Ook Semper Altius te sterk voor M.S.V.’71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Ook Semper Altius te sterk voor M.S.V.’71

Ook Semper Altius te sterk voor M.S.V.’71

Dit item is verlopen op 01-08-2013.
VP.JPG

M.S.V.’71 heeft dit jaar de grootste moeite om punten bijeen te sprokkelen. Ook tegen Semper Altius lukte dat afgelopen zaterdag niet. De mannen uit Rijswijk wonnen in Maassluis met 1-2. Emre Bilek (foto) maakte de Maassluise treffer.

Het zit M.S.V.’71 de laatste tijd niet erg mee. De bewoners van de Steendijkpolder zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Door diverse oorzaken speelde de Boon formatie na de winterstop nog geen enkele keer in dezelfde samenstelling. Ook tegen Semper Altius was het weer puzzelen voor Henk Boon en Wilco Wapenaar. Naast de vele langdurig geblesseerden waren Assad Mohunlol (geschorst) , Dave van Deursen (geblesseerd) en doelman Geert Dobbe (prive omstandigheden) er deze keer niet bij.  Omdat ook reserve doelman Jan van Haaren afwezig was (weekendje weg) moest de technische staf een beroep doen op good old Rogier Duijvelshof om de plaats onder de lat in te nemen.

 

De thuisploeg startte in een 4-4-2 opstelling met Kees Starmans en Michael Rijgersberg als diepste spitsen. David Renes speelde deze keer op het 4-mans middenveld met de punt naar voren. Na een rommelige beginfase kwamen de bezoekers al vrij snel op voorsprong.  Bas Lankwarden leed cruciaal balverlies op een gevaarlijke positie. Rodney Allderink zei vriendelijk dankjewel en bediende de lange Maurits van Straaten, die Rogier Duijvelshof geen enkele kans liet. (0-1).

 

Lankwarden kreeg geen kans meer om zich te revancheren voor zijn fout. Want amper een minuut na de openingstreffer raakte de Maassluise middenvelder geblesseerd. Met een ernstig lijkende knieblessure moest hij binnen het kwartier naar de kant. Ook David Renes kon niet verder. (hamstring). Emre Bilek en Bryan Vermeulen waren de vervangers en werd er overgeschakeld naar een 4-3-3 systeem.

 

 

De bal lijkt een prooi te worden voor doelman Rogier Duijvelshof

 

Het kwam het spel van de zebra’s niet ten goede. Maar ook de bezoekers maakten geen al te beste indruk. De amusementswaarde daalde daardoor bijna naar het nulpunt. Vlak voor de pauze veerden de Rijswijkse supporters toch nog een keer op toen hun ploeg op 0-2 leek te komen. Maar M.S.V.’71 verdediger Wesley Thonhauser behoedde zijn club voor deze grotere achterstand door met een spectaculaire volley en een halve salto de bal van de doellijn te halen.

 

Onmiddellijk na de thee kwam M.S.V.’71 opnieuw goed weg toen Maurits van Straaten via de vuisten van Rogier Duijvelshof de paal raakte. Het was het sein voor de thuisclub om de bakens wat te verzetten. Langzamerhand namen zij het duel iets meer in handen en kwamen nu wel in de buurt van doelman Ronnie ter Borg , die in het eerste bedrijf slechts een keer door Michael Rijgersberg serieus was getest. 

 

 

Emre Bilek lijkt op weg naar de 1-1

 

Na de pauze was het vooral Emre Bilek, die namens M.S.V.’71 voor gevaar zorgde. Met nog 25 minuten op de klok leek Bilek voor de gelijkmaker te gaan zorgen. De snelle vleugelspits had een vrije doortocht richting ter Borg. Maar Bilek werd op de rand van de zestien tegen het gras gewerkt. Heel M.S.V.’71 schreeuwde om een strafschop en een rode kaart. Maar scheidsrechter Gomes legde de bal net buiten het strafschopgebied en hield de kaarten op zak. De vrije trap leverde de thuisclub niets op.

 

 

De tackle tegen Emre Bilek lijkt op randje zestien.

 

Nadat Adiel Amakran de 0-2 had voorkomen door de bal van de doellijn te halen en nadat Rogier Duijvelshof de Maassluise supporters de stuipen op het lijf had gejaagd door de bal uit te trappen in de voeten van Semper Altius spits Mick van Oorschot , nam M.S.V.’71 de touwtjes nu echt in handen. De 1-1 leek slechts een kwestie van tijd. Maar Emre Bilek raakte de lat en Wesley Thonhauser mocht vrij uithalen na een voorzet van Kees Starmans, maar de bal wilde er niet in. Dat lukte aan de andere kant 10 minuten voor tijd wel.  Mick van Oorschot mocht een vrije trap vrijwel ongehinderd inkoppen. (0-2).

 

Het pleit voor de thuisploeg dat zij bleven knokken voor een beter resultaat. Vlak voor het laatste fluitsignaal kregen zijn de beloning toen Emre Bilek met het hoofd (!) de 1-2 eindstand aantekende. Opnieuw duur puntenverlies voor M.S.V.’71, dat ook nog Bas Lankwarden en David Renes met ernstig lijkende blessures zag afhaken. Gelukkig wisten ook de 2 directe concurrenten (Duindorp en RAS)  geen punten te behalen, waardoor M.S.V.’71 nog net boven de fatale degradatiestreep bungelt. Een plaats in de nacompetitie is voor de Boon brigade dit seizoen het hoogst haalbare.

 

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Rogier Duijvelshof, Wesley Thonhauser, Herman Janson, Nick van Deursen, Jeroen Wupkes,  Pim van Hal, Bas Lankwarden (14 Emre Bilek) , David Renes (14 Bryan Vermeulen), Adiel Amakran (66 Michael van Dijk), Michael Rijgersberg, Kees Starmans)

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71