M.S.V.’71 verspeelt winst in de slotfase

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 verspeelt winst in de slotfase

M.S.V.’71 verspeelt winst in de slotfase

Dit item is verlopen op 01-08-2010.
david renes2.jpg

Lang zag het er afgelopen dinsdagavond naar uit dat M.S.V.’71 het bekerduel tegen Full Speed winnend zou afsluiten. Maar in de laatste 10 minuten maakte de Delftse zondag 3e klasser de 2-0 achterstand alsnog ongedaan. De 2-2 uitslag was uiteindelijk wel een goede afspiegeling van de krachtverhouding in het veld.   David renes (foto) scoorde de 2e Maassluise treffer.

Vanaf de allereerste minuut ontspon zich een aantrekkelijk duel in de Steendijkpolder. De gasten uit Delft, die een klasse hoger spelen dan de thuisploeg, legden een goed positiespel op de mat. Het leverde ook een aantal kansen op , maar de Maassluise defensie en de prima keepende Geert Dobbe wensten niet te capituleren.

 

Maar ook de doelman aan de andere kant werd door een goed spelend M.S.V.’71 een aantal keren flink op de proef gesteld. Zo pakte de keeper een fraaie vrije trap van Ronald Bolijn en en pareerde inzetten van Faissal Oulad Larbi en Danny de Zwart. Een knal van Kees Starmans raakte even later snoeihard de paal.

 

Na 40 minuten kreeg M.S.V.’71 de beloning voor het harde werken en het goede voetbal. Kees Starmans stond aan de basis. Hij controleerde een hoge bal, speelde 2 verdedigers en de keeper uit en legde (in 2 keer) af op Danny de Zwart, die simpel de openingstreffer op zijn naam kon schrijven (1-0).

 

Na de pauze pakten de zwart witten onmiddellijk het initiatief. Na 5 minuten ontdeed David Renes zich handig van zijn tegenstander , maar de Maassluise spits vond de Full Speed doelman op zijn weg. Maar 2 minuten later had Renes wel succes. Een slim hakje van Danny de Zwart bracht de geblokte spits in kansrijke positie. En met een goed gedrukt schot was het raak. (2-0).

 

Ook daarna bleef M.S.V.’71 lange tijd de betere ploeg en had kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar Lars Putter en Faissal Oulad Larbi slaagden er niet in de grote kansen te benutten.

Een kwartier voor tijd was de Maassluise pijp een beetje leeg en trokken de bezoekers het initiatief weer naar zich toe. Toen zij 10 minuten voor tijd via een lob de aansluitende treffer lieten noteren, roken zijn hun kans op meer. M.S.V.’71 werd steeds verder teruggedrongen. Acht minuten voor tijd redde de paal de thuisclub nog. Maar in dezelfde minuut kwam Full Speed alsnog op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Martin de Heer.

 

Daarmee kreeg de wedstrijd een uitslag die terecht was.

 Zaterdag a.s. speelt M.S.V.’71 zijn 3e bekerwedstrijd tegen de zaterdag tak van S.V.D.P.W. De wedstrijd wordt in Schiedam gespeeld en begint om 14:30 uur

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71