Stroeve start M.S.V.'71 in de 3e Klasse

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Stroeve start M.S.V.'71 in de 3e Klasse

Stroeve start M.S.V.'71 in de 3e Klasse

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

De hernieuwde kennismaking met de 3e klasse viel M.S.V.'71 afgelopen zaterdag behoorlijk tegen. In Maasland verloor de formatie van Wilco Wapenaar bij MVV'27 afgetekend met 3-0.


Hoofdsponsor: SEGMENT


De verwachtingen waren best hoog gespannen in Maassluis. Want de jonge talentvolle selectie, die afgelopen seizoen knap promotie afdwong naar de 3e klasse, werd dit jaar nog uitgebreid met een aantal nieuwe spelers.

Maar de start viel niet mee. Onmiddellijk na het eerste fluitsignaal van de prima (vrouwelijke!) scheidsrechter Lizzy van der Helm begon de thuisploeg met hoog drukzetten. Het nerveuze M.S.V.'71 raakte hiervan behoorlijk in de war. Jack van der Vlugt verdedigde uit door het midden en speelde de bal in de voeten van Dennis Louter. M.S.V.'71 doelman Bart den Broeder kon onmiddellijk aan de bak om zijn telenten te tonen. Twee tellen later had den Broeder geluk dat de kopbal van de vrijstaande Erik van Geest net niet binnen de palen eindigde.

M.S.V.'71 bleef nerveus in die openingsfase. Ook Karim Attsou ging in de fout. Hij kon zijn misstap zelf herstellen via een overtreding. De vrije trap van aanvoerder Lars Kloet eindigde in de handen van den Broeder.

M.S.V.'71 doelman Bart den Broeder moest in de openingsfase flink aan de bak

Na een minuut of 10 kreeg M.S.V.'71 meer grip op het spel. De bezoekers wisten nu wel onder de druk van de Maaslanders uit te voetballen. Het luidruchtige thuispubliek werd nu ook wat stiller. Zeker toen Christian van der Pol uit een vrije trap van Matthijs Jansen de lat raakte. Het vertrouwen groeide bij de gasten uit Maassluis. Maaslander Michael Berrevoets moest naar de noodrem grijpen wat hem geel opleverde. De wedstrijd was nu veel meer in balans. Een prima lopende M.S.V.'71 aanval, waarbij Dave van Deursen, Joey Frerichs en Christian van der Pol  betrokken waren, strandde in de handen van de gretige Geert Dobbe. Ook moest de MVV'27 doelman nog een keer aan de bak bij een inzet van Jeremy van Loenen.

Maar toen Erik van Geest uit een hoekschop de thuisploeg met een kopbal tien minuten voor de pauze op voorsprong zette, was het verzet van M.S.V.'71 onmiddellijk gebroken. Het opgebouwde vertrouwen verdween als sneeuw voor de zon.Erik van Geest opent de score 

De talentvolle Dennis Louter profiteerde optimaal van de wanorde bij de ploeg uit Maassluis. Volledig vrijgelaten kreeg hij de bal uit een ingooi van Lars Kloet en haalde vervolgens verwoestend uit. (2-0).

Bijna was het voor rust nog 3-0 geworden maar de kopbal van Erik van Geest uit een hoekschop ging centimeters naast.

Omdat M.S.V.'71 centraal achterin lengte te kort kwam liet Wilco Wapenaar na de pauze Jack van der Vlugt en Christian van Eijk van positie wisselen. Bovendien kwam de balvaste en sterke Abdel Kichouh in de ploeg voor Jeremy van Loenen. De invaller ging linksbuiten spelen en aanvoerder Dave van Deursen zakte hierdoor een linie.


Het had niet het gewenste effect. Sterker nog. Na de pauze kwam M.S.V.'71 er eigenlijk
niet meer aan te pas. Met handen en voeten moesten de gretige Maaslanders soms worden afgestopt. Het leverde Tom Leinweber en Matthijs Jansen een gele kaart op. Slechts één keer wist M.S.V.'71 in het 2e bedrijf via Christian van der Pol gevaarlijk te worden. Voor de rest was het MVV'27 wat de klok sloeg. De thuisploeg grossierde in kansen, maar oud MVV'27 doelman Bart en Broeder, die vorig seizoen de overstap maakte naar M.S.V.'71 hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Eén doelpunt moest hij nog wel toestaan toen Dennis Louter het duel won van Karim Attsou en fraai de verre hoek vond. (3-0).
 

Younes Hadiki (11) probeert Jeffrey Wupkes (4)  van zich af te schudden

Na afloop vierde de thuisclub feest op het zonnige en volle terras en werd Dennis Louter terecht gekroond tot man van de wedstrijd. M.S.V.'71 droop teleurgesteld af in de wetenschap dat het leerproces om te spelen in de 3e klasse is ingezet.

  

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs, Jack van der Vlugt, Karim Attsou, Tom Leinweber (80 Rick de Jonge), Jeremy van Loenen (45 Abdel Kichouh), Mathijs Jansen (73 Dave Lankau), Christian van Eijk, Dave van Deursen, Christian van der Pol, Younes Hadiki

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDql3BWuWgNBb82SNv

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71