M.S.V.’71 kan vroege voorsprong niet vasthouden

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 kan vroege voorsprong niet vasthouden

M.S.V.’71 kan vroege voorsprong niet vasthouden

Dit item is verlopen op 01-08-2012.
Eric Tanis somber.jpg

In Schiedam leed M.S.V.’71 afgelopen zaterdag tegen VVK zijn 2e nederlaag van het seizoen. VVK boog een vroeg verkregen achterstand (0-1) in de 2e helft om en trok alsnog de volle winst (2-1) naar zich toe. Eric Tanis (foto) en zijn ploeg met een flinke kater achterlatend.

En het begon allemaal zo mooi voor de mannen van Tanis en van Antwerpen. De secondewijzer had amper een rondje afgelegd of de 0-1 stond al op het bord. Serkan Yilmaz onderschepte de bal na zwak uitverdedigen van een van de VVK verdedigers en verschalkte vervolgens heel fraai doelman Welbie met een geplaatst schot in de bovenhoek (0-1).

 

Een flinke opsteker voor M.S.V.’71 dat wel een ruggensteuntje kon gebruiken. Want de stevig vernieuwde selectie van de Maassluizers is de laatste 2 weken niet in goeden doen. Twee weken geleden werd in Lombardijen de eerste nederlaag (5-3) van het seizoen geleden en vorige week kwamen de zwart witten tegen hekkensluiter Zestienhoven niet verder dan een gelijkspel. (1-1).  De snelle voorsprong tegen VVK kwam daarom als geroepen.

 

De jonge thuisploeg had even nodig om van de schrik te bekomen. Zij zullen even gedacht hebben aan de 2 eerdere thuisduels, die beiden verloren gingen. Maar nu herpakten de Kethellappers zich snel en ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd met weinig echt uitgespeelde kansen.

De gevaarlijke Schiedamse spitsen Yuri Nooteboom (met 6 goals VVK topscorer) en Jashin Badi werden knap in toom gehouden door Ricardo Bruce en Stefan Voogt. En ook de VVK defensie was veelal de baas over de Maassluise voorwaartsen.

 

Halve kansen waren er wel in het spannende duel. Zo maakte M.S.V.’71 verdediger Stefan Voogt een inzet van Mark Ferrel met het hoofd onschadelijk en mikte Tayeb Belhaddad aan de andere kant net naast de kruising. Na een klein kwartier leek VVK op gelijke hoogte te komen na een voortreffelijke aanval. Maar scheidsrechter Pasalic annuleerde de treffer, omdat de bal al achter was geweest. M.S.V.’71 haalde opgelucht adem.

 

Tot aan de pauze bleef de wedstrijd in balans. Een goed lopende Maassluise aanval met Jorge Gomes en Serkan Yilmaz kon net niet worden binnengewerkt door Kenan Muminiovic. En even later speelde Muminovic de actieve Yilmaz mooi vrij. Maar de van Excelsior’20 overgekomen spits zag Jorge Gomes over het hoofd en ging voor eigen succes. Zijn te slappe schuiver was een eenvoudige prooi voor doelman Welbie.

 

Amper een minuut later deed Yuri Nooteboom namens VVK het omgekeerde. De talentvolle spits, die ooit een jaar bij Excelsior’M speelde, maakte zich knap vrij. In plaats van zelf uit te halen trok hij de bal voor , maar vond geen medespeler die zijn werk kon afmaken.

 

VVK kwam na de thee goed uit de startblokken. De mannen uit Kethel speelden wat feller en toonden aan zich niet neer te willen leggen bij een nieuwe thuisnederlaag. De beloning liet niet lang op zich wachten. Na 10 minuten werd Yuri Nooteboom met een prachtige steekbal vrij voor Arjan van der Kaay gezet, waarna de VVK spits zijn 7e van het seizoen simpel binnenschoot. (1-1).

 

De  gelijkmaker was verdiend en deed VVK beseffen dat er willicht nog meer te halen viel deze middag. M.S.V.’71 trainer Eric Tanis haalde zijn spits Jorge Gomes naar en kant en bracht Adiel Amakran binnen de lijnen. De wedstrijd ging op en neer en kon alle kanten op. Halverwege de 2e helft bracht M.S.V.’71 verdediger Mitchell Zeebrechts redding, toen Arjan van der Kaay bij een vrije trap al gekopt leek. Even later was Serkan Yilmaz namens de bezoekers te onrustig in de afwerking, nadat hij zich knap had vrijgespeeld. 

 

 

 

Arjan van der Kaay weet een gevaarlijke de vrije trap te keren. 

 

Beide trainers probeerden via wissels de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Bij M.S.V.’71 nam Faissal Oulad Larbi de plaats in van de tegenvallende Tayeb Belhaddad en VVK trainer Marcel van de Ven bracht Robbin Kila voor Mark Ferrel. Het sorteerde weinig effect.  De wedstrijd leek op een puntendeling af te stevenen. Tot Mitchell Zeebrechts in de 40 minuut op een gevaarlijke plek een overtreding maakte. Het kostte de M.S.V.’71 verdediger een gele kaart. Maar de schade voor M.S.V.’71 was nog veel erger. De vrije trap van Dominic Verschoor werd door de Maassluise muur nog enigszins van richting veranderd waardoor Arjan van der Kaay kansloos was. (2-1).

 

Met alle macht probeerde M.S.V.’71 in de slotfase vervolgens alsnog de 2e nederlaag van het seizoen af te wenden. Ricardo Bruce ging als extra aanvaller fungeren. Maar het lukte niet. De thuisclub was dolgelukkig met de eerste thuiswinst van dit seizoen en is M.S.V.’71,  dat uit de laatste 3 wedstrijden slechts 1 punt behaalde nu op de ranglijst gepasseerd.

 

        

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay,  Edson Dacosta, Ricardo Bruce, Stefan Voogt, Mitchell Zeebrechts, Pascal van Wijnen, Sebastiaan van Vreeswijk, Tayeb Belhaddad (75 Faissal Oulad Larbi), Serkan Yilmaz, Jorge Gomes (60 Adiel Amakran), Kenan Muminovic.

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71