M.S.V.’71 kijkt weer naar boven

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 kijkt weer naar boven

M.S.V.’71 kijkt weer naar boven

Dit item is verlopen op 01-08-2010.
Herman Janson.jpg

In den Haag pakte M.S.V.’71 afgelopen zaterdag de volle winst (2-4) tegen KSD. Door die overwinning passeren de Maassluizers deze tegenstander op de ranglijst en krijgt de equipe van Eric Tanis langzaam weer aansluiting met de subtop. Herman Janson (foto)  was goed op dreef en nam de 2e Maassluise treffer voor zijn rekening.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de bal lag al achter M.S.V.’71 doelman Geert Dobbe. Uit een hoekschop kopte de thuisclub raak. De gasten uit Maassluis stonden erbij en keken ernaar. (1-0).

Een flinke tegenvaller voor de zwart witten, die zonder Martin de Heer (buikspierblessure) en Patrck Schilperoord (griep) aantraden. Scotty James en Niels van der Eijck waren hun vervangers. Ook aanvoerder Assad Mohunlol ontbrak nog (laatste wedstrijd) wegens een schorsing.

Het duurde een kwartier voordat M.S.V.’71 de tegenslag had rechtgetrokken. Dave van Deursen schoot uit een scrimmage raak (1-1).

Nadat de gastheren even later via een half mislukte voorzet de lat hadden geraakt trok M.S.V.’71 de wedstrijd naar zich toe. Ronald Bolijn was dichtbij een treffer maar zijn schot ging voorlangs. Na 35 minuten was Herman Janson wel succesvol. Dave van Deursen was de aangever en Janson schoot loepzuiver van een meter of 20 raak (1-2).

Twee tellen later lag nummer 3 achter de Haagse doelman. Kees Starmans verraste alles en iedereen met een meesterlijke omhaal. Maar de treffer vond geen genade (buitenspel ??) in de ogen van de leidsman.

Na de pauze stelde M.S.V.’71 snel orde op zaken. Want binnen 5 minuten leek de buit binnen. Danny de zwart vond met een prachtige pass Ronald Bolijn. De technicus ontdeed zich van zijn directe tegenstander, bleef lang en goed kijken naar de keeper en prikte vervolgens de bal puntgaaf in de verre hoek. Een prachtige goal (1-3).

Even later had diezelfde Bolijn de 1-4 op zijn schoen maar nu trapte de doelman er niet meer in en redde bekwaam. Het was de laatste actie van “Bol” in deze wedstrijd. Hij werd vervangen door David Renes.

De thuisploeg wenste zich nog niet neer te leggen bij een nederlaag en deed er alles aan om de achterstand te verkleinen. Met name de uitstekende spits was lastig te bestrijden. Na een kwartier slaagden de Hagenaars in hun missie en brachten de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig voor M.S.V.’71 wees de scheidsrechter even later naar de stip.

Kees Starmans nam een vrije trap snel op Chris Kolmus, die de achterlijn opzocht. Terwijl Chris al min of meer in een uitzichtloze situatie was beland, werd hij toch nog tegen het gras gewerkt. De strafschop werd steenhard en recht door het midden door Kees Starmans tot doelpunt gepromoveerd (2-4).

Daarna kon de man in het zwart nog 2 strafschoppen geven. Aan beide kanten een. Maar een kalktrap in deze wedstrijd vond hij kennelijk wel genoeg. Hij wuifde beide gevallen weg.

In de slotfase speelde M.S.V.’71 niet goed meer. Men verloor de controle. Gelukkig voor de Maassluizers floot de scheidsrechter een minuut of 5 te vroeg af waardoor de overwinning zeker niet meer in gevaar kwam.

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Geert Dobbe, Herman Janson, Marc van Haaren, Scotty James, Niels van der Eijck, Stefan Voogt , Dave van Deursen,  Ronald Bolijn (58 David Renes), Kees Starmans, Chris Kolmus, Danny de Zwart.

 

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71