Slechte 2e helft nekt M.S.V.’71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Slechte 2e helft nekt M.S.V.’71

Slechte 2e helft nekt M.S.V.’71

Dit item is verlopen op 01-08-2012.
Lombardije 5.jpg

In Lombardijen liep M.S.V.’71 afgelopen zaterdag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen op. Bij rust was er nog geen vuiltje aan de lucht (1-2). Maar na de pauze lieten de zwart witten het een half uur lang afweten en verloren daardoor verdiend met 5-3.

Vooraf leek Lombardijen voor de mannen van Eric Tanis en Rene van Antwerpen een eenvoudig te nemen hindernis. De ploeg uit Zuid had immers uit de eerste 3 duels slechts 3 punten weten over te houden, terwijl M.S.V.’71 nog ongeslagen met 7 uit 3 netjes een gedeelde 2e plaats van de ranglijst innam. En alleen Honselersdijk had één keer een bres weten te slaan in de hechte Maassluise defensie. Maar het zou heel anders lopen deze zonovergoten middag in Rotterdam.

 

Na een aftastend begin nam de thuisploeg na een minuut of 10 plotseling de leiding. Nick van Duuren was de aangever en Michel van ’t Hof gleed de bal fraai langs de vergeefs graaiende Arjan van der Kaay. (1-0). M.S.V.’71 raakte niet in de war van deze snelle goal. Want binnen 5 minuten was de stand alweer in evenwicht. Serkan Yilmaz draaide op het middenveld knap weg bij zijn tegenstander en vond Jorge Gomes met een geweldige pass. De Maassluise spits deed wat hij moest doen. Op zijn prachtige volley had doelman Hofman geen verweer (1-1).

 

De gelijkmaker gaf de gasten het nodige vertrouwen. De Maassluizers toonden aan qua voetbal meer in huis te hebben dan de thuisclub. De beloning kwam 10 minuten voor de pauze. Ook nu stond Yilmaz aan de basis. De turkse middenvelder lepelde een hoekschop bij de eerste paal precies op de kruin van Kees Starmans, die weinig moeite had om zijn ploeg op voorsprong te zetten. (1-2). Met zijn hechte defensie en de 1-2 voorsprong leek M.S.V.’71 op rozen te zitten.

 

 

 

Kees Starmans kopt de 1-2 binnen

 

Tot de thee bleek dat ook zo. Want ondanks dat de sterk spelende Rotterdamse aanvoerder Mark van Zanten zijn neus meer en meer aan het venster toonde, liep M.S.V.’71 verder geen schade op. Ook niet toen Michel van ’t Hof in de zestien theatraal naar de grond ging. De jonge goed leidende scheidsrechter Franklin Berg negeerde het toneelstuk en wuifde de protesten van de gastheren onder het toeziend oog van oud scheidsrechter Lou van Ravens manmoedig weg.

 

Na de pauze kantelde de wedstrijd in het nadeel van M.S.V.’71. Wat dat betreft herhaalde de geschiedenis van een week geleden zich. Ook toen werkte de equipe van Eric Tanis en Rene van Antwerpen tegen de Zwervers na een goede 1e helft een slecht 2e bedrijf af. De voorsprong (1-0)  kwam toen niet in gevaar. Dat gebeurde deze middag in Rotterdam Zuid wel.

 

Evenals vorige week kwam M.S.V.’71 ook nu na de pauze slecht uit de kleedkamer. De mannen van Tanis en van Antwerpen speelden dicht tegen de eigen zestien aan. Wellicht gokte men op de counter om de oude, trage defensie van Lombardijen op snelheid te kloppen. Maar van die strijdwijze kwam niets terecht. Lomabardijen speelde met veel meer passie en strijdlust dan in de 1e helft. M.S.V.’71 had hier duidelijk geen antwoord op. De Maassluizers verloren veel duels en hadden steeds meer moeite om de bal in eigen gelederen te houden. Met aanvoerder Mark van Zanten in de absolute hoofdrol legde Lombardijen zijn wil steeds meer op aan de bezoekers uit Maassluis.

