep precies zoals het moet en zoals we trainen. Goed gedaan: 1-1.

Het publiek heeft genoten.

In het vervolg konden de vleugelspelers de bal te weinig goed kwijt doordat de afstand te groot werd en zij te veel meters verdedigend en aanvallend moesten maken. Zodoende kwamen er niet veel van dit soort momenten meer. Een minuut of vijf voor het einde van de wedstrijd scoorden de bezoekers uit Naaldwijk nog een keer en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 1-2.

Op dit moment zijn we voor en achter nog aan het uit proberen. Automatismen moeten er nog in komen. De uitslag is dan van minder belang. Plezier en je opdracht goed uitvoeren, die je als speler en als team krijgt, is veel belangrijker. We zijn bezig het team te vormen, ook qua posities. Daar is de bekercompetitie uitermate geschikt voor. Het resultaat volgt dan vanzelf.

Als voor velen was ook de positie voor Sam als middenachter nieuw, maar hij deed het erg goed, hij groeit in zijn rol en vind het steeds leuker worden. Hij had dan ook een paar beslissende momenten.

Ook Kyra deed het op het moment dat ze rechtsachter stond, ondanks het feit dat ze af en toe logischerwijs geneigd is iets te veel naar voren te gaan, heel goed. Ze stond haar ‘mannetje’ en zoals bekend is zij als meisje ‘one of the guys’ en daar is zij en zijn wij erg trots op. Voorin was ze als van ouds dreigend in de aanval.

Steven heeft heel goed gekeept. Zijn opdracht dat geen enkele bal uit zijn handen bij een tegenstander terecht mocht komen, heeft hij goed uitgevoerd. Bij twijfel zou hij niet schieten maar gooien op de backs en dat deed hij veelvuldig, waardoor we dan geen balverlies leden. Daarnaast had hij ook een paar schitterende reddingen en zijn lengte is natuurlijk een geschenk.

Luuk en Taoufik hebben het als verdediger ook erg goed gedaan. Heel knap van hen tegen de grote spelers die ze als tegenstander hadden en toch waren ze die regelmatig de baas. Dat is echt genieten. Ook in de voorhoede  kwam hun techniek goed uit de verf. Als we vaker de breedte van het veld benutten, gaat het nog beter worden. Zowel Luuk en Taoufik hadden ook veel mooie passes op het middenveld, waarbij ze de vrije man goed aanspeelden.

Ramon, als echte linksbuiten ook al niet als verdediger in de wieg gelegd, deed het defensief ook prima. Als linksbuiten kwam hij regelmatig met zijn acties langs zijn directe tegenstander waardoor hij vervolgens op de spits kon passen.

Ishairo is nog zo’n niet typische verdediger, toch heeft ook hij het linksachter goed gedaan door zijn postuur, felheid en snelheid in de strijd te werpen. Voorin ging het ook prima. Als hij de bal wat meer bij zich houdt, in plaats van te ver voor zich uit, zullen uit zijn acties nog veel doelpunten en assists gaan komen.

Qua posities zijn we met Chahid nog wat aan het zoeken. Waar hij in het veld heeft gestaan, heeft hij het prima gedaan. Hij zette regelmatig een beslissend blok en ving de tegenstander vaak goed op. Daarnaast komt zijn altijd zeer nauwkeurige traptechniek goed van pas.

Eén van de teamopdrachten was je positie houden en je persoonlijke tegenstander in de gaten houden. Dat is het fundament en dat is voor zo’n eerste wedstrijd gelukt. Als gezegd, we zijn aan het bouwen, het moet nog groeien, maar het was al weer beter dan de week ervoor tegen VDL. Natuurlijk valt er ook nog genoeg te verbeteren zoals het met z’n allen omschakelen van aanval naar verdediging en de opbouw in de aanval. Daar gaan we lekker op de training aan werken.

Het team heeft veel opdrachten goed uitgevoerd en daarom een wel verdiend beloningspunt gekregen. Bij vier wordt er getrakteerd. Nog drie te gaan dus. Een prima teamprestatie dus zo voor de eerste keer. Helemaal knap als je weet dat we in de 3e klasse ingedeeld zijn! We kregen na de wedstrijd dan ook een compliment voor het spel van zowel de scheidsrechter als de coach van de tegenstander

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71