M.S.V.’71 terug in de 3e klasse

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 terug in de 3e klasse

M.S.V.’71 terug in de 3e klasse

Dit item is verlopen op 01-08-2010.
Huldiging2.JPG

En weer deed M.S.V.´71 het !!!. Vijf jaar na dato werd opnieuw promotie afgedwongen via een nacompetitie met een geweldige apotheose. De emoties in het zwart witte kamp liepen hoog op bij spelers, technische staf en de supporters. M.S.V.´71 is terug in de 3e klasse en dat wilden zij weten ook.

Na RAVA en SIVEO´60 moest M.S.V.´71 afgelopen zaterdag in de 3e (laatste) ronde van de nacompetitie afrekenen met het Haagse Quicksteps om promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Veel toeschouwers hadden de weg naar het zonovergoten neutrale Juliana Sportpark in ’s Gravenzande weten te vinden. Bij velen zullen de gedachten terug zijn gegaan naar mei 2005. Toen speelde M.S.V.´71 op het veld van  Hermes DVS een zinderende en knotsgekke nacompetitie finale wedstrijd tegen CKC. Na een 0-3 achterstand bij rust wist de ploeg van de toenmalige coach Wilco Wapenaar nog een verlenging af te dwingen en uiteindelijk met 4-3 te winnen. Van de huidige spelersgroep waren Martin de Heer, Chris Kolmus, Ronald Bolijn, Herman Janson en Assad Mohunlol) er toen ook al bij.      

    

Quicksteps zorgde voor het eerste vuurwerk deze middag. Dat gebeurde buiten de lijnen door de Haagse aanhang bij opkomst van de beide elftallen. Ook binnen de lijnen was het  eerste schot voor de Hagenaars. Maar de inzet van Jeffrey Verschoor was te zacht om Geert Dobbe ongerust te maken. Na een kwartier nam het elftal van Eric Tanis het heft in handen. Een doelpunt van Kees Starmans werd wegens buitenspel afgekeurd. Veel MSVers hadden hun twijfel bij deze beslissing.

 

 

spandoek.jpg

 

 

Een van de spandoeken om onze jongens te steunen

 

Het deerde de Maassluizers niet.  De mannen van Tanis kwamen steeds beter in hun spel. Met name uitblinker Chris Kolmus was een doorlopend gevaar voor de Haagse defensie. De snelle vleugelspits was met normale middelen vaak niet af te stoppen. Het kostte Sander van der Kruk een gele kaart. M.S.V.’71 kreeg grote kansen om de score te openen. Maar Martin de Heer vond doelman Mike Oudshoorn op zijn weg en de inzet van Marc van Haaren was te zacht.

 

 

actie Chris met publiek op achtergrond.jpg

 

 

Een van de Quicksteps verdedigers ziet weer eens de hielen van Chris Kolmus

 

De 1-0 viel na 35 minuten. Chris Kolmus was zijn tegenstander weer eens te snel af. Binnen de zestien werd hij onderuitgehaald. De uitstekend leidende scheidsrechter Vermaat wees gedecideerd naar de stip. Ronald Bolijn schoot zijn club vanaf elfmeter vervolgens onberispelijk op voorsprong. “Nee, ik was niet nerveus bij die strafschop” vertelt Bolijn na afloop koel. “Ik weet altijd van tevoren waar ik ga schieten. Hard en strak in het zijnetje. Dat kan ik wel. Die zijn onhoudbaar”.  

 

 

Penalty Ronald Bolijn.JPG

 

 

Ronald Bolijn schiet de penalty hard en strak in het zijnetje

 

 

 

msv juicht na 1 0 bolijn.jpg

 

De treffer van "Bol" wordt gevierd

 

 

 

Ook na die treffer bleef M.S.V.’71 de betere ploeg. Dat vond Chris Kolmus ook. “Na die 1-0 dacht ik echt dat we er overheen zouden lopen. We waren veel beter”. De ook in deze wedstrijd uitblinkende Kolmus geeft na enig aandringen toe dat hij goed heeft gespeeld en een belangrijke rol vervult in dit team. “Die penalty was wel belangrijk, ja.  Maar ik vind het meer een teamprestatie. Heel de week had ik al het gevoel dat we het gingen redden. Iedereen had vertrouwen. De groep is naar elkaar toegegroeid”.

 

Vlak voor de pauze kregen de zwart witten echter een geweldige domper toen Quicksteps volkomen onverwachts op gelijke hoogte kwam . Een hoge vrije trap werd door de M.S.V.’71 defensie en doelman Dobbe niet juist ingeschat, waardoor Ricardo Pronk vrij kon inkoppen. (1-1).