 

Stefan Voogt wist na 3 minuten nog redding te brengen toen Michel van ’t Hof doelman van der Kaay al was gepasseerd. Ook goede pogingen van van Zanten en van ’t Hof  werden voorlopig nog niet beloond. De aanvallen van M.S.V.’71 waren nu spaarzaam. Een keer leek Kees Starmans op aangeven van Tayeb Belhaddad de 1-3 op zijn schoen te hebben, maar doelman Hofman wist met zijn been redding te brengen.

 

Na een kwartier kwam bij Lombardijen Johan Kanters in de ploeg voor verdediger Jerry van der Lem. Daarmee werd de druk op de Maassluise defensie nog meer opgevoerd. Na 20 minuten kreeg Lombardijen de beloning voor het harde werken. Een vrije trap werd door de Maassluise defensie eerst nog weggewerkt. Maar in de rebound was Mark van Zanten het meest alert en verschalkte Arjan van der Kaay in de verre hoek. (2-2).

 

De gelijkmaker porde het vertrouwen bij de thuisclub verder op. In de volgende 10 minuten vielen de Rotterdamse doelpunten als rijpe appelen en verloor M.S.V.’71 de wedstrijd. Persoonlijke Maassluise fouten lagen ten grondslag aan de Rotterdamse treffers. Eerst beoordeelden Mitchel Zeebrechts en Stefan Voogt (tot dat moment prima spelend) een verre uittrap van doelman Hofman verkeerd. De geslepen Mark van Zanten schatte de situatie wel goed in en klopte van der Kaay met een lob. (3-2). Eric Tanis reageerde onmiddellijk en haalde verdediger Zeebrechts naar de kant ten faveure van Kenan Muminovic, die als extra spits ging fungeren. De ingreep van de M.S.V.’71 trainer sorteerde niet het gewenste effect. Lombardijen bleef controle houden over de wedstrijd en de beste kansen creëren.  Stefan Voogt wist met een goede ingreep eerst nog de 4-2 te voorkomen , maar dat gebeurde een paar minuten later toch toen Peter Hofman bij een hoekschop door de Maassluizers over het hoofd werd gezien. Zijn kopbal verdween buiten bereik van Arjan van der Kaay in de touwen. (4-2).

 

 

De 3-2 van Mark van Zanten in de maak

 

Door een blunder van diezelfde van der Kaay liep Lombardijen zelfs uit naar 5-2. De anders zo betrouwbare sluitpost van de gasten liet een harde vrije trap van Mark van Zanten uit zijn handen vallen. (5-2). Even daarvoor had van der Kaay zijn klasse nog wel getoond bij een levensgrote kans van Michel van ’t Hof.                     

 

In een alles of niets poging om nog iets aan deze stand te doen bracht Eric Tanis nog 2 verse krachten in het veld. Adiel Amakran verving Sander Broekhuizen en Pascal van Wijnen nam de plaats in van Jorge Gomes. Van Wijnen ging achterin spelen en verdediger Ricardo Bruce meldde zich aan het front.  De aanpassingen zorgden zeker voor meer onrust in de Rotterdamse gelederen. Kenan Mumunovic bracht 5 minuten voor tijd de achterstand nog wel terug (5-3) door te profiteren van een blunder van doelman Hofman. Maar de tijd was verder tekort om Lombardijen van de 2e zege van het seizoen af te houden. M.S.V.’71 likte zijn wonden en besefte dat deze nederlaag niet nodig was geweest.

        

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay,  Edson Dacosta, Ricardo Bruce, Stefan Voogt, Mitchell Zeebrechts (70 Kenan Muminovic), Sebastiaan Vreeswijk, Tayeb Belhaddad, Kees Starmans, Serkan Yilmaz, Jorge Gomes (83 Pascal van Wijnen), Sander Broekhuizen (79 Adiel Amakran)   

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71