M.S.V.'71 pakt knap punt tegen koploper CION

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 pakt knap punt tegen koploper CION

M.S.V.'71 pakt knap punt tegen koploper CION

Dit item is verlopen op 10-08-2017.

Na de bemoedigende resultaten van de afgelopen weken  stond M.S.V.'71 afgelopen zaterdag voor de lakmoesproef om te zien hoe ver het groeiproces inmiddels gevorderd is. En de jonge formatie van Wapenaar slaagde ruimschoots. Het werd uiteindelijk 2-2, met 2 doelpunten van Jeremy van Loenen (nr 6 op de foto)


Hoofdsponsor: SEGMENT

De thuisploeg begon zonder schroom en vol overtuiging aan het karwei met de  koploper, die tot nu toe nog geen punt had verspeeld en met een doelsaldo van 21 voor en 6 tegen indrukwekkende cijfers had laten zien. Maar binnen 5 minuten moest CION doelman Sander Hengeveld al flink aan de bak om vroeg onheil te voorkomen.  

M.S.V.'71 kende weinig ontzag voor de ploeg uit Vlaardingen ,waar vorig seizoen in de uitwedstrijd nog met 7-0 kansloos van was verloren. Vanuit een goed georganiseerde verdediging met Karim Attsou als absolute uitblinker , Rik Carli die de opbouw prima verzorgde en de 2 terriƫrs Mohammed Rasuli en Joey Frerichs op de vleugels gokte de ploeg van Wapenaar op de snelle omschakeling.

Uitblinker Karim Attsou heerste in de lucht

Dat lukte een paar keer heel aardig. Maar pas na 25 minuten kregen de mannen van Wapenaar de beloning voor het goede spel wat zij tot dan toe hadden laten zien. Sander Hengeveld kreeg een goed genomen vrije trap van Mohammed Rasuli niet onder controle. Jeremy van Loenen was er als de kippen bij om zijn ploeg in de rebound op voorsprong te zetten. (1-0).

De vrije trap van Mohammed Rasuli vormde de inleiding tot de 1-0

Precies 4 minuten heeft M.S.V.'71 van de voorsprong kunnen genieten. Daarna stelde Engin Sazak orde op zaken en kopte fraai de gelijkmaker achter Bart den Broeder. (1-1). Even was de thuisploeg aangeslagen. Engin Sazak had hier gemakkelijk van kunnen profiteren,maar de CION spits zag Donephan Ligeon over het hoofd. Nu strandde zijn inzet op Bart den Broeder.

Even later kwam CION toch op voorsprong toen Donephan Ligeon knap versnelde en Nico Huijer met een heerlijke steekbal vrijspeelde. Diens inzet werd uiteindelijk door Jeremy van Loenen over de eigen doellijn gewerkt. (1-2).

Het pleit voor het elftal van Wapenaar dat deze tegenslag volwassen werd verwerkt. Men zat niet bij de pakken neer , maar zette extra aan om voor de pauze alsnog de gelijkmaker te forceren. En dat lukte. Geklungel in de CION defensie werd genadeloos afgestraft door Jeremy van Loenen (2-2). Zijnde 2e van de middag. De 17 jarige middenvelderwas dolblij met zijn aandeel in deze wedstrijd. "Het waren mijn eerste doelpunten bij M.S.V.'71. Tenminste in het eerste. Want ik heb hier wel eerder gescoord, maar dat was in de jeugd. Tot de E heb ik hier gespeeld en toen ben ik naar Excelsior'M gegaan. Vorig jaar in de A1. Maar ik wilde weg. Mijn vader is technisch coƶrdinator bij M.S.V.'71 en zodoende ben ik hierheen gekomen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Veel leuke teamgenoten. Bij die tegentreffer van CION gaf ik inderdaad het laatste zetje. Dat kwam eigenlijk omdat Herman (Jansson) hem nog aanraakte anders had ik hem gewoon weg kunnen schieten".

Ook na de pauze bleef M.S.V.'71 goed overeind. Dave van Deursen was namens M.S.V'71 als eerste tot 2 keer toe dicht bij een 3e treffer, maar Sander Hengeveld wilde niet meewerken aan het Maassluise feestje. Ook Jeffrey Zwaard dacht de CION doelman met een lepe lob te kunnen verschalken , maar ook nu bleef Hengeveld de situatie meester.

In de slotfase had M.S.V.'71 het zwaar , maar bleef knap overeind

Langzamerhand vloeiden de krachten wat weg in het elftal van de gastheren en nam CION de overhand. Tot 2 keer toe kwam M.S.'71 in de slotfase goed weg doordat de paal en de lat redding brachten. En pal voor tijd had Jeremy van Loenen in zijn eigen zestien moeite met een bal vol effect. Hij schoot mis waardoor Hulusi Mert  alleen op Bart den Broeder af kon gaan. Maar de M.S.V.'71 doelman redde bekwaam. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en snoepte M.S.V.'71 het eerste punt af van CION. M.S.V.'71 trainer Wilco Wapenaar was dik tevreden met het gelijke spel :"CION is een goede ploeg met heel veel scorend vermogen. Ik ben daarom tevreden met het punt. En naar mijn mening was het een terechte uitslag". Wapenaar is niet alleen tevreden met het punt tegen de koploper, maar zeker ook met de progressie die zijn ploeg boekt de laatste weken . Sinds VOB gaat het veel beter. We verdedigen meer op de bal. De defensie staat als een huis. Ons tactisch plan werd ook prima uitgevoerd. We stoorden pas vanaf de middenlijn en wilden ruimte achter hun defensie hebben. Verder wisten we dat zij een goede opkomende rechtsback hadden. Dat hebben we weten te beteugelen door Mohammed (Rasuli) daar tegenover te zetten. Ook wisten dat er tegen hun linksback kansen lagen". Het feit dat CION het deze middag moest doen zonder hun sterkhouders Koetsier en Topal vindt Wapenaar flauwekul. "Bij ons ontbraken Tom Leinweber (geblesseerd), Said Ait Rian (vakantie) en Christian van Eijk (geblesseerd).Je moet het doen met de spelers die beschikbaar zijn. En als je een goede brede selectie hebt is dat geen probleem".

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld :
Bart den Broeder, Joey Frerichs), Rik Carli (69 Pirashanna Rajakumar), Karim Attsou, Herman Jansson), Dylan Dijksman, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Jeffrey Zwaard, Dave van Deursen (82 Christian van der Pol), Mohammed Rasuli,

Aad Cordia maakte weer foto's van deze wedstrijd. Ze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link. https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDlkpAUDde368iOQrE

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71