Zwakke eerste helft nekt M.S.V.'71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Zwakke eerste helft nekt M.S.V.'71

Zwakke eerste helft nekt M.S.V.'71

Dit item is verlopen op 10-08-2018.

M.S.V.'71 zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Na de dramatische thuisnederlaag tegen KMD (0-7) van 2 weken geleden, bleek ook Verburch afgelopen zaterdag te sterk. In Poeldijk verloor de equipe van Ron Carli met 4-2. Jack van der Vlugt (foto) maakte voor M.S.V.'71 de beide doelpunten.


Hoofdsponsor: SEGMENT

Voor zowel Verburch als M.S.V.'71 waren de belangen groot deze middag. Om niet (verder) in de problemen te komen en nog verder weg te zakken op de ranglijst konden beide ploegen zich eigenlijk geen verlies permitteren. Bij M.S.V.'71 was de vraag vooraf of Ron Carli zijn ploeg na de afstraffing tegen KMD mentaal weer op de rails had gekregen.

In eerste instantie gaf zijn ploeg een bevestigend antwoord. Want de bezoekers kwamen flitsend uit de startblokken. De klok had nauwelijks een rondje afgelegd of M.S.V.'71 leek al op voorsprong te komen. Jack van de Vlugt werd goed de ruimte in gestuurd en gaf een perfecte voorzet op de in het elftal teruggekeerde Younes Hadiki. Maar doelman Harteveld bleek een te grote sta in de weg voor de M.S.V.'71 middenvelder, waardoor een grote mogelijkheid verloren ging.

Na die goede start zakten de bezoekers snel naar het niveau van de wedstrijd tegen KMD. Het was kommer en kwel bij het elftal uit Maassluis. Het te aanvallend ingestelde middenveld was uit balans en kwam er niet aan te pas. Bovendien werd er met de onwennig spelende Jeremy van Loenen centraal achterin heel matig verdedigd. Bovendien had spits Christian van der Pol een snippermiddag opgenomen.

Het was dan ook niet zo gek dat Verburch binnen 20 minuten uitliep naar  een 2-0 voorsprong. Beide keren was Dennis de Groot de aangever en de jarige aanvoerder Melvin van der Zeijden de afmaker. Eerst met een prima uithaal en daarna met het hoofd. Beide keren werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Twee cadeautjes voor de jarige job.

Uit het niets kwam M.S.V.'71 een paar minuten later op 2-1 na een schitterende aanval. Linksachter Tom Leinweber stuurde met een prachtige pass Matthijs Jansen de diepte in. De linksbuiten ontdeed zich van Vincent Rens en liet een perfecte voorzet los op Jack van de Vlugt, die simpel de aansluitende treffer  achter Harteveld knalde (2-1).

Maar de Maassluise vreugde was van korte duur. Want 3 minuten na de aansluitingstreffer had  Verburch de marge alweer naar 2 doelpunten opgevoerd. Nu was de goed spelende Dave Zwinkels de aangever en mocht Rico Kok vrij inkoppen. (3-1). Het werd nog erger voor M.S.V.'71 toen Melvin van der Zeijden vlak voor rust de bal bij toeval voor zijn voeten kreeg. En daar wist de jarige wel raad mee. Beheerst schoot hij zijn 3e van de middag binnen. (4-1).

In de rust bleef bij M.S.V.'71 de onzichtbare spits Christian van der Pol achter in kleedkamer. Hij werd vervangen door Dave Lankau, die op het middenveld ging spelen. Younes Hadiki schoof door naar de spits positie. De wijzigingen hadden een positieve invloed op het elftal van Ron Carli. Omdat Lankau wat meer verdedigend speelde dan Hadiki was er wat meer balans op het middenveld. De Maassluise defensie was nu ook wat beter bij de les.

Na amper 5 minuten leverde het betere spel al resultaat op voor de bezoekers. Younes Hadiki was de aangever en Jack van der Vlugt de prima afmaker (4-2). De meegereisde Maassluise supporters begonnen voorzichtig te denken aan het Ariston'80 scenario, toen M.S.V.'71 na een hopeloos lijkende (3-0) achterstand bij rust uiteindelijk nog tot 4-4 wist terug te komen.

Maar dat gebeurde toch niet deze middag. Wel liet Tom Leinweber een gevaarlijk schot los waar doelman Harteveld zich bijna op verkeek.  Maar ook M.S.V.'71 ontsnapte 2 keer aan een grotere achterstand. Eerst moest Mohammed Rasuli zijn doelman helpen toen Luc van der Knaap leek te gaan scoren en doelman den Broeder al had gepasseerd. Even later verprutste diezelfde van der Knaap een dot van een kans door hoog over te schieten. Het was gelijk zijn laatste actie, want hij werd vervangen door Xander Damen.

Met Karim Attsou in de ploeg voor Joey Frerichs en later Wesley Thonhauser voor Mohammed Rasuli probeerde M.S.V.'71 daarna alsnog de aansluitende treffer  te bewerkstelligen. Twee keer waren de bezoekers daar dichtbij. Eerst mocht Tom Leinweber vrij uithalen, maar zijn schot miste de juiste richting. En in de slotfase raakte Younes Hadiki nog de lat.

Het bleef uiteindelijk 4-2. Een zege van Verburch waar zeker gezien de eerste helft niets op af te dingen viel.


Een speciaal woord van dank aan Fred Voskamp, die bereid was om tijdens deze wedstrijd bij afwezigheid van Edwin Klok op te treden als grensrechter.

Het elftal van M.S.V.'71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Joey Frerichs (65 Karim Attsou), Jeremy van Loenen, Mohammed Rasuli (78 Wesley Thonhauser),  Tom Leinweber, Dave van Deursen, Rick de Jonge, Younes Hadiki,  Jack van der Vlugt, Christian van der Pol (45 Dave Lankau), Matthijs Jansen

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71