M.S.V' 71 verliest ongelukkig van Honselersdijk

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V' 71 verliest ongelukkig van Honselersdijk

M.S.V' 71 verliest ongelukkig van Honselersdijk

Dit item is verlopen op 01-08-2012.
Honselersdijk thuis 056.jpg

Het geluk van de koploper was bepalend in het duel van M.S.V.’71 tegen Honselersdijk. De wedstrijd kon bij een 1-1 stand in de slotfase alle kanten op. De bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Want in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd besliste Azzdine El Khalifi namens Honselersdijk het vonnis over M.S.V.’71 (1-2).  

Koploper Honselersdijk zag best wel op tegen het duel in Maassluis tegen M.S.V.’71. In de heenwedstrijd bij de opening van het seizoen lieten de Westlanders immers 2 punten liggen (1-1) tegen de Maassluizers. En punten pakken tegen Honselersdijk is dit seizoen maar heel weinig ploegen (M.S.V.’71 , Lombardijen en FC Maense) gegeven.

 

Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen respect voor elkaar hadden. Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd met aan beide kanten weinig kansen. M.S.V.’71 maakte in de openingsfase nog het meest aanspraak op een treffer. Met name na een goed kwartier toen Assad Mohunlol via Ricardo Bruce, Sander Broekhuizen en Serkan Yilmaz een uitgelezen kans geboden kreeg om de score te openen. Maar de inzet van Mohunlol was onvoldoende om doelman van der Hoek ernstig te verontrusten. Dezelfde doelman trad even later handelend op bij een inzet van Sander Broekhuizen.

 

De koploper uit Honselersdijk werd in het eerste bedrijf slechts één keer gevaarlijk via een vrije trap van Azzdine El Khalifi. Maar doelman Arjan van der Kaay wist nog net een hand achter de verraderlijke bal te krijgen. Een 0-0 ruststand leek het logische gevolg van het wedstrijdbeeld. Maar pal voor rust ging Ricardo Bruce verschrikkelijk in de fout. De Maassluise verdediger wilde een bal achter laten lopen en zette zijn lichaam tussen de bal en tegenstander Azzdine El Khalifi.  Laatstgenoemde wist toch nog bij de bal te komen en een voorzet af te leveren. Daarna was het voor de volledig vrijstaande Frank Vellekoop een koud kunstje op de 0-1 op het scorebord te zetten.

 

Na de thee kwam M.S.V.’71 fanatiek uit de kleedkamer. De wil om de achterstand goed te maken straalde van het team af. Na amper 1 minuut leek dat al te lukken toen een van de Honselersdijk verdedigers na een kopbal van Ricardo Bruce de bal in de eigen zestien met de hand beroerde. Maar scheidsrechter Pieterman wilde van geen strafschop weten en wuifde de Maassluise protesten weg. “Ik stond er zelf erg goed voor en zag wat er gebeurde. De verdediger van Honselersdijk hield zijn handen langs zijn lichaam waardoor ik dit niet als een handsbal zag” zei de leidsman na afloop.  

 

Honselersdijk thuis 041.jpg

 

De discutabele handsbal na de kopbal van Ricardo Bruce

 

Een tegenvaller voor de ploeg van Rene van Antwerpen. Maar de gastheren zaten niet bij de pakken neer en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Veel kansen gaf de solide westlandse defensie echter niet weg. Maar na een kwartier kreeg M.S.V.’71 toch de beloning. Een kopbal van Stefan Voogt uit een hoekschop verdween via een van de Honselersdijk verdedigers achter doelman van der Hoek. (1-1).

 

Honselersdijk thuis 046.jpg

 

De gelijkmaker van M.S.V.'71 in de maak

 

Na de gelijkmaker ontspon zich een uiterst vermakelijk vervolg van de wedstrijd, die vanaf dat moment alle kanten op kon gaan. Dat maakte Michael Rijgersberg niet meer mee. Want de M.S.V.’71 verdediger was met een liesblessure afgehaakt en vervangen door Tayeb Belhaddad.  In de laatste 20 minuten van de wedstrijd volgden de hoogtepunten zich in rap tempo op. Het begon allemaal met de verkeerde terugspeelbal van Assad Mohunlol, die Mike Mast over het hoofd had gezien. De snelle westlandse vleugelspits had vervolgens een vrije doortocht richting Arjan van der Kaay. De geroutineerde Maassluise doelman leek onheil voor zijn ploeg te voorkomen door de bal van de voeten van Mast weg te tikken. De vleugelspits ging hierbij gewillig naar de grond. Strafschop besliste scheidsrechter Pieterman tot verbijstering van heel M.S.V.’71. “Achteraf een onjuiste beslissing”, constateerde de verder goed leidende leidsman na afloop eerlijk. “Iedereen die ik inmiddels gesproken heb, zowel mensen van M.S.V.’71 als van Honselersdijk, beweerden dat de keeper de speler niet heeft geraakt. Ik zat er dus naast en daar baal ik best van. Maar dat soort dingen gebeuren nu eenmaal”. Het recht kreeg zijn beloop omdat Azzdine El Khalifi de strafschop naast schoot.

