Nog werk aan de winkel voor M.S.V.'71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Nog werk aan de winkel voor M.S.V.'71

Nog werk aan de winkel voor M.S.V.'71

Dit item is verlopen op 10-08-2017.

Na 2 nederlagen in voorgaande oefenduels verloor het danig vernieuwde M.S.V.'71 afgelopen zaterdag ook de eerste bekerwedstrijd (2-4) tegen Erasmus. Trainer Wilco Wapenaar is niet in de war van deze nieuwe nederlaag.

Hoofdsponsor : SEGMENT

De Maassluise oefenmeester beseft dat het formeren van een nieuw draaiend elftal veel tijd kost en hecht daarom op dit moment nog niet al teveel waarde aan de resultaten. Wapenaar zag zijn elftal deze middag in het bekerduel met Erasmus zelfs uitstekend van start gaan. Binnen 10 minuten had zijn ploeg al op een 2-0 voorsprong kunnen staan als Jeffrey Zwaard (paal) en Tom Leinweber (te zacht ingeschoten) de opgelegde kansen beter hadden benut.

Na die goede openingsfase werd het spel van de thuisploeg wat slordiger en namen de gasten de wedstrijd wat meer in handen. De van MVV'27 overgekomen doelman Bart den Broeder moest aan de bak. Hij redde bekwaam toen zijn centrale verdediger Karim Attsou achterin een steek liet vallen. Maar halverwege de eerste helft moest den Broeder zich toch gewonnen gegeven toen Roëll Brute een aanval dwars door de Maassluise defensie fraai afrondde. (0-1).

Actie van de van Excelsior'M overgekomen Tom Leinweber


Evenals voor de pauze begonnen de gastheren nu ook weer prima aan de 2e rondgang. Binnen 2 minuten lag de gelijkmaker al achter de verbouwereerde doelman Tim Geurtse. Het was een plaatje van een doelpunt. Remco van Lierop die verder niet echt lekker in de wedstrijd zat, verstuurde een prachtige pass naar de mee opgekomen Christian van Eijk, die snoeihard uithaalde en de bovenhoek vond. (1-1).

De van MVV'27 overgekomen doelman Bart den Broeder aan het werk


Je zou denken dat de gelijkmaker de jonge nieuwe ploeg van Wapenaar meer vertrouwen zou geven, maar dat was toch niet het geval. Erasmus liep 2 keer via een snelle omschakeling zelfs uit naar 1-3. Jeffrey Zwaard had een kwartier voor tijd na goed aangeven van Dave van Deursen de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar de rappe rechtsbuiten strandde op Tim Geurtse.  Twee tellen later wist Zwaard de Erasmus doelman wel te verschalken (2-3) en leek er nog wat mogelijk voor M.S.V.'71. Wapenaar stuurde de ingevallen Herman Jansson mee naar het front en nam achterin wat meer risico. Deze alles of niets poging om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen liep voor M.S.V.'71 verkeerd af want 5 minuten voor tijd bepaalde Aznai Abdelghani de eindstand op 2-4.

Jeffrey Zwaard schiet de aansluitingstreffer binnen (2-3)


Wilco Wapenaar was na afloop reëel in zijn commentaar. " Over de 1e helft was ik wel tevreden. We speelden best goed. Alleen moeten de foutjes er nog uit zoals het slordige balverlies bij de eerste tegengoal. De terugval in de 2e helft was te groot. Dat is ook wel logisch. We zijn pas in de 2e afgeronde week van de voorbereiding. Erasmus is al 6 weken bezig. Zij konden daardoor wat meer brengen. Jammer".

Het scorend vermogen is nog wel een zorgenkindje voor Wapenaar. "Ik heb vandaag een paar grote kansen gezien, wat echt doelpunten moeten zijn. Vorige week was dat ook al het geval. Dat moet echt beter. Dave van Deursen stond vandaag noodgedwongen in de spits omdat Said Ait Rian nog geblesseerd  (schouder) is. Maar Dave is eigenlijk geen spits".

Naast het scorend vermogen ziet Wapenaar nog meer verbeterpunten voor zijn elftal :"Sommige jongens moeten ook nog echt wennen.  De overstap van een jeugd selectie elftal naar een 1e elftal bij de senioren, waar fysiek de boventoon voert,  is best wel groot. Veel jongens moeten nog leren weg te blijven uit het fysiek .Verder moeten ze ook nog wennen aan elkaar. Vandaag stonden er 8 nieuwelingen in het elftal en dat loopt niet 1,2,3 gesmeerd.Maar is zie wel potentie. Er zit duidelijk veel meer voetbal in deze groep dan vorig seizoen. Dat heb ik de 1e helft soms al teruggezien. Als we het fysieke aspect verder onder de knie krijgen en de handelingssnelheid gaat nog omhoog dan komt het zeker wel goed".

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld :
Bart den Broeder, Christian van Eijk (59, Joey Frerichs), Maarten Voois, Karim Attsou, Mohammed Rasuli (58 Dylan Dijksman), Jeremy van Loenen, Remco van Lierop (68 Herman Jansson), Tom Leinweber, Dave van Deursen, Tony Vierhout, Jeffrey Zwaard

Loek Schalker en Aad Cordia maakten foto's van deze wedstrijd. Zie bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDkTiD5mQ5lFI4Z56-

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71