 

M.S.V.’71 trainer Eric Tanis baalde verschrikkelijk van die gelijkmaker, maar raakte niet in de war. “Het liep tot vlak voor rust allemaal zoals gepland. We wisten dat Quicksteps een defensieve ploeg was met veel mensen achter de bal. Zij spelen een soort reactievoetbal, waarbij ze wachten op de fout van de tegenpartij. Op die manier proberen zij gevaarlijk te worden en natuurlijk vanuit hoekschoppen en vrije trappen. Ik miste 2 spelers (Stefan Voogt en Patrick Schilperoort)  wegens schorsing en moest het toch weer anders neerzetten. Marc van Haaren speelde nu in de mandekking. Dat ging allemaal uitstekend. Onze goal viel ook op het juiste moment. Daarna hadden we het in de eerste helft al af kunnen maken. Maar dat gebeurde niet. Na die gelijkmaker moesten we de rust zien te bewaren en in de 2e helft via een individuele actie een doelpunt zien te forceren. Gelukkig is dat gelukt. Niet helemaal verrassend voor mij” voegt Tanis er nog lachend aan toe. “ik heb de 2-1 winst voorspeld. Vraag maar na bij de WOS”.

 

 

eric tanis.jpg

 

 

Trainer Eric Tanis was na afloop in zijn nopjes 

 

Zo simpel ging dat overigens niet in de 2e helft. Quicksteps trainer Frank van der Lem had zijn elftal op een paar plekken aangepast om het gevaar Kolmus te kunnen keren. De snelle Dennis Westing ging nu achterin spelen en de lange Roy Batist verhuisde naar het middenveld. Bovendien hadden de Hagenaars moed geput uit de gelijkmaker vlak voor de pauze.

 

De partijen wogen nu veel meer tegen elkaar op. Beide ploegen kregen ook de nodige kansen. Maar de defensies bleven vooralsnog overeind. Bij M.S.V.’71 onderscheidde linksachter Herman Janson zich in deze fase. “Het ging vandaag inderdaad erg lekker. En dat terwijl ik niet eens op mijn favoriete positie speelde” beaamt de linksachter lachend. “ik speel eigenlijk liever op het middenveld. Maar dat is niet altijd mogelijk. Daarom speel ik  waar de trainer me neerzet. Sinds Assad laatste man is, zit de verdediging trouwens goed in elkaar”. De verdediger was er 5 jaar geleden ook bij toen promotie werd afgedwongen. “Voor mij was dit toch veel leuker. Dit doet mij meer. Het was toen mijn eerste jaar in de selectie van M.S.V.’71. Ik speelde in het 2e waar we kampioen mee werden.  In de nacompetitie kwam ik pas bij het eerste als wisselspeler. In de 2e helft kwam ik er nog in. Nu heb ik heel het seizoen in het eerste gespeeld. Een heel gezellig seizoen. Vooral Spanje was super”.

 

In de slotfase van het duel nam M.S.V.’71 het initiatief weer wat nadrukkelijker in handen. Jonathan Bentura was in de ploeg gekomen voor Simon James. Chris Kolmus kreeg het weer zwaar te verduren. Plotseling was er een opstootje en lag Quicksteps verdediger Danny Renson op de grond. Het leverde Kolmus een gele kaart op. “Ik liep terug en werd op mijn achillespees geraakt” geeft Kolmus zijn visie op het voorval.  ”In de wedstrijd was ik al een paar keer flink aangepakt. Ik was het nu zat en gaf die nummer 4 een zet. Die viel met veel theater op de grond. Maar ik had de scheidsrechter op mijn hand. Zat op een lijn met hem. Een jonge gast, maar wel heel goed. Hij zag ook wel dat ik steeds gepakt werd. Dat gaf hij ook aan. Ik kreeg overigens terecht geel”.

 

 

2 1 Kees Starmans.JPG

 

 

 

Kees Starmans is hier de gevierde man. Doelman Oudshorn heeft er geen oog voor

 

De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen. De blessuretijd was al een minuut of 2 ingegaan. En toen gebeurde het toch nog. Een vloeiende M.S.V.’71 aanval met Herman Janson , Jonathan Bentura en Chris Kolmus bracht de bal voor het doel, waar Kees Starmans koel zijn ploeg de 3e klasse inschoot. Daarna kreeg Sander van der Kruk nog zijn 2e gele kaart en kon met rood gaan douchen.

