M.S.V.'71 zet Hercules eenvoudig opzij

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 zet Hercules eenvoudig opzij

M.S.V.'71 zet Hercules eenvoudig opzij

Dit item is verlopen op 10-08-2015.

Na 4 nederlagen op een rij doorbrak M.S.V.'71 afgelopen zaterdag deze negatieve reeks en stuurde tegenstander Hercules met een 4-0 nederlaag terug naar Den Haag. Aanvoerder Assad Mohunlol(foto) speelde bij de thuisclub een prima partij. 

Na 4 achtereenvolgende nederlagen was M.S.V.'71 eindelijk wel weer eens toe aan een overwinning. Middenmoter Hercules moest hiervoor het kind van de rekening worden. Om deze doelstelling te bereiken had M.S.V.'71 trainer Wapenaar zijn elftal flink door elkaar geschut. Zo speelden Patrick Schilperoort en Dave van Deursen voorin op de flanken en mocht Kees Starmans het in de spits proberen. Herman Janson en Steven Wapenaar speelden op het middenveld en achterin had Joey Frerichs een basisplaats gekregen. Bas Lankwarden en Zakaria Mahamud moesten noodgedwongen op de bank plaatsnemen.

In middenmoter Hercules trof M.S.V.'71 een ideale tegenstander om het geschonden blazoen weer een beetje op te poetsen. En vanaf het begin was duidelijk dat dit best wel eens zou kunnen gaan lukken deze middag. Er zat veel meer balans in de Maassluise ploeg en de tegenstander was duidelijk van een minder kaliber dan die van de afgelopen 4 wedstrijden.


Onder aanvoering van een gedreven spelende aanvoerder Assad Mohunlol pakte M.S.V.'71 vrij snel het initiatief. Op het middenveld was de thuisploeg met Steven Wapenaar, Herman Janson en de in de basis teruggekeerde Dylan Dijksman duidelijk de baas. En voorin was met name in die beginfase Patrick Schilperoort in zijn nieuwe rol het meest dreigend.


Zo zette hij na amper een kwartier Dylan Dijksman met een mooie steekpass vrij voor Ferdi Kaya, maar de inzet met buitenkantje rechts was te zacht om de Hercules doelman in verlegenheid te brengen. Even later was Kaya wel geklopt door een kopbal van Herman Janson,maar toen bracht de lat redding. Ook een paar minder grote kansen leidden vervolgens niet tot de openingstreffer.


Na een half uur kropen de bezoekers wat uit hun schulp en kwam het doel van Geert Dobbe voor het eerst echt in gevaar. De grootste mogelijkheid was na 35 minuten voor Pierre Nocento, die vanaf links een vrije doortocht had naar Geert Dobbe. Maar de Haagse linkerspits wist zich geen raad met deze grote kans en schoot voorlangs. 
Op slag van rust kreeg M.S.V.'71 eindelijk de beloning voor het betere spel. Ferdi Kaya ging bij een hoekschop van Kees Starmans onder de bal door, waardoor Dave van Deursen eenvoudig de 1-0 binnen kon schieten.

Het eerste kwartier na de pauze was het een gelijkopgaand duel. Maar toen de mee opgekomen Maarten Voois een mooie vrije trap van Kees Starmans met het hoofd terug legde op de vrijstaande Patrick Schilperoort was de 2-0 een feit. 
Het was de genadeklap voor de bezoekers, die duidelijk niet meer geloofden in een goede afloop. Wilco Wapenaar greep deze gelegenheid aan om een aantal wissels ook speeltijd te gunnen. Zo kwamen Nick van Deursen (voor Bryan Vermeulen), Zakaria Mahamud (voor Joey Frerichs) en Bas Lankwarden (voor Dave van Deursen) achtereenvolgens in het veld.

M.S.V.'71 kreeg in het laatste kwartier alle gelegenheid om de score verder uit te breiden en flink te werken aan het zelfvertrouwen. Dat lukte gedeeltelijk. Want uit de veelvoud van kansen wist M.S.V.'71 nog slechts 2 keer te scoren. Eerst was het Zakaria Mahamud, die op aangeven van Kees Starmans de 3-0 mocht maken en in de slotfase bepaalde Starmans zelf de eindstand op 4-0.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld :
Geert Dobbe, Joey Frerichs (63 Zakaria Mahamud), Maarten Voois, Assad Mohunlol, Bryan Vermeulen (60 Nick van Deursen), Herman Janson, Dylan Dijksman, Steven Wapenaar, Patrick Schilperoort, Kees Starmans, Dave van Deursen (75 Bas Lankwarden)

  

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71