M.S.V.'71 stoot CION van de troon

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 stoot CION van de troon

M.S.V.'71 stoot CION van de troon

Dit item is verlopen op 10-08-2017.

In een meer spannend dan mooi voetbalgevecht kon koploper CION het bezoekende M.S.V.'71 opnieuw niet de baas (0-0).  CION verloor deze middag niet alleen 2 kostbare punten, maar verspeelde ook zo goed als zeker de koppositie aan buurman DVO'32. M.S.V.'71 trainer Wilco Wapenaar (foto) was een blij man en  erg trots op zijn team. 


Hoofdsponsor : SEGMENT

De selectie van DVO'32 was getuige van de confrontatie tussen CION en M.S.V.'71. De Vlaardingers hadden een vrije middag omdat AGE niet op was komen dagen. De ploeg van Ben Hoogwerf was erg gebaat bij een goed resultaat van M.S.V.'7. Het verschil op de ranglijst tussen CION en DVO'32 bedroeg immers slechts 1 punt in het voordeel van de ongeslagen koploper CION.

In de wetenschap dat CION de heenwedstrijd in Maassluis niet had weten te winnen (2-2) ging de selectie van DVO'32 en de rest van het talrijk opgekomen publiek er in een heerlijk lente zonnetje eens goed voor zitten.

M.S.V.'71 speelde deze wedstrijd iets anders dan normaal. Wlco Wapenaar legt uit : "Dit was een groot veld. Mede daarom besloten we om deze middag wat later druk te zetten. Vanaf de midden cirkel, terwijl we dat normaal gesproken wat hoger doen. Bij balbezit CION moesten we op onze eigen helft flink van ons afbijten en de duels winnen. We wilden eigenlijk spelen zoals SVV dat tegen ons had gedaan. Vanuit een gesloten verdediging en bij de omschakeling er snel via de counter uitkomen. Want wij hebben voetballend best veel kwaliteiten".

Vanaf de allereerste minuut ontspon zich in de Vlaardingse Boekpolder een meeslepend voetbalgevecht.  Thuisclub CION besefte terdege, dat dit wel eens een lastig potje zou kunnen worden en speelde op het randje van het toelaatbare en soms er overheen. De jonge  en onervaren tegenstander  moest op die manier ge├»ntimideerd worden zoals vorig seizoen. M.S.V.'71 trapte toen in die val en verloor kansloos met 7-0. Terwijl CION toen veel deed wat god verbood eindigde M.S.V.'71 die wedstrijd met 9 man, omdat werd ingegaan op de provocaties.

Maar deze keer ging het heel anders. Ondanks de vele aanslagen (van Mitchell Zeebrechts, Davey van Ree, Nico Huijer en Llias Benhaddaouiin) in de beginfase reageerde de ploeg uit Maassluis nu heel volwassen. Scheidsrechter Platteschor trad niet ferm genoeg op. Slechts Zeebrechts en Llias Benhaddaouiin bestrafte hij met een gele kaart,waar rood ook had gekund. Het deerde M.S.V.'71 niet. Hard werkend en strijdend voor elke meter bleef de equipe van Wapenaar overeind.

De M.S.V.'71 trainer was met name op dit punt erg trots op zijn equipe : "Ik heb de jongens er vooraf op gewezen wat er zou gaan gebeuren. CION zou heel fel van start gaan. Wij moesten ons daartegen wapenen en ons niet laten intimideren. Ik heb bijvoorbeeld tegen de pas 16-jarige Christian van de Pol gezegd. Bij het eerste duel krijg je onmiddellijk ergens een tik. Wapen je daartegen en laat je niet ontmoedigen. Wij zijn de duels aangegaan op een sportieve manier. CION deed wat ik verwacht had, maar de scheidsrechter durfde daar niet goed genoeg tegen op te treden".

De wedstrijd kende weinig uitgespeelde kansen. De uitstekend spelende Maassluise defensie (Joey Frerichs, Karim Attsou, Christian van Eijk en Tom Leinweber) met uitblinker Karim Attsou aan het hoofd gaf amper een kans weg tegen topscorer Danny Koetsier en zijn mede voorwaartsen. En de keren dat het gevaarlijk werd, was daar altijd nog doelman Bart den Broeder die erger wist te voorkomen. Ook het Maassluise middenveld met Mathijs Jansen, Jeremy van Loenen en Adzine Akachar bleef onder het Vlaardingse geweld knap overeind.

De Maassluise spitsen (Said Ait Rian, Christian van der Pol en Brahim el Bousikhami) bleven met gevaarlijke uitbraken de aandacht van de Vlaardingse defensie vragen.

Maar ook hier waren de Maassluise kansen op de vingers van een hand te tellen. Tien  minuten voor de pauze had Said ait Rian, die goed speelde wel de 0-1 op zijn schoen.  Christian van der Pol zette met een gave steekbal Adzine Akachar vrij voor Sander Hengeveld. De Vlaardingse doelman wist de inzet van Akachar te keren, maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van Said Ait Rian. De linkerspits wist de grote kans echter niet te verzilveren.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet. Ook nu erg weinig kansen aan beide kanten. Tot de 30e minuut toen Said Ait Rian na een steekpass van Mathijs Jansen binnen de zestien tegen het gras werd gewerkt.  Nu legde scheidsrechter Platteschor de bal wel op de stip, waar hij het even eerder bij ook een overtreding op Said Ait Rian niet had gedaan. Said Ait Rian wilde de 11-meter klus zelf klaren , maar slaagde daar niet in. Doelman Hengeveld wist de strafschop te keren.

Het laatste kwartier moest M.S.V.'71 alle zijlen bijzetten om toch geen averij op te lopen. De equipe van Wapenaar moest steeds verder terug en streed ook nog eens tegen kramp. Herman Janson , Ricardo de Jager en Jeffrey Zwaard kwamen in de ploeg voorde moegestreden Joey Frerichs, Christian van Eijk en Adzine Akachar. M.S.V.'71 stond met de rug tegen de muur. Heel CION schreeuwde tot 2 keer toe om een strafschop. Eerst zou Nico Huijer binnen de zestien zijn neergehaald en even later omdat Christian van der Pol hands zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Platteschor weigerde beide keren echter te fluiten. Op het tandvlees haalde M.S.V.'71 uiteindelijk de eindstreep en daarmee een dik verdiend punt tegen de koploper. M.S.V.'71 trainer Wilco Wapenaar was blij met het verdiende punt: "Ja  zeker wel. We hadden de wedstrijd zelfs ook nog kunnen winnen, als we die penalty binnenschieten. Maar in de slotfase drong CION wel heel erg aan met een aantal goede schietgelegenheden, met kans op een doelpunt. Daarvan had er best een in kunnen gaan. En volgens mij maakte Christian van der Pol ook nog hands in de zestien. Dus al met al ben ik best blij en tevreden met het gelijke spel tegen de ongeslagen koploper. Dat geeft een goed gevoel.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Bart den Broeder, Joey Frerichs (83 Herman Janson), Christian van Eijk (85 Ricardo de Jager), Karim Attsou,Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Adzine Akachar (79 Jeffrey Zwaard), Mathijs Jansen, Brahim el Bousikhami ,Christian van der Pol,  Said ait Rian

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71