 

 

viering 2 1.jpg

 

 

De 2-1 wordt uitbundig gevierd

 

Voor M.S.V.’71 kwamen in deze finale wedstrijd de volgende spelers in het veld : 

Geert Dobbe, Faissal Oulad Larbi, Assad Mohunlol, Marc van Haaren, Herman Janson Martin de Heer,  Simon James (75 Jonathan Bentura), Lars Putter, Chris Kolmus, Kees Starmans, Ronald Bolijn

 

Wisselspelers waren : Rogier Duijvelshoff, Loek Voortman, Niels van der Eijck en Jonathan Bentura

 

 

bierdouche.jpg

 

 

 

Danny , Patrick, Simon,  Steve en Kees vieren feest

 

Over zijn beslissende treffer vertelde Starmans na afloop : “Ik moet er niet aan denken als ik die bal niet had gemaakt na zo’n wedstrijd. Ik speelde slecht. Heb misschien maar 2 aardige acties gemaakt. Meer niet. Maar ik speel altijd een 8 of een 4. Dat is steeds zo geweest. Ik ben heel blij voor de club dat die goal erin ging. Niet zozeer voor mezelf. Deze promotie is goed voor M.S.V.’71. De club leeft weer”

 

actie Kees Starmans klein.JPG   Van Starmans, die van hoofdklasser Westlandia kwam  werd dit seizoen heel veel verwacht. “Dat lijkt mij logisch”  erkent

   de technicus het hoge verwachtingspatroon.  "Maar dat is toch niet zo eenvoudig als het lijkt. Zeker op de positie waar ik

   vaak speelde. Voorin als een van de diepste spitsen. Je bent dan afhankelijk van de ballen die je krijgt. Het liefst

   speel ik op 10 in de as. Dan ben je minder afhankelijk. In de 4e klasse is het ook heel anders voetballen.

   Wat 10 jaar vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Je daar aan irriteren heeft geen zin. Je moet mee zoals

   het nu  gaat en dat kost tijd. Daarom had ik het ook met golfbewegingen naar mijn zin. Soms vond ik het  hartstikke

   leuk en dan weer dacht ik komt dit wel goed. Jammer dat Bolijn stopt. Met hem kan ik het heel goed vinden.

   Zowel in als buiten het veld. Vorig jaar zijn we met elkaar op vakantie geweest. Het klikt gewoon. Gelukkig blijft  hij in de

   technische commissie nog betrokken bij de club en de selectie”.

 

 

Ronald Bolijn.jpgDe M.S.V.’71 topscorer ( 26 competitie doelpunten, 5 treffers in de nacompetitie en 2 goals in oefenwedstrijden) ) stopt inderdaad aan het eind van dit seizoen. Bolijn daarover : “Ik ga inderdaad stoppen. Maar dat is geen nieuws hoor. Dat was al bekend vanaf de 1e wedstrijd. Ik ben nu 35 en ik word voor de 2e keer vader. Ik ga me meer bemoeien met de technische commissie. In die rol ga ik mijn ervaring overbrengen op de selectie”. Over deze finale wedstrijd en het afgelopen seizoen meldt “Bol”ons het volgende : “Wat was ik blij dat Kees vlak voor tijd scoorde. Ik zat er behoorlijk doorheen op dat moment. Een verlenging zag ik niet meer zo zitten. Mooier kan haast niet. Zo’n scenario kan je bijna niet bedenken. We zijn dit seizoen een eenheid geworden. Ik heb een goed seizoen gehad. Heb op belangrijke momenten gescoord en beslissende assists gegeven. Ja, ik heb wel het gevoel dat ik belangrijk ben geweest in het elftal. De spelers willen ook graag dat ik doorga, dat zegt genoeg. Maar dat gaat niet gebeuren. Ik ga in het 3e voetballen. De doelstelling is bereikt. Ik stop op het hoogtepunt.

Dat is toch fantastisch”.

 

 

 

De voetbal toekomst van Chris Kolmus is nog onzeker. “Ik heb een onwijs leuk seizoen gehad.  zegt Chris desgevraagd. “Maar ik weet nog niet zeker of ik doorga. Daar ga ik over  nadenken. Er zijn andere dingen ook belangrijk, En ik heb gewoon weinig zin in trainingen. Die horen er natuurlijk wel bij. Dat weet ik. Dat hoort bij voetbal. Dus dan moet je keuzes maken”.

 

 

  

   Voor Assad Mohunlol was het zijn 2e promotie bij M.S.V.’71. Vijf jaar geleden was hij er ook bij. Terugkijkend op beide

   promoties zegt hij : “Voor mij zijn ze even mooi. Toen was ik nog een jong pikkie en wisselspeler. Ik kwam

   er vlak na rust in voor Bas Lankwarden. We stonden toen 3-0 achter. Wonnen we nog in de verlenging.

