M.S.V.’71 JO13-1 gedeeld 3e in 1e klasse!

Home > Voetbal > Pupillen > JO13-1 > M.S.V.’71 JO13-1 gedeeld 3e in 1e klasse!

M.S.V.’71 JO13-1 gedeeld 3e in 1e klasse!

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Na de prachtige 5-3 overwinning op SVV speelde ons sterke JO13-1 elftal op zaterdag 9 december hun laatste wedstrijd in de najaar poule van de 1e klasse.

 

Hiervoor moest het leuke team in alle vroegte (7:00 uur) afreizen naar Middelharnis op het Zuid Hollandse eiland.  Na een autorit van bijna een uur kwamen we rond 8:00 uur aan op het werkelijk prachtige complex van tegenstander; De Jonge Spartaan. Deze jonge vereniging bestaat sinds 2001 en is afgesplitst van vv Flakkee eveneens uit Middelharnis.
 

Er stond een koude gure wind deze tweede zaterdag in december. Maar het speelveld lag er goed bij, dus konden we lekker de wei in. De 1e helft speelde MSV niet op zijn best. Er werden veel duels verloren en zo ontstond er een veldoverwicht voor de blauw/zwarte tegenstander. MSV kwam mede door de harde tegenwind moeilijk onder de Spartaanse druk vandaan. De 1-0 achterstand bij rust was dan ook terecht. 
 

Terwijl de vaste volgers van onze JO-13 de mooie warme kantine (of was het een Oostenrijkse stube) opzochten kreeg het team een flinke peptalk van de begeleiding te verwerken. Hadden we hiervoor zo vroeg onze wekker gezet?!

Deze aanpak pakte in de 2e helft goed uit want MSV speelde veel beter. Met de wind in de rug en Tijn op het middenveld erbij, ging het team op jacht naar de overwinning. Al in de 1e minuut na rust had de stand gelijk getrokken kunnen worden. Maar deze kans werd gemist. Na 8 minuten was het toch raak voor de talenten uit Maassluis; Rody schoot de 1-1 hoog in de touwen. Deze goal gaf MSV weer moed en vertrouwen op een overwinning. Na ongeveer 20 minuten was het wederom Rody die scoorde en daarmee zijn ploeg op voorsprong zette; 1-2. De slotfase was best spannend met ook nog enkele kansen voor de thuisploeg. Maar vlak voor tijd maakte MSV middels een prachtige opgezette aanval aan alle onzekerheid een einde. Het was Marieke die vanaf links Rody met een mooie steekpas  de diepte instuurde. De snelle buitenspeler gaf de bal goed voor op spits Lars, die vervolgens uitstekend afrondde; 1-3!En zo behaalde MSV-JO13-1 weer 3 prima punten binnen in de 1e klasse.  Hiermee eindige het team het samen met Rockanje met 20 punten uit 11 duels op de gedeelde 3e plaats in de competitie. Deze puike prestatie op dit hoge niveau verdient een compliment voor onze JO13-1 spelers en trainers; Jack vd Vlugt, Jeremy van Loenen, Christiaan vd Pol en hun voetbalvriend Bart van Dijk.

De begeleiding organiseerde afgelopen dinsdag een leuke laatste training van dit jaar. Na afloop werd genoten van heerlijke (internationale) hapjes uit de verschillende huishoudens. Hiermee is de winterstop ingeluid en zal JO13-1 begin 2018 ongetwijfeld weer uitkomen in de 1e klasse.

Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst.

Gegroet met zwart/wit bloed.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71