M.S.V.’71 in 2e helft afgetroefd

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 in 2e helft afgetroefd

M.S.V.’71 in 2e helft afgetroefd

Dit item is verlopen op 01-08-2010.
Chris Kolmus.jpg

In de rust van de wedstrijd van M.S.V.’71 tegen Honselersdijk leek er voor de Maassluizers geen vuiltje aan de lucht. De equipe van Eric Tanis kon terugzien op een goede 1e helft en leidde dik verdiend met 1-0. Maar Honselersdijk lachte uiteindelijk het laatst. Want in de allerlaatste minuut van de wedstrijd trokken zij met 10 man alsnog de volle winst (2-3) naar zich toe. Chris Kolmus (foto) speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd 

De Maasssluise coach Eric Tanis wenste niet al te lang stil te staan bij deze eerste nederlaag van zijn ploeg. “Zoiets kan gebeuren in het voetbal. Wij hebben ook mogelijkheden gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Maar deze keer viel het hun kant op”.

 

De Maassluise trainer had het gelijk aan zijn zijde wat betreft de eerste helft. Want op de eerste 10 minuten na speelde zijn ploeg in die eerste helft uitstekend. Met name de rushes van de in de selectie van M.S.V.’71 teruggekeerde Chris Kolmus bezorgde de Honselersdijk defensie handenvol werk. Na 20 minuten leek Kolmus door te breken, maar Eric van Velden werkte hem net buiten de zestien tegen de grond. Het kostte van Velden een gele kaart.

 

Even later zagen de vele toeschouwers de mooiste aanval van de wedstrijd. Ronald Bolijn won een kopduel en vond Kees Starmans, die vervolgens Chris Kolmus vrijspeelde. Maar via doelman Koole en de paal bleef Honselersdijk bespaard van een achterstand.

Maar het was uitstel van executie. Want na 32 minuten was het wel raak. Ronald Bolijn vond met een prima steekbal kees Starmans, die koel de verre hoek opzocht. (1-0).

 

Nog geen minuut later leek Honselersdijk al op gelijke hoogte te komen. De M.S.V.’71 defensie stond niet goed bij een diepe bal van de gasten waardoor de uiterst gevaarlijke Azzedine El Khalifi kon vertrekken richting Geert Dobbe. Maar met een uiterste inspanning wist de goed spelende Martin de Heer via een correctie sliding erger voor zijn ploeg te voorkomen. Met Herman Janson voor de geblesseerd geraakte middenvelder Danny de Zwart bleef M.S.V.’71 in de slotfase van de 1e helft de bovenliggende partij met kansen op een 2e treffer.

 

Maar in het 2e bedrijf kantelde de wedstrijd. Honselersdijk kwam veel beter uit de kleedkamer dan de gastheren. Dat resulteerde al in de allereerste minuut in de gelijkmaker. Azzedine El Khalifi werd op links goed aangespeeld. De uitstekende spits ontdeed zich gemakkelijk van Stefan Voogt , waarna hij ook Geert Dobbe het nakijken gaf. (1-1).

 

De snelle gelijkmaker was goed voor het zelfvertrouwen van de bezoekers. M.S.V.’71 werd op eigen helft teruggedrongen en had niets meer te vertellen. Het was Honselersdijk dat nu de lakens uitdeelde. Na een kwartier glipte de snelle Mike Mast langs Herman Janson. Zijn afgemeten voorzet op de volledig vrijstaande Azzedine El Khalifi leek rijp voor de 1-2. Maar de westlander wist geen raad met dit buitenkansje.

 

Op dat moment was Niels van der Eijk (hamstring) al vervangen door David Renes. Het had een aantal omzettingen in de Maassluise ploeg tot gevolg. Honselersdijk voelde dat er meer te halen was dan een gelijkspel. En na een half uur leken zij het gelijk aan hun kant te krijgen. M.S.V.’71 rekende op een vrije trap wegens een overtreding op aanvoerder Assad Mohunlol. Scheidsrechter Tahraoui floot echter niet en voordat de zwart witten het wisten lag de bal voor de 2e keer achter Geert Dobbe. En opnieuw was Azzedine El Khalifi de gevierde man. (1-2).

 

M.S.V.’71 had nog precies een kwartier om iets aan die achterstand te doen. En dat gebeurde. Na 35 minuten begon Chris Kolmus weer eens aan een solo. Maar evenals voor de pauze ging Kolmus net buiten het strafschopgebied tegen het gras. Boosdoener Jerry van der Meer kon met rood gaan douchen. Ronald Bolijn krulde de vrije trap fraai achter doelman Koole (2-2).

 

 

Assad Mohunlol maakt een gat in de muur waar Ronald Bolijn de bal doorheen krult

 

 De equipe van Tanis veerde op. De eerder naar het middenveld gehaalde Chris Kolmus werd weer naar de frontlinie gestuurd om te proberen tegen 10 man alsnog de 3 punten in Maassluis te houden.

 

Maar de zebra’s slaagden niet in hun missie. Sterker nog. In de slotminuut verraste Honselersdijk de thuisploeg door brutaal de 2-3 binnen te schieten. Azzedine El Khalifi troefde Stefan Voogt af en liet een hoge voorzet los. Geert Dobbe zag er niet goed uit , waarna het voor de vrijstaande Mike Mast niet zo moeilijk meer was om zijn ploeg naar de volle winst te schieten, M.S.V.’71 met een flinke kater achterlatend.

 

Zaterdag a.s. kan M.S.V.’71 zich revancheren. Dan staat de uitwedstrijd tegen het nog puntloze HMC op het programma.

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :
Geert Dobbe, Stefan Voogt, Marc van Haaren, Martin de Heer, Niels van der Eijk (57 David Renes), Assad Mohunlol, Faissal Oulad Larbi, Danny de Zwart (38 Herman Janson) Ronald Bolijn, Kees Starmans, Chris Kolmus (88 Loek Voortman).

 

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71