M.S.V.'71 pakt opnieuw een punt

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 pakt opnieuw een punt

M.S.V.'71 pakt opnieuw een punt

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Na het opzienbarende gelijke spel van vorige week tegen Ariston'80 pakte M.S.V.'71 afgelopen zaterdag opnieuw een punt. In Maassluis werd tegen het nog ongeslagen Duindorp gelijkgespeeld (0-0). Daarmee is Ron Carli na zijn komst bij  M.S.V.'71 nog steeds ongeslagen. Mohammed Rasuli (foto) speelde een uitstekende wedstrijd.


Hoofdsponsor : SEGMENT


De interim trainer van M.S.V.'71 kende Duindorp niet echt goed. Wel wist Carli dat het een fysiek sterke ploeg is. "Daar heb ik mijn spelers voor gewaarschuwd. In die zin dat je naar jezelf moet kijken en niet meegaan met het fysieke spel van je tegenstander. Eigenlijk is dat altijd zo. Ik ben een trainer, die altijd uitgaat van het eigen team".

Omdat Karim Attsou en Said Ait Rian er niet bij waren, mochten Rick de Jonge en Rik Carli deze middag in de basis beginnen. Laatstgenoemde is de zoon van de trainer. Best een moeilijke beslissing zo beaamt vader Carli. "Daar hebben we het met de trainersstaf goed over gehad en een besluit genomen. Daarom stond hij er ook in".

En Carli zal geen spijt van zijn beslissing gehad hebben, want zoon Rik speelde centraal achterin samen met uitblinker Mohammed Rasuli een prima partij. Heel M.S.V.'71 ging trouwens behoorlijk van start. In de prima tweede helft vorige week tegen Ariston'80 had het elftal veel vertrouwen gekweekt. De thuisploeg deed deze middag niets onder voor het fysiek sterke en nog ongeslagen Duindorp .

Na amper 3 minuten leek M.S.V.'71 al op voorsprong te komen toen Christian van der Pol een fraaie vrije trap van Dave van Deursen snoeihard inkopte. Maar doelman Knetemann pareerde de kopbal op fabuleuze wijze. Verder hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht met heel weinig echt uitgespeelde kansen.De kopbal van Christian van der Pol wordt door de Duindorp doelman gepareerd

Nadat Jeffrey Voskuil namens de gasten een goede kans om zeep had geholpen, leek Christian van der Pol even later aan de andere zijn ploeg op voorsprong te gaan zetten.  De Maasluise spits zette goed door en veroverde de bal op Michel Kulk en had toen alleen nog af te rekenen met de trage Andrew Zuurmond. Maar de verdediger van Duindorp kwam toch als winnaar uit de bus.

Ook na de pauze gingen beide ploegen aardig gelijk op. De jonge ploeg van Carli speelde volwassen en ging niet in op de provocaties en het af en toe harde spel van de bezoekers. Het kostte de ploeg uit den Haag wel 4 gele kaarten. Eén keer had wellicht een andere kleur op zijn plaats geweest toen Jamie van den Oever een kopstoot beweging maakte naar Mohammed Rasuli.

Ook in de 2e rondgang was de allerbeste kans voor Christian van der Pol, die een vrije trap van Mohammed Rasuli vrijstaand bij de 2e paal zo maar voor het inkoppen had. Maar het vizier van de jonge Maassluise spits stond niet op scherp en zijn halve kopbal ging naast. Even daarvoor had de bal op de stip gekund toen Duindorp verdediger Michel Kulk hands maakte in de zestien. Maar scheidsrechter Groenwegen wilde van geen penalty weten.

De beste kans van Duindorp uit de 2e helft

Aan de andere kant liet Andrew Zuurmond de enige goede kans van Duindorp in de 2e helft ook onbenut. De wedstrijd eindigde daarmee zoals hij begonnen was.

Een resultaat waarmee Duindorp het meest tevreden mee mocht zijn. Dat vond ook Ron Carli : "We hebben weinig weg gegeven en ik heb ook 2 hele goede kansen van ons gezien. Van Christian van der Pol. En daar had er best wel eentje van in mogen gaan. Vooral die 2e was een 100% kans. Maar zij hebben ook een paar mogelijkheden gehad. Ik ben een trainer die niet snel tevreden is met een punt. Ook vandaag eigenlijk niet. Want als die bal van Christian erin gaat dan winnen we die wedstrijd. Daar ben ik zeker van. Waar ik gewoon wel tevreden mee ben is de inzet van mijn team".


Voor Rik Carli (foto) was het een bijzonder wedstrijd met zijn vader als trainer op de bank. Hoe was dat ? "Anders. Ik heb mijn vader nog nooit als trainer gehad en dat voelde best een beetje raar. Bij Excelsior'M liepen we elkaar steeds mis. Als ik als speler naar de B ging, dan ging mijn vader als trainer naar de C etc. Dat was wel bewust. Want het is best moeilijk. Mijn vader is een uitgesproken karakter en dat ben ik ook. Dat zou best wel eens kunnen gaan botsen. Mijn vader aan de rand van het voetbalveld is een heel andere persoon dan mijn vader thuis. Dat zijn 2 verschillende werelden.

Toen hij hier interim trainer werd heeft hij mij gebeld en gevraagd wat ik ervan vond. Ik heb gezegd dat hij dat gewoon moest doen als hij dat wilde. Als hij hier het seizoen af zou maken als trainer dan zou ik dat best moeilijk vinden. Daar zou ik dan wel goed met hem over willen praten en nadenken over mijn rol als speler. Ik kan niet altijd trainen en dan ben je best kwetsbaar in de groep. Zeker als je vader de trainer is. Maar voorlopig ga ik ervan uit dat deze situatie tijdelijk is". Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Rik Carli (77 Ricardo de Jager), Mohammed Rasuli , Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Rick de Jonge, Dave van Deursen, Jack van der Vlugt ,Christian van der Pol, Mathijs Jansen  

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te download via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDqwXJagJ-yiw5xyci

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71