Goed spelend M.S.V.'71 komt er bekaaid af tegen Lyra

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Goed spelend M.S.V.'71 komt er bekaaid af tegen Lyra

Goed spelend M.S.V.'71 komt er bekaaid af tegen Lyra

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

De teleurstelling was groot bij M.S.V.'71 na afloop van de wedstrijd tegen het bezoekende Lyra. Heel lang zag het er naar uit dat de thuisclub een verdiend punt aan het duel over zou houden. Maar in blessuretijd pakten de Westlanders als nog de volle winst (1-2).


Hoofdsponsor: SEGMENT

Vanaf het begin liet M.S.V.'71 het initiatief aan Lyra dat veel hoger (4e plaats) op de ranglijst stond dan de thuisclub (12e plaats). Bij balverlies zakte de ploeg van Ron Carli razendsnel terug op eigen helft om compact spelend het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. De aanvallende impulsen van de gastheren moesten komen van een snelle omschakeling.

De strategie van M.S.V.'71 werkte. Lyra had veel meer balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Met name over de kans van de goed spelende rechterspits Brahim el Bousikhami werd nog lang nagepraat. Tom Leinweber , die deze wedstrijd goed op dreef was, leverde een voorzet af bij de eerste paal. Brahim el Basoukhami stond echter bij de 2e paal en had al afscheid genomen van de mogelijke kans. Maar doelman Ritchie de Vreeden verkeek zich lelijk op de lage voorzet, waarna Brahim plotseling de bal voor het intikken had. Staand op de doellijn deed hij dat echter niet, waardoor een 100% kans verloren ging.

Deze 100% kans van Brahim El Bousikhami zou geen doelpunt opleveren

De prima spelende Maassluise defensie met Mohammed Rasuli en Rik Carli aan het hoofd gaf heel weinig kansen weg. Een enkele keer kwam het doel van Bart den Broeder in gevaar. Zo schoot Jack Binnendijk een keer voorlangs en even later plukte de M.S.V.'71 doelman de bal van de voet van dezelfde Binnendijk, die eindelijk een keer verlost was van zijn kwelgeest Rasuli.Bart den Broeder plukt de bal van de voeten van Jack Binnendijk

De 3e keer dat de Lyra spits gevaarlijk kon worden kreeg hij volledig vrijstaand de perfecte voorzet van Ashwin Scheffers niet onder controle. Aan de andere kant leek Jeremy van Loenen zijn ploeg pal voor de rust op voorsprong te gaan zetten, maar zijn schot werd door Ritchie de Vreeden uit de bovenhoek getikt.

Deze inzet van Jeremy van Loenen werd door Ritchie de Vreeden uitde bovenhoek getikt

Na de pauze kwam Lyra snel op voorsprong. Bart den Broeder bokste een hoge bal met zijn vuisten weg. Echter precies voor de voeten van de schietgrage Robin Vijverberg, die zijn ploeg op voorsprong zette. (0-1).

Het duurde even voordat M.S.V.'71 deze klap verwerkt had. Lyra kon niet profiteren. Met slechts een paar afstand schoten over het doel moesten de vele Lyra supporters het doen. Langzaamaan pakte M.S.V.'71 de draad weer op. Met Karim Attsou voor de teleurstellend spelende Christian van der Pol zetten de mannen van Carli aan voor een slotoffensief. Jeremy van Loenen was bijna succesvol met zijn kopbal uit een hoekschop. Het was uitstel van executie. Want amper een minuut later kopte Said ait Rian wel raak uit een hoekschop. (1-1).

Nu was Lyra even de aangeslagen ploeg en leek M.S.V.'71 te gaan profiteren toen Jeremy van Loenen een duel op het middenveld won en Brahim el Bousikhami de vrije ruimte in stuurde. Maar de inzet van de rechterspits ging net over. Aan de andere kant moest Joey Frerichs op de lijn redding brengen toen Gino Bozuwa de winnende treffer binnen leek te schieten.

Joey Frerichs brengt redding op de doellijn

Ver in blessuretijd viel winnende treffer tot opluchting van heel Lyra alsnog. Een hoekschop werd ongewild door een van de M.S.V.'71 verdedigers verlengd waardoor de bal precies voor de voeten terechtkwam van Mark Dukker, die simpel zijn ploeg alsnog naar de overwinning schoot.

Invaller Mark Dukker (15) bezorgt zijn ploeg in blessuretijd alsnog de 3 punten

Voor Said ait Rian (foto) was het een bijzondere wedstrijd. De linkerspits van M.S.V.'71 speelde tegen zijn oude ploeg. "Dat was wel bijzonder ja. Er speelden nog heel veel jongens met wie ik 2 jaar geleden heb gespeeld. Zeker 80 a 90% van die jongens zaten er nog in. Het was leuk om tegen hen te spelen. En dan is het natuurlijk extra leuk om tegen je oude club te scoren. Voor de wedstrijd had ik al tegen hen gezegd dat ik een doelpunt zou gaan maken. Nou ja. Dat gebeurde en dat is natuurlijk leuk. En met het hoofd nog wel. Dat doe ik niet vaak. Die corner werd genomen en ik weet dat die keeper weleens een balletje los kan laten. Maar nu zat hij er helemaal verkeerd in. Ik deed een stap naar achteren kopte hem binnen. Net onder de lat. Een mooie goal. Jammer dat het geen punt(en) opleverde. Na die 1-1 dacht ik dat we konden doordrukken. We kregen ook nog een goede kans via Brahim. En dan gaan we toch weer terugzakken. En dan weet je ook dat zij gaan drukken omdat ze zien dat wij verdedigend spelen. Dat hij dan op het laatste moment uit zo'n hoekschop moet vallen is extra pijnlijk.

Positief is wel dat we zo lang tegen een ploeg uit de top 4 goed meededen en zelfs kansen hadden op een of meer punten. Dat heeft de trainer ook gezegd na afloop. Jongens we hebben keihard gestreden. Helaas geen punten. Je ziet wel dat we steeds meer een team worden. En als we zo blijven spelen en het een beetje meezit dat we zeker nog punten gaan pakken".

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Rik Carli, Mohammed Rasuli  , Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Jack van der Vlugt (87 Dave Lankau) ,Matthijs Jansen, Brahim el Bousikhami ( 83 Sven Schipper), Christian van der Pol (66 Karim Attsou), Said ait Rian.

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te download via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDqyckppQdJ0PYFNpw

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71