Ook Semper Altius kan M.S.V.'71 niet stoppen

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Ook Semper Altius kan M.S.V.'71 niet stoppen

Ook Semper Altius kan M.S.V.'71 niet stoppen

Dit item is verlopen op 10-08-2017.

Vooraf zag M.S.V.'71 best wel op tegen de confrontatie met Semper Altius. Ook bij rust zag het er nog steeds niet goed uit voor thuisploeg M.S.V.'71 (0-1). Maar na afloop kon er toch volop gelachen worden in de Maassluise kleedkamer. Want de ploeg van trainer Wilco Wapenaar trok uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind.


Hoofdsponsor : SEGMENT


M.S.V.'71 begon niet al te best aan deze belangrijke partij. De mannen van Wapenaar speelden onrustig en hadden wellicht wat angst voor de fysiek sterke tegenstander uit Rijswijk, waartegen in de heenwedstrijd met veel moeite met 1-2 werd gewonnen.

Na amper 10 minuten kreeg de thuisploeg ook nog een tegenslag te verwerken toen Mohammed Rasuli met een ernstig lijkende blessure naar de kant moest. Hij werd vervangen door Karim Attsou. De gastheren kregen in die beginfase niet veel grip op de wedstrijd. Het was dan ook niet zo vreemd dat de bezoekers halverwege het eerste bedrijf via Ahmad Ahmead de leiding namen (0-1). Bart den Broeder leek bij die treffer te worden gehinderd. De M.S.V.'71 doelman doet zijn verhaal :  "Ik had die vrije trap in eerste instantie niet klemvast. Maar daarna kreeg ik een volle beuk in mijn gezicht, waardoor ik niet meer bij die bal kon. Ik dacht dat de scheidsrechter wel zou fluiten ,maar dat deed hij niet. Voor mij was het een zuivere overtreding".

Hoe dan ook. Thuisploeg M.S.V.'71 keek tegen een achterstand aan en moest nu vol aan de bak om de opgelopen schade te herstellen. En de kansen daartoe waren best wel aanwezig in het eerste bedrijf. Zo wist Jeffrey Zwaard een prima voorzet van Tom Leinweber niet te verzilveren (over) en konden ook Said Ait Rian (kopbal) en Christian van der Pol (in de rebound) de 100 % kansen niet te benutten. Ook de mee opgekomen Joey Frerichs had nog een mogelijkheid om nog voor de pauze de gelijkmaker op het bord te krijgen ,maar het duurde net iets te lang voordat hij de bal onder controle had. Zijn schot ging nu net over.

Deze 100% kans van Christian van der Pol resulteerde niet in de gelijkmaker

De achterstand bij rust bleek een flinke tegenvaller voor M.S.V.'71. Aanvoerder Dylan Dijksman was ook niet tevreden over de eerste helft. : "We lieten ons teveel afbluffen. Niet alleen fysiek, maar ook verbaal. Zij wisten die jonge scheidsrechter en ook ons daarmee behoorlijk te beïnvloeden. Dat moest in de 2e helft echt anders. We moesten meer van ons afbijten en de regie over de scheidsrechter zien te krijgen. Daar hamerde onze trainer in de rust ook op".

In eerste instantie leek daar niet zoveel van terecht te komen. Want binnen 2 minuten leken de gasten uit Rijswijk al op 0-2 te komen toen Mick van Oorschot uit een hoekschop raak leek te koppen. Maar het houtwerk was M.S.V.'71 goedgezind en bracht redding.

Daarna nam M.S.V.'71 langzaam aan de regie van de wedstrijd in handen. De thuisploeg werd daarbij in het zadel geholpen door scheidsrechter Lindhout, die een overtreding op Christian van der Pol bestrafte met een strafschop. Said Ait Rian bleef uiterst koel en schoot vanaf elfmeter de gelijkmaker achter Joey van Dooren (1-1).

"Dat was wel lekker" vond ook Dylan Dijksman. "Want als het lang 0-1 blijft wordt het steeds moeilijker. Het gaf ons kracht om op zoek te gaan naar de 2-1. En dat lukte. En hoe. Wat een fantastisch doelpunt was dat".

De M.S.V.'71 aanvoerder had het gelijk volledig aan zijn kant, want de 2e Maassluise treffer  was van ongekende schoonheid. Het begon allemaal bij de aanvoerder zelf, die de mee opgekomen linksachter Tom Leinweber in het spel betrok. Daarna ging het heel snel met allemaal 1 keer raken. Achtereenvolgens Said Ait Rian, Jeffrey Zwaard, opnieuw Said Rian en tenslotte Christian van der Pol,die het vonnis mocht vellen (2-1).

Said Ait Rian stelde met deze assist Christian van der Pol in staat om de 2-1 te scoren

Op dat moment was er nog een half uur te spelen en was de zege zeker nog niet binnen voor de formatie van Wapenaar. De bezoekers brachten de lange Danilo Immers in de ploeg als 2e extra spits naast Mick van Oorschot. En vanaf dat moment gingen alle ballen hoog de zestien meter van M.S.V.'71 in. Maar daar stonden Karim Attsou en Christian van Eijk hun mannetje en zorgden ervoor dat Bart den Broeder nauwelijks nog in de problemen kwam.   

Semper Altius ging ook steeds meer risico nemen om alsnog een punt over te houden aan dit duel. Dat ging wel ten koste van het verdedigende aspect bij de bezoekers. Christian van der Pol leek hiervan in de 72e minuut te gaan profiteren. Maar zijn snoeiharde pegel ging via de lat en een tegenstander op wonderbaarlijke wijze terug in het veld en bleef de beslissende 3-1 uit.

Deze pegel van Christian van der Pol had beter lot verdiend. Nu bracht de lat redding voor Semper Altius

Met Dave van Deursen (voor Jeffrey Zwaard) en Brahim el Bousikhami voor de moegestreden Christian van der Pol ging M.S.V.'71 het laatste kwartier in met als doelstelling om de zege over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk vrij gemakkelijk. Bart den Broeder moest nog één keer echt aan de bak toen hij een prachtige vrije trap van Brahim Saidi Amarouche uit de kruising tikte.


 

Bart den Broeder houdt Semper Altius met een stijlvolle redding in de 90e minuut van de gelijkmaker af

Vlak voor tijd maakte invaller Brahim el Bousikhami aan alle onzekerheid een eind door na goed doorzetten van Tom Leinweber de 3-1 binnen te tikken en de zege voor zijn ploeg veilig te stellen.


 

Invaller Brahim el Bousikhami maakte aan alle onzekerheid een eind en schoot M.S.V.'71in veilige haven

"Top dat Brahim die goal maakte"  vond aanvoerder Dylan Dijksman na afloop. "Ik vond dat heel leuk voor hem. En voor ons natuurlijk, want daarmee was de overwinning zeker.  Ik ben heel blij met deze 3 punten tegen deze moeilijke, fysiek sterke  tegenstander. In voorgaande jaren verloren we nog van dit soort tegenstanders en nu winnen we alsnog erg knap na een 1-0 achterstand".

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Bart den Broeder, Joey Frerichs, Christan van Eijk, Mohammed Rasuli (9 Karim Attsou), Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman, Matthijs Jansen, Jeffrey Zwaard (70 Dave van Deursen), Christian van der Pol (83 Brahim el Bousikhami), Said ait Rian

Aad Cordia maakte van deze wedstrijd weer een aantal foto's, die via bijgaande link zijn te zien en te downloaden. https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDmgzcQcVWoIYkmAnj

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71