Ook Westlandia krijgt M.S.V.’71 niet klein

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Ook Westlandia krijgt M.S.V.’71 niet klein

Ook Westlandia krijgt M.S.V.’71 niet klein

Dit item is verlopen op 01-08-2011.
Kees Starmans aktie alleen.JPG

Vijf minuten voor tijd leek Westlandia de wedstrijd tegen M.S.V.’71 in zijn voordeel te beslissen. De 1-2 leek voldoende om de 3 punten mee naar Naaldwijk te nemen. Maar M.S.V.’71 toonde veerkracht en pakte via Kees Starmans (foto) in de allerlaatste minuut alsnog een dik verdiend punt.

Na HVC’10 en Naaldwijk had M.S.V.’71 afgelopen zaterdag opnieuw een opponent uit de top van de ranglijst om te bestrijden. Deze keer moest er afgerekend worden met nummer 3 Westlandia. Dat moest gebeuren zonder laatste man en aanvoerder Marc van Haaren, die op de training van Donderdag geblesseerd afhaakte.  Adiel Amakran meldde zich op de wedstrijddag ziek af. Daardoor moest Eric Tanis ook deze keer puzzelen met zijn basiself. De Maassluise trainer koos voor Stefan Voogt centraal achterin en gaf Herman Janson zijn basisplaats terug. En de M.S.V.’71 trainer zal geen spijt hebben gehad van deze beslissingen , want beiden speelden een prima partij.

 

Evenals tegen HVC’10 en Naaldwijk koos M.S.V.’71 er ook nu voor om achterin één op één te spelen om daarmee een extra man op het middenveld te creëren. Een strijdwijze die natuurlijk defensief ook de nodige risico’s met zich meebrengt. Dat bleek na 11 minuten toen Bart Kuipers via een steekbal vrij kon opduiken voor Arjan van der Kaay. De Westlandse uitblinker schoof de bal vervolgens koel in de verre hoek. (0-1).

 

Maar M.S.V.’71 is in mentaal opzicht gegroeid. De tegentreffer zorgde niet voor hangende koppies bij de Maassluizers. Integendeel. Want binnen de minuut trok de thuisploeg de stand alweer recht. De goed spelende Kees Starmans stond aan de basis door Jonathan Bentura fraai vrij te spelen. Diens inzet was te machtig voor doelman Fouad El Hadouchi. (1-1). De gastheren profiteerden hiermee uitstekend van  de tijdelijke zwakte aan de linkerkant bij Westlandia door de blessure van Elroy Boers.

Na de gelijkmaker werd Boers vervangen door Frank Sosef, die in het centrum ging spelen. Andre van der Valk nam de vrijgekomen linksachter positie in.

 

Hierna ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer. Na 20 minuten schakelde Westlandia razendsnel om via Glenn van der Weert. Maar de behendige rechterspits zag 2 volledig vrijstaande medespelers over het hoofd. Even later hield Arjan van der Kaay zijn ploeg op de been door met een sublieme redding Mathijs van Dijk van de 1-2 af te houden. Bij de thuisploeg was Lars Putter dicht bij een treffer , toen hij na een hoekschop vernietigend uithaalde. Maar zijn inzet werd (volgens veel MSVers) door een Westlandia verdediger met de hand gestopt.

 

 

 Op slag van rust had Bas Lankwarden de 2-1 op zijn schoen. Maar de inzet van de hardwerkende Lankwarden miste de precisie om doelman El Hadouchi te verschalken.

 

Na de pauze kwam bij Westlandia Marcel Varela in de ploeg voor de tegenvallende Mathijs van Dijk. Het mocht niet baten. Daarvoor speelde de goed georganiseerde Maassluise defensie te sterk. Omdat ook het Maassluise middenveld met de uiterst nuttige controleur Faissal Oulad Larbi steeds meer grip op de wedstrijd kreeg, kwamen er kansen voor de ploeg van Eric Tanis. Een inzet van Jorge Gomes uit de draai na een ingooi had een beter lot verdiend. De bal ging nu centimeters naast. Even later liet dezelfde Gomes een enorme kans op de 2-1 liggen. Oog in oog met doelman El Hadouchi slaagde hij niet in zijn missie.

 

 

 En nog geen minuut later werd een inzet van de Maassluise spits na een scrimmage van de lijn gehaald.

 

Langzaam maar zeker ebde het Maassluise overwicht wat weg en kwam Westlandia er aanvallend weer wat meer aan te pas. Maar de inzet van Bart Kuipers bracht doelman Arjan van der Kaay niet uit zijn evenwicht. Daarvoor mistte het schot van de creatief en conditioneel sterke middenvelder te veel kracht. Tien minuten voor tijd moest M.S.V.’71 spits Jorge Gomes geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Youri van der Borg.  In de spannende slotfase kon het nog alle kanten op. Eerst leken de gastheren aan het langste eind te trekken. Maar Kees Starmans raakte na een weergaloze actie de paal.

 

Twee tellen later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van Barry Bronswijk werd eerst nog door Silverster Steentjes weggekopt. De tweede keer dat Bronswijk de bal de zestien instuurde had meer succes. Want deze keer kwam de bal op het hoofd van Frank Sosef, die Arjan van der Kaay kansloos liet. (1-2). Met nog 5 minuten op de klok leek M.S.V.’71 geklopt. Maar evenals uit tegen HVC’10 toonde de ploeg van Eric Tanis veerkracht. Een alles of niets offensief werd in de slotminuut beloond. Lars Putter en Stefan Voogt deden het voorwerk. Laatstgenoemde zag aanvoerder Kees Starmans vrijstaan, die  uiterst koel alsnog een punt voor zijn ploeg veiligstelde. Een punt dat M.S.V.'71 zeker toekwam.       

 

  

 De gelijkmaker in blessuretijd wordt gevierd!

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay, Herman Janson, Stefan Voogt, Jeroen Wupkes, Faissal Oulad Larbi, Lars Putter, Jonathan Bentura, Kees Starmans,  Silvester Steentjes, Bas Lankwarden, Jorge Gomes (79) Youri van der Borg,

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71