M.S.V.'71-Jo15-1 wint spektakelstuk van SVV-Jo15-1

Home > Voetbal > Junioren > MO15-1 > M.S.V.'71-Jo15-1 wint spektakelstuk van SVV-Jo15-1

M.S.V.'71-Jo15-1 wint spektakelstuk van SVV-Jo15-1

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Onze Jo15-1 (C1) speelde jl. zaterdag in Schiedam een cruciale wedstrijd tegen de koploper in de 1e klasse; SVV-Jo15-1.

Veel MSV-ers; ouders en het bestuursleden waren naar het Harga sportpark gekomen om het enthousiaste elftal te steunen. Het was een zogenaamde "alles of niets" wedstrijd voor het talentvolle elftal van de fanatieke trainer; Baris Alptekin.

MSV stond vooraf namelijk derde in de poule met 2 punten achterstand op de ongeslagen groen/rode lijstaanvoerder. Daartussen stond Brielle met 1 verliespunt minder op de 2e plaats. Kortom, met nog 3 duels te spelen moest MSV winnen om in de titelrace te blijven.


De spanning droop er al snel vanaf op het warme kunstgrasveld van de voormalig profclub. Vooral onze zwart/witte boys hadden hier last van. SVV had duidelijk het beste van het spel in de 1e helft. Met meer balbezit en goed veldspel creƫerden zij een overwicht en de nodige kansen. Alhoewel de 1e grote kans voor MSV was, kwamen de Schiedammers door een fraai afstandsschot op voorsprong. Niet veel later verdubbelde zij de terechte voorspong zelfs naar 2-0.

MSV kwam maar sporadisch onder de druk van de goed  spelende SVV-ers vandaan.  Maar met onze ijzersterke spits Ayoub is een kans bijna altijd raak. Zo ook halverwege de 1e helft; uit een snelle counter schoof hij keurig de 2-1 binnen.


Helaas werd deze aansluitingstreffer als snel te niet gedaan door SVV. Een sluw hakje werd onze keeper Thomas 10 minuten voor de rust fataal; 3-1. Met deze tussenstand en het vertoonde spel van MSV leek de wedstrijd en daarmee de kans op de titel wel gespeeld. Maar vlak voor de rust veerde MSV toch weer op. Het was goed doorzetten van Arno en Fabian waarna Arman het karwei prima afmaakte; 3-2. Deze goal bracht de hoop en geloof terug bij de spelers van Baris.


In de rust moet boel zijn wakker geschut want in de 2e helft kregen de supporters een veel beter MSV te zien. De zwart/witten hadden de mouwen duidelijk opgestroopt en gingen er voor. Door nu wel de duels te winnen lieten ze het technisch vaardige SVV niet in hun spel komen. Zo waren de rollen omgedraaid en nu deelde onze Jo15-1 de lakens uit. Na een kleine 10 minuten kregen de Maassluizers loon naar werken. Nadir schoot de gelijkmaker prachtig hoog in de touwen; 3-3! Een regelrechte thriller in deze 1e klasse was in de maak. Want MSV wist wat het moest doen en ging door. Achterin werd nu scherper verdedigd door het centrale duo; David en Arno en Bas (voor Max) en Damian op de flanken. Zo werd de druk vanaf het middenveld met Mimoun (voor Milan), Arman en Ayoub opgevoerd.


Halverwege de 2e helft was onze goalgetter Ayoub die zijn ploeg met zijn 2e doelpunt op een 3-4 voorsprong zette.  Wat een sensatie en wat een strijd werd er geleverd door MSV, de voorspong was verdiend. Maar de koploper gaf nog niet op en zo ontstond er een bloedstollende slotfase.
 

Nu ging SVV op jacht naar de gelijkmaker. Het sportieve spel golfde op en neer en aan inzet geen gebrek. Wie zou er als winnaar uit de waterderby komen? MSV kwam een paar keer goed weg met gevaarlijke schoten net naast en twee goede reddingen van Thomas. Aan de andere kant bleven onze jongens ook gevaarlijk met de snelheid van o.a. Nadir en Xavier voorin. Met nog 5 minuten te spelen kwam de beslissing. Het was rechtsbuiten Fabian, die een terug komende bal van de lat over de Schiedamse keeper heen kopte; 3-5! Wat een ontlading en feest voor de jonge MSV-ers. De buit leek binnen en de wedstrijd gespeeld maar daar dacht de scheidsrechter iets anders over. Want de man in het zwart trok maar liefst zo'n 8 minuten blessuretijd bij. Hierdoor  kon SVV nog de aansluitingtreffer aantekenen. De spanning binnen en langs de lijn liep op daar ongekende hoogte. Maar gelukkig trok MSV sensationele overwinning op de koploper met 4-5 over de streep.


Met nog twee duels te gaan staat onze Jo15-1,  met 1 punt achterstand op Brielle, nu op een keurige 2e plaats in de 1e klasse! Dit is een prestatie van formaat en een compliment voor onze jeugdbeleid.

Met speciale dank aan Tijn Noordzij die als JO13 talent geduldig reserve wilde zijn.

Aanstaande zaterdag speelt ons Jo15-1 om 12:30 uur wederom in het vernieuwde Hargapark tegen Hermes DVS. Tegen deze stugge tegenstander werd aan het begin van dit seizoen; op 16 september in de 2e bekerwedstrijd thuis nipt met 1-0 gewonnen.


Veel succes boys en ga zo door want wie weet......!?


Gegroet met zwart/wit bloed.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71