 

Honselersdijk thuis 050.jpg

 

 

Azzdine El Khalifi (9) schiet de omstreden strafschop naast

 

Drie minuten later leken de gasten alsnog op voorsprong te komen toen Mike Mast alleen op Arjan van der Kaay afging. Maar de Maassluise doelman wenste niet te buigen en hield Mast met een prachtige reflex van de 1-2 af. Dat deed collega van der Hoek aan de andere kant 40 seconden later ook toen Sander Broekhuizen namens M.S.V.’71 doorbrak en de 2-1 op zijn schoen had. Van der Hoek had hier wel een overtreding voor nodig. Gelukkig voor Honselersdijk gebeurde dat net buiten de zestien. De vrije trap van Kees Starmans had niet het gewenste resultaat.

 

 Honselersdijk thuis 053.jpg

 

Sander Broekhuizen gaat net buiten de zestien tegen de grond 

 

Het was het laatste wapenfeit van Starmans, die werd vervangen door Kenan Muminovic. Acht minuten voor tijd hield heel Honselersdijk zijn adem in bij een verre uittrap van Arjan van der Kaay. Gedragen door de harde wind ging de bal van de M.S.V.’71 doelman over alles en iedereen heen. Ook over de te ver voor zijn doel staande Martijn van der Hoek. In een poging om de bal nog te pakken struikelde de Westlandse doelman. Gelukkig voor hem en zijn ploeg ging de bal centimeters naast het doel. Honselersdijk kwam met de schrik vrij.

 

Datzelfde gold voor de thuisclub, toen invaller Morad Naimi  Arjan van der Kaay met een stift probeerde te verschalken. Ook hier scheelde het enkele centimeters. Het publiek dat in groten getale op dit duel was afgekomen vermaakte zich kostelijk in dit spectaculaire laatste deel van de wedstrijd. Want de koek was nog niet op. Zes minuten voor tijd leek M.S.V.’71 het duel toch nog naar zich toe te trekken. Een hoekschop van de goed spelende Serkan Yilmaz kwam via Stefan Voogt bij Jorge Gomes terecht. De Maassluise spits haalde van heel dichtbij snoeihard uit, maar doelman van der Hoek verrichtte een heldendaad door de kogel van Gomes via een reflex uit zijn doel te ranselen.

 

Honselersdijk thuis 057.jpg

 

 De grote kans van Jorge Gomes in beeld

 

In de laatste minuut van de officiële speeltijd sloeg voor M.S.V.’71 het noodlot toe. Morad Naimi leverde vanaf links een perfecte voorzet af op de inkomende Azzdine El Khalifi, die met een gedrukt schot in de verre hoek M.S.V.’71 de das omdeed (1-2). M.S.V.’71 trainer Rene van Antwerpen was na afloop reëel in zijn commentaar. “Ik kan mijn jongens niets verwijten. Ze hebben er voor gestreden en de saamhorigheid was goed. Meer kan ik niet van hen eisen. Voor hetzelfde geld valt het vandaag de andere kant op. Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Honselersdijk is natuurlijk een goede ploeg, maar wij deden niets voor hen onder. Zij hebben nu het geluk van de de kampioen”.

 

De gasten waren dolblij met de overwinning. Door de winst is de afstand met M.S.V.’71 inmiddels opgelopen tot 11 punten.    

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay, Michael Rijgersberg (67 Tayeb Belhaddad) Sebastiaan van Vreeswijk, Ricardo Bruce (90 Faissal Oulad Larbi), Edson Dacosta, Stefan Voogt, Assad Mohunlol, Kees Starmans (79 Kenan Muminovic), SErkan Yilmaz, Jorge Gomes , Sander broekhuizen

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71