M.S.V.'71 verliest opnieuw maar put moed uit goede 2e helft

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 verliest opnieuw maar put moed uit goede 2e helft

M.S.V.'71 verliest opnieuw maar put moed uit goede 2e helft

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Ook de 2e wedstrijd in de 3e klasse verloor M.S.V.'71 met forse cijfers. Deze keer was Naaldwijk in Maassluis met 1-4 te sterk. Maar de goede 2e helft tegen een van de topploegen uit de afdeling geeft de jonge formatie uit Maassluis zeker enig houvast.


Hoofdsponsor : SEGMENT

M.S.V.'71 begon in eigen huis nogal angstig aan het duel met Naaldwijk. De mannen van Wapenaar speelden met weinig bezieling en hadden teveel ontzag voor de sterke opponent uit het Westland. De bezoekers vonden het prima en wilden snel zaken doen in Maassluis. Na amper 3 minuten had de 0-1 al op het bord kunnen staan.  Jordy Noordam werd geen strobreed in de weg gelegd. De Naaldwijkse middenvelder kon zo doorlopen richting Bart den Broeder. Maar Noordam spaarde de thuisploeg nog even. Zijn slappe schot ging naast. Wat dat betreft deed Rashidi Gilkes het 5 minuten later een stuk beter toen hij de bal via de borst van M.S.V.'71 verdediger Karim Attsou  op een presenteerblaadje kreeg. De balvaste spits aarzelde geen moment en schoot snoeihard in de kruising. (0-1).

De tegentreffer had weinig effect of op het verdere verloop. Naaldwijk dicteerde de wedstrijd en M.S.V.'71 kon niet veel meer doen dan tegenhouden. Dat lukte een behoorlijke tijd. Vooral doelman Bart den Broeder wist zich in deze fase met enkele uitstekende reddingen te onderscheiden. En toen de M.S.V.'71 doelman een keer wel was gepasseerd strandde Rashidi Gilkes alsnog op Karim Attsou. Maar 5 minuten voor de pauze moest M.S.V.'71 toch voor de 2e keer capituleren. Het was de absolute uitblinker Michiel van den Berg, die de trekker overhaalde. (0-2).

M.S.V.'71 doelman Bart den Broeder had het druk in de eerste helft

Wilco Wapenaar was duidelijk niet tevreden met de prestaties van zijn team. In de rust sprak de M.S.V.'71 trainer zijn manschappen toe met een duidelijke boodschap : "Ik heb de jongens  voorgehouden dat  het eigenlijk hetzelfde was als de 2e helft vorige week tegen MVV'27. Veel te schijterig in het aanspelen. We coachten elkaar niet. We liepen een beetje verloren over het veld en we maakten een moedeloze indruk. We hebben erop gehamerd dat te gaan doen wat we kunnen. En dat is voetballen. Dus dat betekent lef tonen in het aanspelen van je medespelers, het coachen, het vrijlopen. Met dat soort dingen moeten we bezig zijn. Ik heb gezegd. Laat het nu een keer van je afvallen. We voetballen nu in de 3e klasse, wat we ook willen. Dat is gewoon een heel ander niveau dan de 4e klasse. Maar we moeten wel gaan voetballen. Want als we dat niet doen is het een kansloos verhaal".

Deze correcte sliding van Joey Frerichs werd ten onrechte bestraft

De boodschap kwam aan. Want de 2e helft kwam M.S.V.'71 veel beter voor de dag. De thuisclub had de schroom van zich afgegooid en wilde er nu wel een echte wedstrijd van maken. Het ontzag voor het sterke Naaldwijk was in de Maassluise kleedkamer achtergebleven. Said ait Rian had de plaats ingenomen van Younes Hadiki en ook dat zorgde voor een positieve impuls bij de gastheren. Dat bleek al na een paar minuten toen ait Rian met een splijtende pass Brahim el Bousikhami vrij voor Jeffrey Wubben zette. Maar de Naaldwijk doelman wist de inzet van el Bousikhami te keren.

Het gaf de thuisclub duidelijk vertrouwen om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. En dat scenario was op een gegeven moment best reëel zag ook  Wilco Wapenaar : " In de 2e helft ging het een stuk beter. We hadden zelfs een fase dat ik dacht als nu die 2-1 valt dan wil ik het nog wel eens zien. Helaas viel die 0-3 waarbij Bart niet helemaal vrijuit ging. En toen was het natuurlijk deksel erop en klaar. En dan win je het niet meer want Naaldwijk heeft gewoon een goede ploeg. Vorig jaar zijn ze 4e geëindigd en hebben een periodetitel gehaald in de sterke westlandse poule. Er zijn ook nog eens een paar versterkingen gekomen (Frank Schipper (HVC'10),Jordy van Calsteren (Westlandia ZA), Jordy Noordam ('s Gravenzande-2) . En als je een speler als Michiel van den Berg in je ploeg hebt is het lekker spelen hoor. Die heeft bij Sparta gespeeld en ook nog een jaar in s Gravenzande-1. Daarna is hij teruggegaan naar Naaldwijk. Hij is de architect van dit Naaldwijk. Trapt met links en rechts. Het maakt niet uit. Alle balen zijn strak. Maar ook wat er om hem heen loopt heeft gewoon meer kwaliteit dan wij. Zo reëel moet je ook zijn. Dit is naar mijn mening een top 3 ploeg in deze afdeling".

Zoals gezegd was de wedstrijd definitief gespeeld toen Frank Schipper een kwartier voor tijd de 0-3 liet aantekenen. Het pleit voor  M.S.V.'71 dat men bleef strijden voor een beter resultaat. Met Christian van Eijk (voor Mohammed Rasuli) en Jack van der Vlugt (voor Christian van der Pol) ging M.S.V.'71 duidelijk op zoek naar het eerste doelpunt van dit seizoen. Vooral de goed spelende Said ait Rian was hier een paar keer heel dicht bij. Maar de treffer viel aan de andere kant. Een splijtende pass van Michiel van den Berg bereikte Thomas Karsten, die vervolgens Bart den Broeder kansloos liet. (0-4).

In de slotminuten kreeg M.S.V.'71 alsnog loon naar werken toen Jeremy van Loenen een fout van doelman Wubben afstrafte (1-4).

Ondanks de 2 forse nederlagen in de opening van het seizoen ziet Wilco Wapenaar genoeg aanknopingspunten voor verbetering van de resultaten. "Het spelen in de 3e klasse is een gewenningsproces. We moeten niet vergeten dat er bij ons jongens rondlopen die pas 2e jaar senior zijn. Als je dat zet tegenover de ploeg die we vandaag tegenover ons hadden. En ook vorige week vond ik MVV'27 meer inhoud hebben. Dan is het echt een kwestie van gewenning. Nu hebben de jongens ook gemerkt dat ze het Naaldwijk lastig kunnen maken en met een beetje geluk hadden we terug in de wedstrijd kunnen komen. Deze week hebben we pittig getraind. Conditioneel moeten we sterker worden. Daar ligt het accent nu ook op. En misschien is dat ook wel van invloed geweest op de 1e helft. Ik ben ervan overtuigd dat wij al snel  sterker zijn en ook betere wedstrijden gaan spelen".

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Karim Attsou, Mohammed Rasuli (76 Christian van Eijk), Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Mathijs Jansen,Dave van Deursen, Brahim el Bousikhami, Christian van der Pol (80 Jack van der Vlugt, Younes Hadiki (45 Said ait Rian)

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71