M.S.V.’71 speelt nuttige oefenwedstrijd tegen AGE

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 speelt nuttige oefenwedstrijd tegen AGE

M.S.V.’71 speelt nuttige oefenwedstrijd tegen AGE

Dit item is verlopen op 10-08-2014.

In plaats van het bekerduel tegen DHZ speelde M.S.V.’71 afgelopen dinsdag in eigen huis een oefenwedstrijd tegen 3e klasser AGE. De bezoekers wonnen verdiend, maar enigszins geflatteerd met 1-4. Na maandenlang blessureleed maakte Patrick Schilperoort (foto) eindelijk weer zijn eerste minuten in het elftal van M.S.V.’71. 

Thuisclub M.S.V.’71 kwam goed uit de startblokken tegen het hoger geklasseerde AGE. Want binnen 2 minuten zette aanvoerder Kees Starmans met een heerlijke pass Michael Rijgersberg alleen voor de keeper. Maar de Rotterdamse doelman bleek uit het goede hout gesneden. Want tot 2 keer toe pareerde hij de inzetten van de Maassluise rechtsbuiten.

 

Na een minuut of 10 kreeg het goed spelende M.S.V.’71 een tegenslag te verwerken. Kees Starmans werd met een snoeiharde duw hardhandig tegen het gras gewerkt. De scheidsrechter vond het kennelijk geen overtreding en liet doorspelen. Dat kwam M.S.V.’71 duur te staan. Want toen de man in het zwart een tel later wel floot voor een Maassluise overtreding, terwijl eerder hands was gemaakt door een speler van AGE mochten de bezoekers een vrije trap nemen op een interessante plek.  De boomlange aanvoerder kopte vervolgens fraai de openingstreffer achter Geert Dobbe. (0-1).

 

De openingstreffer in de maak

 

Het doelpunt bleek kenmerkend voor het vriendschappelijke duel in Maassluis. Qua  fysieke kracht en lengte kwam M.S.V.’71 tekort bij de bezoekers uit Rotterdam. Qua veldspel deed de ploeg van trainer Wilco Wapenaar helemaal niet onder voor AGE.

 

Nadat Michael Rijgersberg namens M.S.V.’71 zijn 2e kans van de wedstrijd had gemist, Geert Dobbe de bal bij een hoekschop op zijn eigen lat had geslagen en dezelfde lat een 2e Rotterdamse treffer had voorkomen, kwam AGE 5 minuten voor de pauze alsnog op 0-2. Ook nu werd de Maassluise defensie bij een hoekschop op lengte geklopt.     

 

 

  AGE bleef gevaarlijk in de lucht

In de slotminuten van de eerste helft kregen beide ploegen nog een unieke mogelijkheid op een doelpunt. Eerst mocht AGE geklungel in de Maassluise defensie afstraffen, maar liet dit na. Twee tellen later was Michael Rijgersberg heel dicht bij de 1-2 , maar zijn fraaie stift belandde buiten bereik van de Rotterdamse doelman op de kruising.

 

M.S.V.’71 begon ook het 2e bedrijf uitstekend. Zo goed zelfs dat binnen 5 minuten de aansluitende treffer achter de verbouwereerde Rotterdamse doelman lag. Verdediger Joey Frerichs kwam aan de rechterkant goed op en leverde in de loop een knappe voorzet af aan de inkomende Michael Rijgersberg, die nu wel raak schoot. (1-2).

 

Na de aansluitende treffer hadden de M.S.V.’71 supporters het idee dat er nog meer inzat deze avond. Want hun ploeg speelde heel verdienstelijk en leken de Rotterdamse 3e klasser moeiteloos bij te kunnen benen. Maar dat pakte toch anders uit. Met name door de vele wissels die Wilco Wapenaar in het verdere 2e bedrijf doorvoerde verdween de lijn een beetje uit het spel van de thuisploeg. De gasten profiteerden hier optimaal van.

 

 

 Een redding van M.S.V.'71 doelman Geert Dobbe

Eerst keek Geert Dobbe opnieuw een Rotterdamse inzet op de paal, maar een kwartier voor tijd bracht AGE de stand toch op 1-3 nadat hun linksachter vrij mocht opkomen. Toen de bezoekers even later via een strafschop zelfs op 1-4 kwamen was het duel definitief beslist.

 

In de slotfase testte Bojan Stefanov met een verradelijke schuiver de Rotterdamse sluitpost nog een keer en raakte Joey Frerichs ook nog het houtwerk. Maar verder kwam de ploeg van Wilco Wapenaar niet.          

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Geert Dobbe, Patrick Schilperoort (30 Joey Frerichs), Danny Suisse, Wesley Thonhuiser, Nick van Deursen, Bojan Stefanov, Kees Starmans, Erik van Eijkelenburg, Michael Rijgersberg, Bas Lankwarden, Jamie van Zomeren.

 

In de 2e helft maakten ook de volgende spelers nog hun opwachting : Assad Mohunlol, Bryan Vermeulen, Danny de zwart en Jasper Vellekoop. 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71