Gebrek aan scorend vermogen nekt M.S.V.’71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Gebrek aan scorend vermogen nekt M.S.V.’71

Gebrek aan scorend vermogen nekt M.S.V.’71

Dit item is verlopen op 01-08-2011.
Marlon Mohunlol.jpg

In Den Haag liep M.S.V.’71 afgelopen zaterdag een zeperd van jewelste op. Tegen hekkensluiter PGS/Vogel verspeelde de ploeg van Eric Tanis 3 uiterst belangrijke punten. Door een toevalstreffer in de 2e helft wonnen de Hagenaars met 1-0. Marlon Mohunlol (foto) verving de zieke Eric Tanis als coach.

Verdiend was de overwinning niet, maar daar maalde niemand om in het Haagse kamp. Daarvoor was de blijdschap te groot bij de thuisclub. Het was lang geleden dat PGS/Vogel punten aan een duel wist over te houden. Na de overwinning op Semper Altius in de ouverture van deze competitie verloren de groen gelen immers al hun wedstrijden. En ook in het duel met M.S.V.’71 leken de gastheren aan het kortste eind te gaan trekken.

 

Want de mannen Eric Tanis (wegens ziekte niet aanwezig) begonnen goed aan de wedstrijd. Dat deden ze zonder de geblesseerde Assad Mohunlol en de zieke Jorge Gomes. Met de harde wind in de rug creëerde M.S.V.’71 in de openingsfase volop mogelijkheden.  Maar de zwart witten hebben (zeker na de winterstop) veel moeite om het net te vinden. Ook deze middag.

 

Zo knalde Silvester Steentjes na 1 minuut vanuit kansrijke positie op de vuisten van Martin Koeze. En was Kees Starmans nog geen 30 tellen later te zelfzuchtig en trof het zijnet. En dat waren niet de enige grote kansen in die beginfase. Want ook Jonathan Bentura had tweemaal de openingstreffer op zijn schoen. Maar de eerste keer schoot hij over en even later werd hij getorpedeerd toen hij wilde afronden nadat doelman Koeze onder een hoge bal was doorgegaan. Scheidsrechter Luiken wilde van geen strafschop weten.

 

Een doelpunt had de equipe van Tanis over het dode punt heen kunnen tillen. Maar dat lukte niet. De harde wind maakte goed voetbal niet eenvoudig. Er sloop steeds meer onzekerheid in de Maassluise ploeg. Halverwege de eerste helft kreeg PGS/Vogel zelfs zijn eerste kans. Lars Putter gaf Brian van den Brink even teveel ruimte, maar gelukkig voor M.S.V.’71 ging de harde schuiver net naast. Het zou de enige kans voor de povere thuisclub uit het eerste bedrijf blijken.

 

Na 33 minuten leek M.S.V.’71 toch nog op voorsprong te komen. Door de harde wind verkeek doelman Koeze zich op een hoge verre bal. Maar Jochem van Loon wist in een uiterste poging de bal nog van de doellijn te halen. Voor de thee was Kees Starmans ook nog dicht bij de openingstreffer maar Koeze bleek een te grote sta in de weg.

 

Wat de M.S.V.’71 supporters in de rust al vreesden, gebeurde inderdaad in het 2e bedrijf. Geholpen door de wind in de rug en het nodige opportunisme zocht PGS/Vogel de aanval. Het leverde Mohammed Oulali en Quinten Blokpoel in de openingsfase 2 goede kansen, maar eerstgenoemde schoot over en Blokpoel strandde op Arjan van der Kaay.

Het spel van M.S.V.’71 werd er niet beter op. Zeker niet nadat de thuisclub na 60 minuten via een lucky shot vanaf 40 meter plotseling op voorsprong kwam. M.S.V.’71 vocht nu niet alleen tegen PGS/Vogel maar ook tegen de klok.

 

De gastheren hadden geen boodschap aan goed voetbal. Zij hanteerden het principe van weg is weg.  M.S.V.’71 was machteloos. Marlon Mohunlol bracht nog een extra aanvaller (Adiel Amakran) voor een verdediger (Carlos Gomes. Maar het mocht allemaal niet baten. Ook de wissel Faissal Oulad Larbi voor Silvester Steentjes sorteerde niet het gewenste effect.     

 

Daardoor leed M.S.V.’71 opnieuw een kostbare nederlaag.   

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay, Carlos Gomes, Patrick Schilperoort, Jeroen Wupkes, Marc van Haaren, Lars Putter, Stefan Voogt , Herman Janson, Jonathan Bentura, Kees Starmans, Silvester Steentjes 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71