M.S.V.’71 blijft ook tegen CION thuis ongeslagen

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 blijft ook tegen CION thuis ongeslagen

M.S.V.’71 blijft ook tegen CION thuis ongeslagen

Dit item is verlopen op 01-08-2013.
VP.jpg

Tot op heden pakte M.S.V.’71 alle behaalde punten in thuiswedstrijden en is daarmee in eigen huis nog ongeslagen. Afgelopen zaterdag kwam daar weer een punt bij door het gelijke spel (0-0) tegen CION. Assad Mohunlol (foto) speelde centraal achterin een uitstekende wedstrijd.

M.S.V.’71 had in aanloop naar deze wedstrijd nogal wat personele problemen. Geert Dobbe was op vakantie en Erik van Eijkelenburg, Jeroen Wupkes en Maarten Voois moesten geblesseerd toekijken. En het spitsenduo Abdel Kichouh (Hamstring) en Ivan Fortes Dias (enkel) waren ook niet helemaal fit om deze wedstrijd te spelen. Ondanks dat stond Kichouh toch aan de aftrap.

 

M.S.V.’71 doelman Jan van Haaren werd het eerst getest deze wedstrijd. Het was gek genoeg zijn eigen speler Bas Lankwarden, die hem op de proef stelde. En de invaller doelman slaagde met glans, hetgeen hij de hele middag zou volhouden.

In de 10 minuten die volgde had M.S.V.’71 afstand kunnen nemen van de Vlaardingse opponent. Maar doelman Metin Hoogerwerf wist ternauwernood een inzet van Abdel Kichouh tot hoekschop te verwerken. En uit de corner werd de volley van Emre Bilek geblokt.

 

Even later schreeuwde heel M.S.V.’71 voor een strafschop toen diezelfde Bilek tegen het gras werd gewerkt. Maar scheidsrechter Sahan had een andere mening en weigerde te fluiten.

 

 

De eerste kans van de westrijd was voor Abdel Kichouh

 

Na de sterke openingsfase van M.S.V.’71 nam CION na een minuut of 10 de regie over. Maar het veldoverwicht van de Vlaardingers resulteerde niet in kansen. Topscorer Frank van der Meer had niets in te brengen tegen de sterk spelende Assad Mohunlol. En ook de andere CION voorwaartsen lagen aan de ketting bij Hermans Janson, Patrick Schilperoort en Jordy Spruyt. Wat het creëren van kansen betreft was M.S.V.’71 deze middag beter. Zo zette Abdel Kichouh met een slim hakje Kees Starmans in kansrijke positie, maar de Maassluise aanvoerder wist niet te profiteren.

Vlak voor de pauze claimde Nick Warmendam namens CION een strafschop door met veel vocaal kabaal in de zestien onderuit te gaan. Ook nu wenste scheidsrechter Sahan niet naar de stip te wijzen.  

 

 

Doelman Jan van Haaren was een prima stand-in voor de afwezige Geert Dobbe 

 

Na de pauze had bij CION Erman Onku plaatsgemaakt voor Ali Yildiz. En de Vlaardingse invaller deed meteen van zich spreken. Maar Jan van Haaren pareerde het schot van Yildiz prima. Dat deed van Haaren even later nog eens toen hij zelf via een slechte uittrap Yildiz in stelling had gebracht. Maar ook nu bleek van Haaren uit het goede voetbalhout gesneden.

Aan de andere kant toonde CION doelman Hoogerwerf ook zijn klasse toen hij een knappe inzet van Abdel Kichouh op aangeven van Pim van Hal uit de bovenhoek tikte. En ook de harde pegel van Emre Bilek na een prachtige pass van Kees Starmans maakte Hoogerwerf vakkundig onschadelijk.

 

In de slotfase kon de wedstrijd alle kanten op. Beide hadden kans om die ene zo belangrijke treffer te maken. Bij M.S.V.’71 kwam Ivan Fortes Dias in de ploeg voor Pim van Hal en even later nam Adil Amakran de plaats in van Emre Bilek. Bij CION kwam Nick Wessels in de ploeg voor Michael de Wijs. Met de verse krachten probeerden beide ploegen alsnog een beslissing te forceren. Een kwartier voor tijd leek de thuisploeg met die eer te gaan strijken. Dave van Deursen speelde Abdel Kichouh met een heerlijke pass vrij. De eindpass van Kichouh was vervolgens net niet goed genoeg om de volledig vrijstaande Ivan Fortes Dias te bereiken. Even later was diezelfde Dias dicht bij de openingsgoal, maar  hij strandde op doelman Hoogerwerf. Namens CION waren ook Nick Buuron en Ali Yildiz nog gevaarlijk, maar ook hier bewees Jan van Haaren zijn waarde.

 

 

De door Dave van deursen vrijgespeelde Abdel Kichouh krijgt niet het juiste vervolg

 

In de slotminuut ontstond er nog een opstootje dat door scheidsrechter Sahan werd opgelost door elke partij 2 gele kaarten te geven. Vrij snel daarna hield de leidsman het voor gezien.

 

 

Na een opstootje in de slotfase hield scheidsrechter Sahan het snel voor gezien 

 

M.S.V.’71 trainer Henk Boon was niet tevreden met het behaalde punt : “Ik vind het een wrange 0-0 zo verwoordde Boon direct na afloop zijn gevoelens. “Op basis van de kansen in zowel de eerste als de 2e helft hadden wij verdiend te winnen. Verdedigend stond het vandaag heel goed bij ons. Dat vond ik een grote verdienste. We hebben heel weinig weggegeven. Alleen het veldspel moet beter. De keren dat zij gevaarlijk werden brachten wij hen in stelling door onnodig balverlies en slechte passes. Jammer dat we vandaag nagelaten hebben om de kansen te benutten en onszelf te belonen. Want dat was mogelijk vandaag”.

 

   

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Jan van Haaren, Jordy Spruyt, Assad Mohunlol, Herman Janson, Patrick Schilperoort , Kees Starmans, Bas Lankwarden, Dave van Deursen, Emre Bilek, Abdel Kichouh, Pim van Hal

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71