M.S.V.'71 opnieuw met lege handen

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 opnieuw met lege handen

M.S.V.'71 opnieuw met lege handen

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Ook in het thuisduel tegen Schipluiden slaagde M.S.V.'71 er niet in om één of meer punten in Maassluis te houden. Deze keer bleef de teller steken op 3-5.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Evenals vorige week speelde M.S.V.'71 ook deze keer een matige eerste helft gevolgd door een veel betere 2e rondgang. Duidelijk werk aan de winkel dus voor het trainersduo in Maassluis West. Sinds deze week is Tim Kolmus toegevoegd aan de technische staf en gaat samen met Ron Carli de training en coaching van de ploeg uit de Steendijkpolder op zich nemen.

M.S.V.'71 begon erg angstig aan de partij tegen Schipluiden. De slechte resultaten van de afgelopen weken en de afwezigheid van een aantal bepalende spelers (Dave van Deursen, Karim Attsou, Rik Carli en Christian van Eijk) speelde de thuisploeg danig parten. Na 7 minuten keken de gastheren dan ook al tegen een achterstand aan toen Joey Frerichs een penalty veroorzaakte, die door Maurice Flinterman goed werd benut (0-1).

Maurice Flinterman schiet Schipluiden vanaf 11 meter op 0-1

De snelle achterstand deed de ploeg van Kolmus / Carli geen goed. De bezoekers waren heer en meester. Vooral op de handige Ali Ahidar en Marnix Redissenweber kreeg de Maassluise defensie niet veel vat. Daarnaast kwam M.S.V.'71 duidelijk lengte tekort om de Westlandse luchtmacht bij hoekschoppen en vrije trappen te beteugelen. Nadat Schipluiden een aantal mogelijkheden had laten liggen of op doelman Bart den Broeder was gestuit werd het na 25 minuten dan toch meer dan verdiend 0-2. De mee naar voren gekomen boomlange verdediger Patrick Duijndam kopte een vrije bal bij de 2e paal door naar Ali Ahidar die vervolgens via de lat raak schoot. (0-2).

De inleiding voor de 0-2. Patrick Duijndam kop de bal voor.

Op slag van rust leek diezelfde Ali Ahidar zijn ploeg definitief in veilige haven te loodsen toen M.S.V.'71 verdediger Jeremy van Loenen te zacht terugspeelde op zijn doelman Bart den Broeder. Ahidar doorzag de fout en kon ongehinderd zijn 2e goal van de middag binnenschieten. Maar Bart den Broeder voorkwam dat met een prima redding.

In plaats van 0-3 werd er nu gerust met een 1-2 stand, want vlak voor de pauze schoot Jack van der Vlugt de aansluitende treffer achter Perry van Oeveren. (1-2). De 1-2 voorsprong voor de bezoekers was slechts een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding op het veld. Want M.S.V.'71 had voor hetzelfde geld in de pauze tegen een 1-5 achterstand aangekeken.

Jack van der Vlugt schiet pal voorrust de aansluitende treffer achter Perry van Oeveren.

Na de pauze zagen we een heel ander M.S.V.'71. Ricardo de Jager was in de ploeg gekomen voor Rick de Jonge.De invaller ging rechtsachter spelen. Aanvoerder Joey Frerichs schoof door naar het middenveld. Ook voorin had het duo Kolmus / Carli een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo verhuisde Christian van der Pol naar de rechtsbuiten positie, ging Younes Hadiki in de spits spelen en nam Jack van der Vlugt de vrijgekomen linksbuitenpositie in.

Naast de vele positie wisselingen speelde de thuisploeg nu ook met veel meer lef en veel meer druk naar voren. Ondanks dat wist Schipluiden al heel snel in het 2e bedrijf de score op te voeren. Bart den Broeder greep mis bij een hoekschop waardoor het voor Ali Ahidar een simpel klusje was om zijn ploeg op 1-3 te zetten.

Het pleit voor M.S.V.'71 dat men het hoofd niet in de schoot wierp na deze nieuwe tegenvaller. Integendeel. De ploeg uit Maassluis West wenste zich niet bij voorbaat neer te leggen bij een nieuwe nederlaag. De beloning voor het gedurfde spel kwam sneller dan verwacht. Want 6 minuten na de 1-3 kwam de aansluitingstreffer al tot stand. Tom Leinweber was de aangever en Christian van der Pol, die veel beter speelde dan vorige week, de afmaker. (2-3).

Na deze treffer voelde M.S.V.'71 dat er wellicht meer in zat deze middag. Schipluiden werd onzeker en schakelde over naar een 4-4-2 systeem om verdedigend wat meer zekerheid in te bouwen. Bij M.S.V.'71 kwam Sven Schipper in de ploeg voor Dave Lankau. De wedstrijd ging nu op en neer. M.S.V.'71 kwam goed weg toen Ricardo de Jager een zeker lijkend doelpunt voorkwam door de bal nog van de lijn te halen. Aan de andere kant waren Christian van der Pol, Younes Hadiki, Joey Frerichs, Jack van der Vlugt en Sven Schipper namens M.S.V.'71 dichtbij de gelijkmaker.  

Maar het doelpunt viel aan de andere kant toen de mee opgekomen lange verdediger Jesse van Rossum een vrije trap achter doelman den Broeder kopte.(2-4).

Jesse van Rossum (nr 2) zet zijn ploeg op 2-4

Nog gaf M.S.V.'71 zich niet gewonnen. Want nog geen minuut later rondde Sven Schipper een prachtige aanval met Jack van der Vlugt bekwaam af en bracht zijn team voor de 3e keer  deze middag terug in de wedstrijd. (3-4). Maar toen Chris van Beurden in de 86e minuut de marge weer op 2 bracht was het verzet van M.S.V.'71 definitief gebroken en mocht Schipluiden de 3-5 winst mee naar het Westland nemen.

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Jeremy, Mohammed Rasuli ,Tom Leinweber, Rick de Jonge (45 Ricardo de Jager), Matthijs Jansen,Dave Lankau (71 Sven Schipper), Jack van der Vlugt, Christian van der Pol, Younes Hadiki

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDq17mK3-Mk3Yy7w8r

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71