M.S.V.’71 wint eenvoudig van VUC

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.’71 wint eenvoudig van VUC

M.S.V.’71 wint eenvoudig van VUC

Dit item is verlopen op 01-08-2010.
Patrick Schilperoort3.jpg

Na een magere periode in de eerste weken van Oktober, heeft M.S.V.’71 de stijgende lijn al weer enige tijd te pakken. Voor de 4e keer op rij haalden de manschappen van Eric Tanis de volle winst. Deze keer was VUC het kind van de rekening. In Den Haag werd het 0-2. Patrick Schilperoord (foto) speelde in de verdediging een uitstekende partij.

Eric Tanis moest afgelopen zaterdag behoorlijk  puzzelen om zijn elftal compleet te krijgen. De M.S.V.’71 coach had een hele waslijst aan afwezigen. Dave van Deursen was ziek. Scotty James, David Renes en Niels van der Eijk waren een weekendje weg. Martin de Heer en Lars Putter zijn nog geblesseerd en op het laatste moment haakte wegens privé omstandigheden ook Kees Starmans nog af.  

Maar de technische staf van de Maassluizers kan dit seizoen putten uit een brede selectie. En Tanis kon ook weer beschikken over aanvoerder Assad Mohunlol en middenvelder Faissal Oulad Larbi. Eerstgenoemde startte in de basis, terwijl Oulad Larbi op de bank begon. Jonathan Bentura mocht het vanaf de eerste minuut als spits proberen en Loek Voortman nam de opengevallen plaats in de verdediging in.

 

Het was al heel snel duidelijk dat M.S.V.’71 het op het kunstgras in den Haag niet al te moeilijk zou krijgen deze middag. Vanaf het allereerste begin regende het kansen voor de bezoekers. Dat kwam met name door de zwakke afweer van VUC.  Het duurde een kwartier voordat M.S.V.’71 het overwicht in een doelpunt wist uit te drukken. Herman Janson stuurde Chris Kolmus de diepte in. De snelle spits rekende af met zijn directe tegenstander en vond fraai de korte hoek. (0-1).

 

De meegereisde M.S.V.’71 supporters gingen er eens goed voor staan. Dat kon wel eens een grote uitslag worden deze middag. Maar de Maassluizers sprongen erg slordig met de vele kansen om. Zo stond het vizier van de anders zo trefzekere Ronald Bolijn deze keer niet best afgesteld. Danny de Zwart zette Jonathan Bentura alleen voor de keeper. Het omspelen van de doelman lukte nog wel, maar daarna verslikte de spits zich in een van de teruggekomen verdedigers. En vlak voor de pauze kopte Danny de Zwart op aangeven van Chris Kolmus vanuit een riante positie over.

VUC was i n het eerste bedrijf 2 keer gevaarlijk. Een keer toen de buitenspelval niet goed dichtklapte. Maar de VUC spits vond de betrouwbare Geert Dobbe op zijn post. En even later had diezelfde spits een kans, toen de verder prima spelende Marc van Haaren uitgleed, maar de VUC speler wist geen raad met de mogelijkheid.

 

In de pauze bleef Assad Mohunlol geblesseerd (enkel) achter in de kleedkamer. Faissal Oulad Larbi mocht zijn opwachting maken. Eric Tanis koos in de 2e helft voor een andere speelwijze. De Maassluise coach ging over naar een 4-4-2 systeem. Chris Kolmus en Ronald Bolijn vormde de 2 spitsen, die centraal dicht bij elkaar gingen spelen. De Haagse backs werden vrijgelaten. Danny de zwart zakte een linie, evenals Jonathan Bentura. Ook achterin gooide Tanis de zaak om.

 

Het kwam het spel van M.S.V.’71 ten goede. De gastheren wisten niet goed raad met deze tactische aanpassing. Met name Jonathan Bentura speelde vanaf het middenveld veel beter. Binnen 5 minuten had M.S.V.’71 de score verdubbeld. In de zestien werd een overtreding gemaakt tegen Chris Kolmus. De strafschop werd heel fraai door Ronald Bolijn in de kruising getrapt. (0-2). Daarna was de scherpte bij “Bol” weer weg. Twee levensgrote kansen wist de man met de fluwelen traptechniek niet te verzilveren.  

Twintig minuten voor tijd verving  Bas Lankwarden de moegestreden Bolijn. Na een half uur zag de ingevallen spits zijn kans schoon om de score te verhogen. Maar Danny de Zwart zag de volledig vrijstaande Lankwarden over het hoofd. De Zwart probeerde het zelf, maar zijn inzet ging over.

In blessuretijd leek Bas Lankwarden toch nog te gaan scoren toen hij door Chris Kolmus vrij voor de VUC doelman werd gezet. Maar ook deze keer koos de bal het luchtruim. Vrij snel daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Grootscholten voor het laatst en was M.S.V.’71 weer 3 belangrijke punten rijker.

 

Zaterdag a.s. is geen competitie programma.

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :
Geert Dobbe, Loek Voortman, Stefan Voogt, Marc van Haaren, Patrick Schilperoord,  Assad Mohunlol (45 Faissal Oulad Larbi), Danny de Zwart, Herman Janson, Ronald Bolijn (70 Bas Lankwarden, Jonathan Bentura, Chris Kolmus

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71