Zwaarbevochten zege voor M.S.V.’71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Zwaarbevochten zege voor M.S.V.’71

Zwaarbevochten zege voor M.S.V.’71

Dit item is verlopen op 01-08-2012.
Jorge Gomes4.jpg

Met veel pijn en moeite is M.S.V.’71 is er afgelopen zaterdag in geslaagd om de 3 punten (1-0) in Maassluis te houden. Het lukte CION niet een bres te slaan in de sterke Maassluise defensie. Het laatste kwartier speelde M.S.V.’71 met 10 man omdat Jorge Gomes (foto) met 2 keer geel vroegtijdig naar de kleedkamer moest.

Eric Tanis was duidelijk in zijn nopjes met de 3e zege op rij : “Deze punten smaken heel lekker” stelde de M.S.V.’71 trainer na afloop tevreden vast. “We wisten dat dit een ander soort tegenstander was. Een fysiek sterke ploeg, die heel fel is in de duels. Maar wij hebben ons niet gek laten maken. We hebben heel goed in de discipline gespeeld. CION deed er alles aan om ons uit het spel te krijgen, maar wij reageerden daar goed op. Weinig reactie op actie. En dat had best gekund, want er waren wel een paar aanslagen bij”.

 

De bezoekers uit Vlaardingen gingen zoals verwacht fel van start. Spelend met veel passie werd geprobeerd om de thuisclub onmiddellijk de duimschroeven aan te draaien. Dat lukte gedeeltelijk. Want CION had in die beginfase zeker meer balbezit en besliste veel duels in hun voordeel. Maar het elftal van de gastheren stond goed, waardoor het Vlaardingse overwicht niet veel kansen opleverde. Nick Buuron was na een kleine 10 minuten nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot uit de draai belandde in het zijnet.    

 

Na een kwartier ging de Vlaardingse storm wat liggen en nam M.S.V.’71 de wedstrijd meer in handen. Eerst deelden de bedrijvige Tayeb Belhaddad en de talentvolle Serkan Yilmaz nog wat plaagstootjes uit aan de bezoekers. Maar na 20 minuten sloeg de thuisclub echt toe. Tayeb Belhaddad speelde met zijn steekbal op Serkan Yilmaz een belangrijke voorbereidende rol. Laatstgenoemde zette goed door en had oog voor de mee opgekomen Jorge Gomes. De sluwe spits bleef slim achter de bal en kon de pass van Yilmaz vervolgens heel gemakkelijk afronden. (1-0).

 

De openingstreffer kwam hard aan in het Vlaardingse kamp. De furieus gestarte ploeg van trainer John van Leeuwen leek mentaal aangeslagen door de achterstand. De scherpte verdween uit het spel van de Vlaardingers. Slechts twee keer werd CION in het eerste bedrijf nog gevaarlijk. Eerst schoot Danny Koetsier een vrije trap snoeihard langs de muur centimeters naast het doel van Arjan van der Kaay. En even later verprutste de ingevallen Matij Mersch de grootste Vlaardingse mogelijkheid door uit kansrijke positie slordig naast te knallen.

 

M.S.V.’71 had moet geput uit de voorsprong en ging steeds beter spelen. Middenvelder Ricardo Bruce meldde zich meer en meer in de zestien van de opponent. Het Maassluise overwicht leverde ook mogelijkheden op. Maar ook de thuisclub wist de kansen niet te verzilveren. De schoten van Jorge Gomes werden op waarde geschat door de Vlaardingse doelman. Tayeb Belhaddad lepelde een vrije trap haarfijn op het hoofd van Ricardo Bruce, die niet het juiste vervolg kon geven aan deze open kans. Even later deed Bruce opnieuw van zich spreken toen hij met een fantastische beweging zijn directe  tegenstander het bos instuurde en met een hard schot de vuisten van de Vlaardingse sluitpost testte. Die bleken te betrouwbaar om de stand te verdubbelen.

 

CION trainer John van Leeuwen had de pauze benut om zijn ploeg weer op scherp te krijgen. Nog een tandje feller dan voor de thee probeerden de bezoekers snel de gelijkmaker te forceren. De Vlaardingse ploeg speelde op het randje en soms er overheen. Scheidsrechter Takacs had moeite het spel in goede banen te leiden en trad veel te lankmoedig op. Inzet , strijd en opportunisme waren de wapens waarmee CION de thuisclub eronder probeerde te krijgen. De boomlange en fysiek ijzersterke Aslan Yurdem en Bob de Wijs betraden het strijdperk om de gekozen speelwijze luister bij te zetten.

Maar M.S.V.’71 gaf geen krimp. De Maassluise defensie met Stefan Voogt, Sebastiaan van Vreeswijk, Edson Dacosta en Mitchell Zeebrechts bleef prima overeind. En de keren dat er toch een bres werd geslagen was daar altijd de uiterst betrouwbare Arjan van der Kaay die van geen wijken wilde weten.

 

M.S.V.’71 had het moeilijk. En dat werd een kwartier voor tijd nog erger toen Jorge Gomes met 2 keer geel naar de kant moest. De Maassluise spits vertelde wat er gebeurde : “Ik liep tegen een gele kaart op toen ik de bal wegtrapte nadat de scheidsrechter al had gefloten. Daarna riep iemand iets naar de scheidsrechter. Ja , een beledigende opmerking. De scheidsrechter dacht dat ik het was en gaf me opnieuw geel en moest ik eruit. Maar ik heb niets geroepen. Ik zweer het je. Dat heb ik de scheidsrechter ook gezegd. Zelfs de keeper van CION gaf me gelijk, maar de scheidsrechter hield voet bij stuk”.

 

Met een man minder kwam de thuisploeg nog verder onder druk. “We kwamen er niet meer uit” zag ook Eric Tanis. “We waren niet balvast genoeg en slaagden er niet meer in ons middenveld erbij te betrekken. Maar we hielden tegen 11 man toch knap stand. Ik heb vandaag een ploeg gezien die voor elkaar wilde werken en tot het eind geconcentreerd bleef. Daar wil ik mijn ploeg een groot compliment voor maken”.

 

Met veel kunst en vliegwerk haalde M.S.V.’71 na een chaotische slotfase zonder schade het einde. De matig leidende scheidsrechter had moeite om de wedstrijd niet te laten ontsporen. Om de zaak onder controle te houden strooide de leidsman met veel gele kaarten aan beide zijden. Vlak voor tijd moest Arjan van der Kaay het ontgelden, toen een van de CION spelers veel te hard doorging op deze Maassluise doelman. In het tumult dat daarna ontstond kreeg alleen M.S.V.’71 speler Tayeb Belhaddad een gele kaart, terwijl de Vlaardingse boosdoener vrijuit ging. De opluchting in het Maassluise kamp was groot toen scheidsrechter Takacs eindelijk het verlossende laatste fluitsignaal liet horen.    

 

Door deze zege neemt M.S.V.’71 verder afstand (6 punten) van CION en nestelt zich nog wat steviger in de subtop..  

 

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Arjan van der Kaay, Stefan Voogt, Sebastiaan van Vreeswijk, Edson Dacosta, Mitchell Zeebrechts,  Tayeb Belhaddad, Ricardo Bruce, Adiel Amakran (80 Michael Rijgersberg), Pascal van Wijnen (55 Sander Broekhuizen), Serkan Yilmaz, Jorge Gomes  

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71