M.S.V.'71 pakt eerste zege van het seizoen

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 pakt eerste zege van het seizoen

M.S.V.'71 pakt eerste zege van het seizoen

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

De laatste weken vertoonde het spel van M.S.V.'71 al een opgaande lijn, maar dat leverde nog te weinig punten op. Maar tegen Quick Steps in Den Haag proefde de equipe van Ron Carli eindelijk voor het eerst dit seizoen het zoet der overwinning. Jack van der Vlugt (foto) was met het enige doelpunt van de wedstrijd de matchwinner.


Hoofdsponsor: SEGMENT

Tien minuten voor de pauze rondde van der Vlugt een vlot lopende aanval met Dave Lankau en Joey Frerichs voortreffelijk af met een pegel in de kruising. Tot die tijd was M.S.V.'71 de beter voetballende ploeg, terwijl de gastheren het veel meer zochten in de lange bal op de boomlange spits Ricardo van Gorsel. Ook fysiek liet de thuisclub zich behoorlijk gelden met harde overtredingen en intimidatie voetbal. Scheidsrechter Smit was in die fase goed bij de les en ook de jonge M.S.V.'71 ploeg hield het hoofd koel.

Vóór de 0-1 van van der Vlugt  had M.S.V.'71 al eerder de kans om op voorsprong te komen. Maar doelman Jan Wekem hield  Christian van der Pol, die zich knap had vrijgespeeld, van scoren af. Ook Quick Steps had mogelijkheden om de 1-0 aan te tekenen, maar Ricardo van Gorsel behield in kansrijke positie het overzicht niet, waardoor de grote Haagse kans verloren ging.

Vrij snel nadat Jack van der Vlugt zijn ploeg aan de leiding had gebracht, leek Quick Steps de stand al weer recht te trekken, maar Tom Leinweber bracht op de doellijn redding. Ook de thuisclub kwam even later goed weg toen scheidsrechter Smit een handsbal in de zestien van een van de Quick Steps verdedigers over het hoofd zag.

Na de pauze kwam M.S.V.'71 goed uit de kleedkamer. Jack van der Vlugt leek zijn stunt van het eerste bedrijf na amper 3 minuten te gaan herhalen. Maar deze keer ging de bal net over. Na een kwartier nam Quick Steps het heft steeds meer in handen. M.S.V.'71 kwam meer en meer onder druk te staan. De gastheren pompten elke bal hoog de zestien in. M.S.V.'71 slaagde er te weinig in om voetballend onder de druk uit te komen. Een enkele keer lukte dat wel. Zo kwam Christian van der Pol via een snelle omschakeling in balbezit en leek Prince Addai van zich af te schudden. Maar de Quick Steps verdediger herstelde zich via een overtreding. Van der Pol ging tegen het gras. Een 100 procent strafschop. Maar scheidsrechter Smit weigerde de bal op de stip te leggen.

Het was een van de weinige keren dat de bezoekers in de 2e helft gevaarlijk werden. Voor het doel van M.S.V.'71 doelman Bart den Broeder was het een stuk drukker. Maar met veel kunst en vliegwerk, uitstekend keeperswerk van Bart den Broeder, het nodige geluk en goed verdedigend werk wist het elftal van Carli uiteindelijk de overwinning uit het vuur te slepen.


Een overwinning, die naar meer smaakt vond ook Christan van Eijk."Ja heerlijk natuurlijk. Het was een zwaar bevochten zege. Met al die lange ballen. Zeker de 2e helft was het alleen maar pompen van hun kant. Wij zijn weinig meer aan voetballen toegekomen. Het was echt stand houden. Het was gemakkelijker geweest als we voorin de bal beter vast hadden kunnen houden. Maar ja. Wij hadden ook niet de langste mannen voorin. Dus dat is lastig. Ik denk dat we met z'n allen keihard hebben geknokt voor die 3 punten. Ik had de lastige taak om die lange nummer 9 uit te schakelen. Heb veel fysieke duels met hem uitgevochten. Met ellebogen, hangen, duwen en trekken. Maar het is gelukt. Geweldig toch".

Van Eijk keerde na weken blessureleed weer terug in de basis. " Ik had een teenblessure. Opgelopen op mijn werk toen er een kar overheen reed. Ik moest twee weken rust houden. Vorige week heb ik voor het eerst weer minuten gemaakt bij het 2e. En dit waren na Naaldwijk thuis weer mijn eerste minuten in het eerste. Wel lekker als je dat gelijk kan vieren met 3 punten".
 

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Rik Carli, Christian van Eijk, Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Dave Lankau (75 Said ait Rian) , Dave van Deursen, Jack van der Vlugt , Christian van der Pol, Matthijs Jansen.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71