   Een geweldige apotheose. We hadden toen net naast het kampioenschap gegrepen. Nu hadden

   we 7 punten minder dan Honselersdijk. Ik vind deze promotie vooral leuk voor Kees Starmans. Die is

   achter de schermen heel belangrijk voor ons. Speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd ,

   maar maakte wel de winnende. Hij is naar M.S.V.’71 gekomen om ons te helpen. Ik ben even blij

   voor hem als voor het hele team. Ik ben geweldig blij met deze promotie. Volgend jaar gelukkig geen Celeritas en

    Marine meer. Met alle respect voor die ploegen hoor. Maar spelen in zo’n ambiance. Nee dat liever toch niet meer.

 

 

 

Stefan Voogt.jpgStefan Voogt speelde dit seizoen voor het eerst voor M.S.V.’71. Hij kwam over uit de jeugd van Westlandia. In de beslissende promotie wedstrijd moest hij vanaf de kant toekijken. “Ja dat was flink balen” begint Voogt zijn relaas. “Ik had zelf wel zo’n vermoeden dat ik geschorst was, maar op de club werd steeds gezegd dat ik pas 3 kaarten had en dus kon spelen. Dat bleek achteraf niet het geval. Afgelopen woensdag hoorde ik van de trainer dat ik niet speelde. Ik was wel heel teleurgesteld. Boos zijn helpt niet. Je zult het moeten accepteren. Daarna kan je de groep alleen nog maar succes wensen en hopen dat we winnen. En dat hebben we gelukkig gedaan. Het is zenuwslopend om op de bank als toeschouwer te zitten. Je kunt niets doen. Vooral bij die terugspeelbal op Geert had ik het even benauwd. Ik vond het een leuk seizoen. Het begin was wel moeilijk. Erg wennen. Sinds het trainingskamp werd het steeds leuker. Ik blijf bij M.S.V.’71.  Volgend seizoen gaan we proberen om door te stoten naar de 2e klasse. Er komen nieuwe spelers bij. Onder andere Arjan van der Kaaij. Die ken ik wel. Het is een goede keeper, maar dat is Geert ook. Die kan zich aan Arjan  optrekken. Ze moeten het samen maar uitvechten.   

 

 

 

Trainer Eric Tanis was natuurlijk in zijn nopjes met de behaalde promotie. “Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar we hebben onze doelstelling gehaald. Nee het was geen grootse wedstrijd. Maar dat zijn finales bijna nooit. Er staat veel spanning op bij de spelers. Het wordt zelden 3 of 4 nul. Nu ook niet, terwijl dat wel had gekund. Dit is het succes van het collectief. Er was veel saamhorigheid in de groep, die goed is van samenstelling. Ik wil graag  iedereen hiervoor een compliment maken.  Het was een veelbewogen seizoen voor de club M.S.V.’71. De overgang van zondag naar zaterdag. Stromingen dezelfde kant heen krijgen. Daar moest veel energie in gestopt worden. Volgend seizoen gaan we vrolijk verder. Handhaving in 3e klas zal onze doelstelling zijn en proberen een periodetitel te pakken. Daarnaast zal de jeugd komende seizoenen het speerpunt moeten zijn. Dat is de levensader van de vereniging. Als je dat niet doet is dit een incidenteel succes.  De jeugd moet op termijn het paradepaardje van de vereniging worden”.

 

 

Bus op veld.JPG

 

 

De helden komen terug in Maassluis en maken met de bus een rondje op het hoofdveld

 

Bij terugkomst in Maassluis maakte de spelersbus een rondje op het hoofdveld, toegezongen door de supporters die allemaal naar buiten waren gekomen.  De kantine was voor die tijd razendsnel omgetoverd in een zwart witte veste. Bij binnenkomst van de spelers schalden “We are the Champions” en het M.S.V.’71 clublied uit de luidsprekers. Het bier vloeide rijkelijk. Spelers, technische staf, sponsors en supporters vermaakten zich uitstekend. Namens de gemeente waren de wethouders Keijzer en Breunis aanwezig. Voorzitter Hoogenraad en wethouder van Sport mevrouw  Breunis hielden toespraken, waarin de loftrompet over ons keurkorps werd afgestoken. Mevrouw Breunis was ook bij de wedstrijd aanwezig, hetgeen zeer op prijs werd gesteld. Ook voor de inwendige mens was gezorgd door middel van een uitgebreid Chinees buffet.  Kortom een dag die de analen van M.S.V.’71 in zal gaan als zeer geslaagd.   

 

 

Wie de wedstrijd op TV wil bekijken kan deze vinden op :

http://www.wos.nl/televisie/uitzendinggemist/com/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=34885&tx_ttnews%5BbackPid%5D=364&cHash=0f09a405f5

 

 

foto's van de finale door Aad, Loek en Ivana Dekkers  staan in de Galerijen

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71