M.S.V.'71 blijft strijden tot het bittere eind

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 blijft strijden tot het bittere eind

M.S.V.'71 blijft strijden tot het bittere eind

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

M.S.V.'71 moest afgelopen zaterdag op bezoek bij titelkandidaat Monster. Dat de 3 punten in Monster zouden blijven stond eigenlijk bij voorbaat wel vast. De 3-0 nederlaag viel voor het hardwerkende team van de trainers Carli / Kolmus eigenlijk nog mee.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Voor het reeds gedegradeerde M.S.V.'71 stond er deze middag eigenlijk niets meer op het spel. Of het moest de doelstelling zijn om deze competitie onder de 100 tegendoelpunten de blijven. De teller stond voor het begin deze middag op 91.

Voor de thuisploeg stond er wel veel op het spel. De ploeg van trainer Robin Knoester stond voorafgaand aan dit duel, slechts één punt achter koploper VELO, voor wie in Maasland de lastige uitwedstrijd tegen MVV'27 op het programma stond. En de Maaslanders zijn nog volop in de race voor een periodetitel.

Winst op M.S.V.'71 en verlies van VELO bij MVV'27 zou de ploeg uit Monster met nog een wedstrijd voor de boeg met 2 punten voorsprong  aan de kop van de ranglijst brengen.

Met dat scenario in het achterhoofd begon de thuisploeg best wel een beetje nerveus aan het duel met de hekkensluiter.  Natuurlijk hadden de gastheren vanaf het begin een groot veldoverwicht. Maar verder dan een afgekeurd (buitenspel) doelpunt van Koos van Spronsen kwam Monster in die beginfase toch niet.

Pas halverwege de eerste helft werd de eerste bres geslagen in de M.S.V.'71 defensie ,waarin Rik Carli al na 13 minuten met een enkelblessure naar de kant moest. Een verre uittrap door Willem Jan Broch werd door Ramon Bruers het best op waarde geschat (1-0).

Een minuut of 10 later leek Koos van Spronsen de voorsprong te verdubbelen, maar vanaf slechts één meter van het lege doel, raakte de lange spits de lat. Een prestatie op zich. Maar geen doelpunt. Tien minuten voor de pauze kwam de 2-0 er toch toen de volledig vrijgelaten David de Ruiter de ruststand op het bord schoot.

Wie gedacht mocht hebben dat de thuisclub in de 2e helft uit zou lopen naar een veel hogere score kwam bedrogen uit. Dat kwam enerzijds omdat M.S.V.'71 met uitblinker Matthijs Jansen zich kranig verweerde. Anderzijds geloofde Monster het wel. VELO stond in Maasland inmiddels op grote achterstand en voor Monster was het zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten en geen schorsingen en blessures op te lopen. Trainer Knoester wisselde danook naar hartenlust. Eén keer liet M.S.V.'71 de thuisclub toch nog even schrikken. Dat was na 18 minuten. Een vrije trap van Matthijs Jansen leek doel te gaan treffen, maar de lat bracht redding voor de thuisclub.

In de laatste minuut bracht Ramon Bruers de 3-0 eindstand op het bord. Omdat VELO uiteindelijk met 6-1 verloor, is Monster met nog één wedstrijd te gaan de trotse lijstaanvoerder met 2 punten voorsprong op de ploeg uit Wateringen. Het slot van de competitie wordt nog erg spannend in de top van de 3e klasse B. Bij winst in en tegen Schipluiden is Monster verzekerd van het kampioenschap. VELO speelt thuis tegen Maasdijk.

M.S.V.'71 snakt naar het einde van het seizoen. Voor de Maassluizers staat alleen nog het thuisduel met GDA op het programma.

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Marnix Louter, Sven Schipper, Joey Frerichs, Rik Carli (13 Ben Wesselius),Tom Leinweber), Matthijs Jansen, Rick de Jonge, Dennis Veldkamp, Jack van der Vlugt,  Dave van Deursen, Emad Bouzalmad (65 Judrick Martis)

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71