GDA drukt M.S.V.'71 nog dieper in de zorgen

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > GDA drukt M.S.V.'71 nog dieper in de zorgen

GDA drukt M.S.V.'71 nog dieper in de zorgen

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

GDA won afgelopen zaterdag in eigen huis verdiend (2-1) de 6 punten wedstrijd tegen mede degradant M.S.V.'71 en drukte daarmee de ploeg uit Maassluis nog een stuk dieper in de zorgen. Sven Schipper (foto) tekende voor de Maassluise treffer.


Hoofdsponsor : SEGMENT

De Maassluise koppies stonden na afloop strak en hingen naar beneden. De nederlaag in Den Haag kwam keihard aan bij de equipe van de trainers Kolmus / Carli. Van de goede bedoelingen om de 3 punten mee naar Maassluis te nemen en daarmee de laatste plaats over te doen aan tegenstander GDA kwam helemaal niets terecht.

Vanaf het begin miste M.S.V.'71 de overtuiging en de wilskracht om deze middag tot een goed resultaat te komen. Wat dat betreft had thuisploeg GDA het veel beter voor elkaar. Zij geloofden wel in een overwinning en speelden met veel strijdlust. De gastheren gingen overtuigend van start en had binnen 5 minuten al op voorsprong kunnen staan.

Maar de handige en snelle Sander van der Ende miste in die beginminuten 2 keer de precisie om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De rechterspits bleek een enorme handenbinder voor Tom Leinweber. De Maassluise linksachter kreeg weinig grip op van der Ende. Binnen het kwartier kwam het succes voor de Hagenaars toen van der Ende de diepte in werd gestuurd. Zijn afgemeten voorzet was een gemakkelijke prooi voor spits Lesley Kloor, die simpel de 1-0 binnen kon tikken.

M.S.V.'71 kon er niet al veel tegenover stellen. Pas halverwege het eerste bedrijf leek Younes Hadiki op weg naar een kans. Maar de spits werd op de rand van de 16 naar de grond getrokken. Younes bleef nog wel in balbezit, maar kon slechts een zachte schuiver loslaten.

Het bracht wel wat vertouwen terug bij de bezoekers. Het leverde na 40 minuten de eerste echte Maassluise kans van de wedstrijd op. De mee opgekomen Joey Frerichs behield het overzicht en speelde de volledig vrijstaande Jack van der Vlugt aan. Maar het schot van de linksbuiten was te slap om doelman Christaan Wuunink te verontrusten. Daarmee kwam er ook gelijk een einde aan de korte Maassluise opleving. Het slotakkoord van het eerste bedrijf was toch weer GDA. En het is dat het vizier van zowel Lesley Kloor als van Robbie Boere niet op scherp stond, anders had het er bij rust nog veel slechter uitgezien voor de mannen van Kolmus / Carli.

Na de pauze kwam M.S.V.'71 wat beter uit de startblokken. Binnen de minuut had de aansluitingstreffer al een feit kunnen zijn toen Jack van der Vlugt de bal panklaar neerlegde voor Sven Schipper. Maar de rechterspits was niet bij machte om de bal achter doelman Wuunink te krijgen. Het positieve gevoel van de goede start was na 5 minuten alweer volledig verdwenen toen aanvoerder Joey Frerichs in de fout ging. De rechtsachter verdedigde uit door het midden precies in de voeten van collega aanvoerder Mike Vermeulen, die de voorsprong daarna eenvoudig verdubbelde. (2-0).

GDA leek daarmee in veilige haven. Maar de ruimere voorsprong bracht gek genoeg niet de nodige rust bij de thuisploeg. M.S.V.'71 kwam wat beter in de wedstrijd en leek op weg naar de aansluitingstreffer toen Jeremy van Loenen de handige Younes Hadiki een goede kans bood. Maar doelman Wuunink voorkwam met een goede redding de 2-1.

Die kwam er na een kwartier toch toen Rik Carli met een prima pass Sven Schipper vrij voor doelman Wuunink zette. Deze keer hield Schipper het hoofd wel koel en rondde bekwaam af. (2-1).
 

Het doelpunt bracht de hoop terug in de harten van de Maassluise toeschouwers. Maar het bleek ijdele hoop. Want in het restant van de wedstrijd wist de equipe uit Maassluis niet meer gevaarlijk te worden. GDA werd dat nog wel een paar keer, maar slaagde er ook niet meer in om de stand een nog beter aanzien te geven. De Hagenaars treurden daar na afloop niet meer om want zij konden 3 punten op hun conto bijschrijven en daarmee verder afstand nemen van directe concurrent M.S.V.'71.

    

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Karim Attsou, Mohammed Rasuli ,Tom Leinweber, Rik Carli (65 Dave Lankau) , Rick de Jonge, Jeremy van Loenen, Sven Schipper, Younes Hadiki, Jack van der Vlugt

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71