M.S.V.’71 strijdend ten onder tegen Monster

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 strijdend ten onder tegen Monster

M.S.V.’71 strijdend ten onder tegen Monster

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Een zwaar gehavend MSV moest het jongstleden zaterdag op eigen bodem opnemen tegen titelkandidaat s.c. Monster.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Het was het 12e duel voor de mannen van Carli en Kolmus in de zware 3e klasse B. MSV is hekkensluiter en vergaarde in de 11 voorgaande wedstrijden 5 punten tegenover 20 uit 10 duels voor Monster.

Vooraf was dus al duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden om 1 of meer punten in huis te houden. De vraag was of MSV na de verloren 6 punten wedstrijd tegen GDA zich kon herpakken.

Het fenomeen zelfvertrouwen had de afgelopen weken namelijk beste schade opgelopen.

Daarnaast ontbrak er, in dit laatste duel voor de winterstop, bij zwart/witten zowat een half elftal aan potentiële basis spelers. Door verschillende omstandigheden konden o.a. Dave van Deursen, Karim Attsou, Christiaan vd Pol, Mohammed Rasuli en Rik Carli niet spelen. De laatste speler viel in de warming-up geblesseerd uit.

Maar het MSV elftal liet zich niet zo maar uit het veld slaan en streed vanaf de eerste minuut voor elke meter. Al snel kreeg de opponent uit het Westland een overwicht maar  zij creëerde toch te weinig grote kansen. Zo hield MSV de tegenstander met veel passie en strijd tot de rust op 0-0. Op een enkele counter mogelijkheid na was het MSV dat alleen maar tegenhield.

Helaas was het in 2e helft wel snel raak voor Monster. Frank vd Deijl schoot voor de kustbewoners de 0-1 op het scorebord. Maar MSV gaf niet op en kreeg na een spaarzame maar wel prima aanval via Sven Schipper en Jack vd Vlugt een terechte strafschop. Dit buitenkansje werd koelbloedig binnen geschoten door Matthijs Jansen; 1-1.

Met nog maar een half uur te spelen was ineens alles weer mogelijk. En mocht de thuisclub zelfs hopen een broodnodig punt. Al zou dat gezien het spelbeeld niet geheel terecht zijn. Uiteindelijk gingen de hardwerkende Maassluizers in de slotfase alsnog onderuit.  Via goals van Wouter Ton en Koen Warners kon Monster de wedstrijd, al was het niet zonder moeite, naar zich toetrekken.

Ondanks de 9e nederlaag van het seizoen zagen we afgelopen zaterdag een strijdbaar MSV. En deze inzet moet de basis zijn voor de rest van het seizoen. Als dan eind januari de ziekenboeg hopelijk is leeggestroomd moet MSV in de laatste 14 wedstrijden proberen om degradatie te voorkomen.

Er staan dan gelijk twee mooie derby’s op programma; 27 januari Maasdijk uit en 3 februari MVV’27 thuis.

Laten we hopen dat MSV na de winterstop de draad op kan pakken en weg omhoog kan vinden in de 3e klasse.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71