M.S.V.’71 JO11-2 won met 3-2 van GSC ESDO JO11-3

Home > Voetbal > Pupillen > JO11-2 > M.S.V.’71 JO11-2 won met 3-2 van GSC ESDO JO11-3

M.S.V.’71 JO11-2 won met 3-2 van GSC ESDO JO11-3

Dit item is verlopen op 01-08-2018.

Zaterdag 25 november werd na twee maanden en vele verloren wedstrijden, in een overigens zeer spannende wedstrijd, eindelijk weer eens gewonnen. Op de foto wordt invaller Matthijs uit JO9-1 als dank voor zijn aanwezigheid en goede spel na de wedstrijd op de schouders genomen.

Omdat Kyra helaas geblesseerd was (achillespeesontsteking), wilden we er graag een invaller bij hebben, zodat we over een wissel konden beschikken. Doordat we behoefte hebben aan verdedigers kwam Matthijs uit de JO9-1 ons op de linksachter positie helpen. Heel even leek het in het begin dat hij moest wennen, maar dat was al heel snel weg.

We starten met de wetenschap dat GSC vooraf aan de wedstrijd op een gedeelde derde plek stond en we bereidden ons dus voor op wederom een lastige tegenstander. M.S.V. kwam dan ook snel op achterstand door een vroege Haagse goal: 0-1 en we maakten ons alweer op voor een grote nederlaag, echter….

M.S.V. was het en niet de tegenstander die het volgende doelpunt scoorden. Het was Ishairo die de bal kreeg en hem van rechts tussen de palen kreeg: 1-1. De Maassluizers hadden vooraf te horen gekregen dat er alleen een beloningspunt verdiend kon worden als er, wanneer nodig, overgespeeld zou worden. Dat werd gedaan en het werkte! Door niet te lang de bal vast te houden, waardoor zo vaak het duel verloren wordt met als resultaat balverlies en regelmatig een tegengoal als gevolg, gebeurde dat vandaag heel veel minder. In plaats daarvan werd er dus overgespeeld en de bal aan de vrijstaande speler gegund en zo creëerden we ook nog eens meerdere kansen.

Er kwamen nog regelmatig allerlei voorzetten niet goed aan en ze belandde soms helaas zelfs bij de tegenstander i.p.v. bij een teamgenoot, maar het begin is er. Als we hierin zorgvuldiger worden, kunnen we nog beter en gevaarlijker worden en zolang we voorin balbezit hebben, kan de tegenstander niet scoren, toch? Nog voor rust gaf Ramon weer een assist op Ishairo, die wederom scoorde: 2-1. Dit was ook de ruststand en het was daarmee voor het eerst in de competitie dat we de tweede helft met een voorsprong begonnen. Zouden we dit vol kunnen houden?

M.S.V. begon goed. De verdedigers Chahid, Sam en Matthijs knokten voor wat ze waard waren. Matthijs deed het boven verwachting goed en het leek of hij al veel langer in dit team meedeed. Chahid blokkeerde veel ballen, waardoor hij veel Haagse aanvallen beëindigde en Sam had een paar keer een prachtige sliding, die hij met gevaar voor eigen leven inzette en daarmee een vrije doortocht richting ons goal voorkwam. De ballen die er toch doorheen kwamen werden door de goed keepende Steven gepakt. Hij was meerdere malen beslissend.

Voorin verzette de vleugelspelers Luuk, Taoufik en Ramon veel werk en leverden meerdere voorzetten af bij de steeds gevaarlijk opkomende Ishairo, die ook meerdere keren de combinatie opzocht. Ook bij balverlies hielpen Taoufik, Luuk en Ramon goed mee.

Toch trok de bezoekende club aan het langste eind. Praktisch rechtstreeks uit een corner van GSC ging de bal op een beetje knullige manier het goal van MSV in, helaas: 2-2. Zouden we de winst dan toch weer uit handen geven, werd het gelijk en zouden we daar dan blij mee zijn, of konden we de volle drie punten in de tas stoppen en dus nog minimaal een keer scoren?

Met nog een paar minuten op de klok verliet Chahid met veel risico zijn stelling en rukte over de as van het veld op richting het vijandige goal. Eenmaal aangekomen op die positie kon hij maar één ding doen, doorlopen en de bal in de hoek plaatsen. Dat deed hij: 3-2!!! Iedereen werd gek van vreugde.

Het werd nog even spannend of we deze stand tot het laatste fluitsignaal vast konden houden. Gelukkig bleek dit het geval. Eindelijk weer eens gewonnen. Dit had het team heel hard nodig. Na de penalty’s werd Matthijs als dank voor zijn aanwezigheid en zijn prima spel op de schouders genomen. Maurice bedankt voor het nemen van de leuke foto daarvan. Anouschka trakteerde het team met chips, waarvoor ook bedankt mede namens de spelers.

Na de wedstrijd vond een leider van GSC het nodig oeverloos en met veel stampij scheidsrechter Ish aan te moeten spreken op zijn beslissingen. Tijdens de wedstrijd kon hij zijn mond ook al niet houden, terwijl de hoofdleider(?) van GSC hem al een paar keer tot kalmte maande, ook na de wedstrijd. Laatstgenoemde bedankte de scheidsrechter wel voor het fluiten en complimenteerde hem daarmee. Zo hoort dat. Gelukkig kreeg Ish ook bijval en steun van meerdere aan dit team verbonden ouders. Dat had hij verdiend en ook echt even nodig. Mooi om te zien en bedankt daarvoor, mede namens onze ras positivo.

Tot slot werd voor het enige punt wat daarvoor goed uitgevoerd moest worden, namelijk het overspelen, uiteraard een (derde) beloningspunt uitgedeeld. Dat paste ook goed bij de uitbundige sfeer na eindelijk weer eens een overwinning.

Zaterdag spelen we tegen HBS. Als we dan weer zo overspelen maken we zeker een kans.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71