Sterk M.S.V.’71 troeft Naaldwijk af

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Sterk M.S.V.’71 troeft Naaldwijk af

Sterk M.S.V.’71 troeft Naaldwijk af

Dit item is verlopen op 01-08-2011.
Jonathan Bentura.jpg

Vorige week verraste M.S.V.’71 vriend en vijand door de onbetwiste koploper HVC’10 in eigen huis een gelijkspel af te dwingen. Dat knappe resultaat kreeg afgelopen zaterdag een uitstekend vervolg.  Want de equipe van trainer Eric Tanis won overtuigend met 0-3 in en van Naaldwijk. Jonathan Bentura (foto) nam een van de treffers voor zijn rekening.

Het even verrassende als onverwachte punt, dat M.S.V.’71 vorige week behaalde in Hoek van Holland zorgde voor het nodige vertrouwen bij de zebra’s uit Maassluis. Wie het uiterst sterke HVC’10 in bedwang kan houden, kan tegen elke andere club uit de afdeling ook punten pakken.

 

Dat zelfvertrouwen straalden de mannen van Tanis in het duel met Naaldwijk (de nummer 2 van de ranglijst)  vanaf de allereerste minuut uit. Stefan Voogt was terug van een schorsing en verving Patrick Schilperoort (vakantie). En Voogt deed dat prima. Verder had Tanis zijn ploeg intact gelaten.

 

De omstandigheden waren niet erg gunstig om er een aantrekkelijk duel van te maken. Er moest gespeeld worden op een matig kunstgrasveld en het water kwam de hele middag gestaag uit de hemel. Verder hadden de 2 ploegen veel ontzag voor elkaar en wensten daarom niet al teveel risico te nemen. Daardoor ontspon zich vooralsnog een saai duel met weinig uitgespeelde kansen. De anders zo gevaarlijke Hans Bergwerff kreeg deze middag geen poot aan de grond. De Naaldwijk spits werd uitstekend in bedwang gehouden door de solide M.S.V.’71 defensie. Na 40 minuten moest Bergwerff met een ernstig lijkende enkelblessure naar de kant. Zijn vervanger was Frank van der Meer.

 

 

 

Pas in de slotfase van de eerste helft veerde het publiek een aantal keren op. Eerst bij een grote kans van Jorge Gomes, maar diens schuiver ging langs de voor M.S.V.’71 verkeerde kant van de paal. Daarna kreeg Arjan van der Kaay voor het eerst deze middag de gelegenheid zijn niet geringe kwaliteiten tonen. En even later hield Lars Putter met een uitstekende sliding Bart Hoogkamer van de openingstreffer af. Pal voor rust leek M.S.V.’71 te gaan scoren, maar daar stak grensrechter Ard Doelman een stokje voor. Als een van de weinigen had hij buitenspel geconstateerd.

 

Na de pauze werd de wedstrijd aantrekkelijker. Dat kwam met name omdat M.S.V.’71 na 5 minuten brutaal de leiding nam. Uit een hoekschop viel de bal goed voor Jorge Gomes, die niet aarzelde en zijn ploeg op voorsprong zette. (0-1). Vrij snel na de openingstreffer stuurde Naaldwijk trainer Edger Kuntz zijn aanvoerder Sebastiaan van der Berg naar voren. De gastheren gingen meer risico’s nemen om de achterstand ongedaan te maken. Dat deed men vooral door de lange Maik Kuivenhoven te zoeken, die de ballen moest doorkoppen naar bewegende spelers om hem heen. Maar de uitstekend spelende M.S.V.’71 defensie met Marc van Haaren, Jeroen Wupkes, Faissal Oulad Larbi en Stefan Voogt gaf geen krimp.

 

Halverwege de 2e helft kregen de westlanders nog een tegenslag te verwerken toen ook Johan de Bloois geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door Pieter van Dalen. Het Naaldwijkse overwicht leverde wel een paar paar goede kansen op, maar de afwerking was onvoldoende. Hoe verder de wedstrijd vorderde des te beter ging M.S.V.’71 spelen. Silvester Steentjes verving de matig spelende Kees Starmans. Met een paar messcherpe counters maakten de bezoekers indruk in de slotfase. Na 40 minuten leverde dit de 0-2 op. Een mooie combinatie met Adiel Amakran, Jorge Gomes en Jonathan Bentura werd door laatstgenoemde uiterst fraai buiten bereik van Tom Verbakel in de bovenhoek geknald.      

 

Met nog 5 minuten op de klok was hiermee de buit voor M.S.V.’71 wel binnen. In blessuretijd werd het feest voor de Maassluizers zelfs nog groter. Een zwakke uittrap van Tom Verbakel kwam via het lichaam van een M.S.V.’71 speler bij Jorge Gomes terecht. De Maassluise spits zei vriendelijk dankjewel en schoot de 0-3 op het bord.

 

Een belangrijke zege voor de ploeg van Eric Tanis , die hierdoor een paar plaatsjes op de ranglijst stijgt.          

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay, Stefan Voogt, Jeroen Wupkes, Marc van Haaren, Lars Putter, Jonathan Bentura, Faissal Oulad Larbi, Kees Starmans (73 Silvester Steentjes), Bas Lankwarden,Jorge Gomes, Adiel Amakran  

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71