MSV ’71 2 – PPSC 3 3 – 2

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > MSV ’71 2 – PPSC 3 3 – 2

MSV ’71 2 – PPSC 3 3 – 2

Dit item is verlopen op 01-07-2010.

Dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag een belangrijke was, stond van tevoren al vast. PPSC had evenveel punten als MSV, maar wel al één duel meer gespeeld. Ook deze week konden de beloften weer een speler verwelkomen. Jasper Noordzij was weer voldoende hersteld van lang blessureleed. Hij mocht meteen zijn opwachting in de basis maken.

Coach Steve James had weer opstelling uit de hoge hoed getoverd. Met Jan van Haaren weer in de goal, daarvoor Nick van Deursen, Jasper Noordzij, FG de Man en Rob Dorsman. Op het middenveld liepen Iwan Semedo, Simon James en Loek Voortman. Voorin stonden Wesley Thonhauser, Bas Lankwarden en Jonathan Bentura.

 

Dat MSV van het belang van deze wedstrijd doordrongen was, was vanaf het begin duidelijk. De talenten begonnen goed en zetten de gasten uit Schiedam meteen onder druk. Het balletje ging vlot rond op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in prachtig voetbal, met in de hoofdrol Simon James. De architect op het middenveld. Hij strooide met passes alsof het een lieve lust was. De eerste goal kwam na een geweldige pass van Simon op Bas. De verdediging van PPSC werd uiteen gereten en Bas kon de bal diagonaal in de hoek schuiven.

 

De beloften waren nog niet voldaan en gingen gretig op zoek naar de tweede goal. PPSC kwam eigenlijk niet in het stuk voor. Nick van Deursen heerste over de rechterflank. Met geweldige rushes bracht hij de PPSC’ers tot wanhoop. Na een goede aanval over rechts kwam de bal voor. Jasper was heel sneaky mee naar voren geslopen en zag de bal voorkomen. De bal viel precies tussen de verdediging en de keeper in. Jasper sprong met gevaar voor eigen leven naar de bal en verlengde de voorzet. De keeper van de gasten was kansloos. Jasper bekroonde meteen zijn rentree met een heerlijk doelpunt.

 

MSV geloofde het hierna wel. Ze dachten een veilige voorsprong te hebben genomen. PPSC dacht daar anders over. Zij zetten er een tandje bij. Bij de eerste de beste kans voor de gasten ging het al mis voor jong MSV. Even niet opletten achterin en je kan achter je man aanlopen. De gasten zeiden vriendelijk dankjewel en scoorde de anschlusstreffer. PPSC geloofde weer heilig in zijn kansen en begon wat steviger te spelen. MSV raakte even in de war hiervan en een bijna identieke situatie als bij de eerste goal, leverde ook de tweede tegengoal op.

 

Dit vonden de jonge honden genoeg. MSV begon weer gewoon te doen waar ze goed in zijn: voetballen. PPSC werd weer teruggedrongen op eigen helft. Na weer een goede aanval over rechts werd er binnen de beruchte lijnen een speler van de talenten neergehaald. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Nick van Deursen meldde zich aan het front. Uiterst koel en beheerst schoot hij de bal in de andere hoek dan waar de keeper heen dook.

 

De talenten speelden de eerste helft rustig uit. In de rust gingen Nick en Loek met het eerste mee. De tweede helft was van bijzonder niveau. MSV creëerde nog genoeg kansen, maar geen enkel wilde er meer in gaan. MSV deed bijzonder goede zaken in de competitie. De talenten voeren de ranglijst nu alleen aan. Volgende week wacht weer een zware opgave tegen de studenten van Ariston ’80. Deze jongens hebben al 23 doelpunten gemaakt. Volgende week moet de achterhoede dus op zijn hoede zijn.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71