M.S.V.’71-2 pakt volle winst tegen Lyra

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71-2 pakt volle winst tegen Lyra

M.S.V.’71-2 pakt volle winst tegen Lyra

Dit item is verlopen op 01-08-2011.

Slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden om mee te kunnen draaien in de top. Dat het tweede dat ook kan, bewezen ze afgelopen zaterdag. Een bar slechte wedstrijd werd gelukkig wel omgezet in winst. De drie punten werden gekoesterd en heel snel meegenomen naar Maassluis.

De warming-up was één van de betere van het seizoen, het team was niet op veel plaatsen gewijzigd en we mochten op gewoon gras spelen. De vooruitzichten waren dus positief. Maar het liep echter anders. Vanaf de eerste minuut liep het tweede achter de tegenstander aan. Er werd niet goed doorgedekt en ook te weinig gestoord voorin. Hierdoor kwam Lyra gemakkelijk in hun eigen spel. Snel hun voorwaartsen zoeken. Deze jongens waren wel behendig op het slecht te bespelen veld. Een aantal kansen kregen we tegen, maar niets om ongerust over te worden.

 

Het breekpunt was in de twintigste minuut. De spits van Lyra, die al geel had, dacht met een kamikazeactie de bal nog te kunnen spelen, of zijn frustratie te uiten. Dit leverde hem nog eens geel op. Eindelijk kon MSV ’71 een beetje gaan voetballen, al lukte dit nog steeds niet goed op het slechte veld. Toch kwam de voorsprong er. Na een hoekschop van de Lierenaren, trapte Dobbe ver uit. Wesley ging het duel goed aan, en rondde het met enige mazzel goed af. Maar echt lang kon het tweede er niet van genieten. Na een slippertje op het middenveld van FG en een glijpartij van Loek, kreeg Lyra een opgelegde kans die ook meteen werd benut.

 

In de rust vielen er harde woorden. Steve was heel erg ontevreden. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, die iedereen na moest komen. Dat gebeurde ook aanvankelijk. Het tweede zette meteen druk en er werd duidelijk over de flanken gevoetbald. Lyra kon het allemaal niet meer aanlopen. Er kwamen meerdere kansen voor het tweede, maar het leek wel of de bal er niet meer in wilde. Totdat FG de bal op links kreeg en deze uitstekend voorzette. Wesley hoefde de uitstekende voorzet alleen maar in te koppen. Een heerlijke goal derhalve.

 

Het tweede bleef druk zetten. Danny de Zwart kreeg nog twee opgelegde kansen. In twee keer een één op één situatie kreeg hij de bal niet voorbij de keeper. Ook kreeg de ingevallen Abdel de bal totaal verkeerd op zijn hoofd terwijl hij praktisch op de doellijn stond. Een aloude voetbalwet trad in werking. Scoor jij zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. Uit een corner doken er twee spelers vogeltje vrij voor Geert Dobbe op. Laatstgenoemde kwam zijn doel uit, maar miste de bal volledig. Een tegenslag.

 

Gelukkig liep het wel goed af. De keeper van Lyra hield de bal ongeveer twintig seconden in zijn handen en de scheidsrechter telde goed mee. Hij gaf een vrije trap aan de jongelingen. Simon legde de bal breed op FG die de bal hard het doel in schoof.

 

Gauw deze wedstrijd vergeten en ons richten op de volgende.

 

De volgende spelers kwamen in het veld.

Geert Dobbe, Jordy Spruijt, Scotty James, Adiel Amakran, FG de Man, Niels van der Eijk, Simon James, Loek Voortman (Jasper Noordzij), Danny de Zwart (Abdel kechouh), Michael van Dijk, Wesley Thonhauser

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71