M.S.V.’71 maar één helft goed

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 maar één helft goed

M.S.V.’71 maar één helft goed

Dit item is verlopen op 01-08-2012.
Sander aan de bal.jpg

Afgelopen zaterdag bleef M.S.V.’71 ook in de 3e speelronde ongeslagen. Deze keer was de Zwervers uit IJsselmonde het slachtoffer van de dadendrang van de Maassluizers. De vroege treffer van Sander Broekhuizen (foto) was goed voor de volle winst.

Het doelpunt van Broekhuizen gaat ongetwijfeld de boeken in als de snelste M.S.V.’71 treffer ooit. Na amper 10 seconden lag de bal al achter de verbouwereerde doelman Luuk van der Steen. De snelle Sander Broekhuizen zag brood in een foutieve terugspeelbal van een van de IJsselmondse verdedigers. Van der Steen kon het onheil vervolgens niet meer voorkomen (1-0).

 

Een beter begin kon M.S.V.’71 zich niet wensen. De mannen van Tanis en van Antwerpen kregen gelijk vleugels door de razendsnelle voorsprong, terwijl de bezoekers na deze mokerslag een aangeslagen indruk maakten. M.S.V.’71 leek snel zaken te willen doen deze middag.

 

Na 4 minuten veerde de Maassluise aanhang opnieuw op. Jorge Gomes legde de bal keurig terug op aanvoeder Kees Starmans, die een streep van zijn linkervoet liet vertrekken. De bal spatte buiten bereik van van der Steen op de lat uiteen en behoedde de gasten voor een nog grotere kater.

 

Het deerde de thuisclub niet, want het bleef in die openingsfase kansen regenen voor M.S.V.’71. Zo zette linksachter Mitchell Zeebrechts met een bekeken pass Kenan Muminovic alleen voor van der Steen, maar de uitstekende Rotterdamse doelman lette goed op. De Maassluise spits kreeg even later een herkansing na een schitterende aanval waarbij Ricardo Bruce en Kees Starmans betrokken waren. Maar Kenan Muminovic verzuimde de afgemeten voorzet van Starmans het juiste vervolg te geven. Zijn spectaculaire volley ging over het vijandelijke doel.

 

 

Uitblinker Ricardo Bruce aan de bal

 

Na een minuut of 10 kreeg Arjan van der Kaay voor het eerst de gelegenheid om te laten zien dat hij niet voor niets meedeed deze middag. De uitstekende Maassluise doelman pareerde een inzet van Dennis Rurings met de nodige klasse. Daarna ging M.S.V.’71 weer verder met het uitdelen van de lakens en het creëren van kansen. Kees Starmans speelde Kenan Muminovic knap vrij, maar de pegel van de Maassluise spits spatte uiteen op de vuisten van Luuk van der Steen. Even later leek Kees Starmans zelf de score te verdubbelen toen zijn afstandschot richting bovenhoek ging. Maar de bal raakte onderweg het hoofd van Sander van der Meer, die tot zijn eigen verbazing zag dat hij een zeker lijkend doelpunt had voorkomen.

 

 

Kees Starmans probeert het met een afstandschot 

 

Maar de beste kans van de wedstrijd was na 36 minuten weggelegd voor Sebastiaan van Vreeswijk. De Maassluise middenvelder kreeg de bal min of meer toevallig op een riante positie voor zijn rechtervoet. Vanaf een meter of 7 haalde van Vreeswijk vol uit, maar doelman van der Steen verrichtte voor zijn ploeg een heldendaad door de bal uit zijn doel te ranselen.

 

Na de pauze kantelde de wedstrijd. Vanaf het begin namen de gasten uit IJsselmonde het heft in handen. Peter van Gestel zag zijn ploeg na de rust buffelen en strijden voor elke meter. Duels werden nu wel gewonnen. De thuisploeg had het hier duidelijk moeilijk mee en slaagde er steeds minder in om de bal in de ploeg te houden. De rust aan de bal ontbrak. Het spel van de Maassluizers oogde ook slordiger. Na een kwartier behoedde Arjan van de Kaay zijn ploeg voor de gelijkmaker toen hij een perfect genomen vrije trap van Leon Hofman uit de kruising ranselde.

 

 

De Zwervers slaagde er niet een een bres te slaan in de hechte Maassluise defensie

 

De Zwervers kregen steeds meer het gevoel dat er deze middag toch nog wat te halen viel.. De bezoekers namen bezit van het middenveld en dicteerden de wedstrijd steeds meer. Echt uitgespeelde kansen leverde het Rotterdamse overwicht overigens niet op. Daarvoor sloot de Maassluise defensie met Pascal van Wijnen, Stefan Voogt, Mitchel Zeebrechts en de uitblinkende Ricardo Bruce te goed.

 

M.S.V.’71 haalde zonder kleerscheuren het einde van de wedstrijd die voortreffelijk werd geleid door scheidsrechter Hooyer.

 

Door deze overwinning heeft M.S.V.’71 nu 7 punten en stijgt naar een (met Rijnmond Hoogvliet) gedeelde 2e plaats achter de koploper VVOR. 

 

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay Pascal van Wijnen,  Ricardo Bruce, Stefan Voogt, Mitchell Zeebrechts, , Sebastiaan Vreeswijk, Kees Starmans, Serkan Yilmaz, Jorge Gomes (84 Carlos Gomes), Sander Broekhuizen, Kenan Muminovic (76 Faissal Oulad Larbi)   

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71