Rode kaart en Melvin van der Zeijden doen M.S.V.'71 de das om

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Rode kaart en Melvin van der Zeijden doen M.S.V.'71 de das om

Rode kaart en Melvin van der Zeijden doen M.S.V.'71 de das om

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

Evenals vorige week tegen Lyra speelde M.S.V.'71 ook nu tegen Verburch een goede eerste helft (0-0). Maar na een rode kaart van Tom Leinweber en de uitstekende invalbeurt van Verburch spits Melvin van der Zeijden bezorgden hekkensluiter M.S.V.'71 alsnog een ruime 0-4 nederlaag.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Ook deze middag misten de M.S.V.'71 trainers Tim Kolmus en Ron Carli om diverse redenen weer een karrenvracht aan spelers. Vooral voorin is de spoeling erg dun bij de ploeg uit Maassluis. Kolmus / Carli speelden daarom met een versterkte defensie en met slechts 2 spitsen. En die keuze leek zich lange tijd uit te betalen.

Want na een aarzelend begin kroop de thuisploeg langzaamaan uit hun schulp en kon het gelijke tred houden met de bezoekers, die destijds in Poeldijk met 4-2 aan het langste eind trokken. Sterker nog. M.S.V.'71 had in die eerste helft de beste kans van de wedstrijd. Maar de inzet van aanvoerder Joey Frerichs werd door doelman Kevin Dijkstra nog net met de voet gekeerd. Verder onthield scheidsrechter de Groot de gastheren een strafschop toen Matthijs Jansen binnen de zestien tegen het gras werd gewerkt.

Verburch kon daar niet al te veel tegenover stellen. Want de M.S.V.'71 defensie met de prima spelende Jeremy van Loenen als uitblinker wist de Poeldijkse dadendrang goed te beteugelen.

De M.S.V.'71 defensie met Jeremy van Loenen (miidden) als uitblinker hield de 1e helft een clean sheet

Op slag van rust sloeg de vlam plotseling in de pan toen M.S.V.'71 linksachter Tom Leinweber een harde overtreding beging. Terwijl scheidsrechter de Groot al gefloten had, wilde Verburch middenvelder Xander Damen toch nog voor eigen rechter spelen en stormde van grote afstand op boosdoener Leinweber af en werkte hem naar de grond. Tot ontsteltenis van de Maassluise aanhang moest Leinweber met rood naar de kant en kwam Damen weg met slechts een gele kaart. Een discutabele beslissing van de leidsman, die ook van invloed zou zijn op het verdere verloop van de wedstrijd. Beiden geel of beiden rood had beter opzijn plaats geweest.

Met een man minder beperkte M.S.V.'71 zich in het tweede bedrijf voornamelijk tot verdedigen. Spits Dave van Deursen stond voorin veelal moederziel alleen. Ondanks de numerieke meerderheid en een groot veldoverwicht wisten de bezoekers vooralsnog  moeilijk een bres te slaan in de Maassluise defensie.

Dat werd anders toen Verburch trainer Dennis van den Steen 2 verse krachten het veld in bracht. Sander Bom en Melvin van der Zeijden maakten na 60 minuten hun opwachting. En vooral laatst genoemde maakte het verschil. Eerst was hij met een assist op Jordy Zwinkels al belangrijk bij de 0-1. Het verzet bij M.S.V.'71 was daarmee gebroken waarna van der Zeijden er met een zuivere hattrick voor zorgde dat zijn ploeg toch nog met een ruime (0-4) de terugreis naar Poeldijk kon aanvaarden.

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Ben Wesselius, Mohammed Rasuli,  Jeremy van Loenen, Tom Leinweber, Joey Frerichs , Rick de Jonge, Jack van der Vlugt, Matthijs Jansen, Dave van Deursen , Sven Schipper

Aad Cordia maakte van deze wedstrijd foto's,die via bijgaande link zijn te bekijken en te downloaden. https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDrm3i2cArMZgCo4im

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71