M.S.V.’71 3 – H.V.C.’10 4 2-3 (1-2)

Home > Voetbal > Senioren > ZA 3 > M.S.V.’71 3 – H.V.C.’10 4 2-3 (1-2)

M.S.V.’71 3 – H.V.C.’10 4 2-3 (1-2)

Zaterdag, een lekker zonnetje, maar met een stevige stormachtige wind mochten we weer de wei in. Nou ja wei……veld 3 was een enorme knollentuin geworden door het weer van de afgelopen weken en dat had zeker effect op de wedstrijd.

De voorbereiding op deze wedstrijd was de avond ervoor al begonnen bij de opening van de vernieuwde kroeg in Maassluis. Een streng geselecteerde delegatie van het derde was afgevaardigd om samen met Juppie, de vader van de nieuwe kroegbaas, het bier te testen. Dat Juppie erbij was maakte eigenlijk niets uit, er moest nog steeds betaald worden, al varieerde de bierprijs met het uur. De aldaar besproken tactiek kon zaterdagochtend meteen de prullenbak in, want Geert moest helaas wegens rugklachten afzeggen. Dat betekende dat Jan op doel moest, iets waar hij ’s nachts niet op had gerekend. Ook moest Maarten afzeggen vanwege een rugblessure, maar zowel Geert als Maarten waren aanwezig om het derde aan te moedigen. De toekomst zal uitwijzen of het kijken van deze wedstrijd hun herstel heeft versneld, maar de verslaggever vreest dat beiden een nieuwe blessure hebben opgelopen aan hun ogen.

De kleedkamer was sfeervol en overvol, zo veel spelers waren nog niet eerder aanwezig bij een wedstrijd van het derde. Zoals elke week werd er over alles gesproken, behalve voetbal. De tactiek en opstelling blijven geheim tot we aan de wedstrijd beginnen. De wissels, Jeremy, Dave, Bol en Robbert, waren zeer eenvoudig bepaald, zij zaten naast elkaar in de kleedkamer. De wedstrijd, onder leiding van de weer goed fluitende Henk, werd begonnen met Jan, Frank, Herman, Martin, Bryan, Gary, Sunil, Assad, Bas, Tom, en Kees jr. Op de bank van de nieuw geplaatste dug-outs zaten Fer, Gio, Nick, Aad, Geert, Maarten en de vier wisselspelers. Een uitbreiding van de capaciteit van de dug-out is zeer gewenst.

Natuurlijk was onze vaste supporter Kees sr. weer van de partij, ditmaal gesteund door Wim B. omdat Kees nog herstellend is van een slepende infectie. De twee heren, ook bekend als Waldorf en Statler van de Muppetshow, hadden een intimiderende houding naar uw verslaggever. Blijkbaar was Kees sr. ontevreden naar aanleiding van een vorig verslag, waarin de verslaggever zijn medeleven over zijn virusinfectie toonde. Het bewuste verslag is viraal gegaan op social media, waardoor hem de toegang is geweigerd bij verschillende gelegenheden. Kees sr had zelfs de hele Vloot uitgenodigd om de intimidatie compleet te maken: Nico vd L, Ben D, prins Velocitas I, Sjaak v Z. en Maarten B. vormden een angstaanjagende knokploeg. Maar, de persvrijheid zal zegevieren! Opvallend was dat al deze oud eerste elftalspelers, met uitzondering van Kees en Wim, in de rust vertrokken, naar horen zeggen om te bingoën in de recreatiezaal van de Vloot.

De wedstrijd begon met twee ploegen die elkaar aftastten en op zoek waren naar een oplossing voor de harde wind die dwars over het veld waaide. Mede door het hobbelige veld was goed voetbal erg lastig, en met name van onze kant was het erg slordig. HVC probeerde met verzorgd spel en snelle buitenspelers het doel van Jan te vinden. Dit leverde een aantal kansen op voor het iets sterkere HVC, maar met kunst en vliegwerk werd de 0-1 voorkomen. Sterker nog, bij een mooie aanval wist Bas de 1-0 te maken. Daar moet natuurlijk even van worden genoten, maar dat ging wel ten koste van de scherpte. HVC wist via een scrimmage de gelijkmaker te produceren, en niet lang daarna zelfs de 1-2. Dit was het moment dat we besloten de opstelling om te zetten wat resulteerde in een betere balans tussen de ploegen.

In de rust werd hard in gegrepen door de vele coaches die het derde rijk is. Jeremy, Robbert en Bol kwamen erin voor Bryan, Gary en Tom. Dit veranderde eigenlijk niet veel aan het spelbeeld van de laatste 10 minuten van de eerste helft. We waren iets rustiger aan de bal en werden iets sterker, al kreeg HVC met hun uitvallen enkele goede kansen. Bas had twee keer een prachtige mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar hij schoot de ene bal in het zijnet en de andere in een baan om de aarde. Gelukkig werd ons harde werken beloond en het was Jeremy die de verdiende 2-2 maakte na een corner. Hierna golfde het spel op en neer, en waren er kansjes aan beide kanten. Het leek te eindigen in een gelijkspel, maar helaas maakte HVC vlak voor tijd met een prachtig schot vanaf de rand van de zestien de 2-3. Er volgde nog wel een slotoffensiefje, maar dat leverde geen kansen meer op. Hulde aan Kees sr en Wim, want zij hebben de kracht gehad om de hele wedstrijd te kijken, en dat valt niet mee.

Een enorme domper natuurlijk, want we waren heel januari ongeslagen. Het trainingskamp effect heeft slechts 1 maand geduurd, dus moeten we overwegen om vaker een weekend team-building te doen. Terug in de kleedkamer was alweer vergeten dat we hadden verloren en was het erg gezellig en rumoerig in de kleedkamer. Het was zo’n herrie dat Frank iedereen tot stilte moest manen. Jaja, Frank wordt ook een dagje ouder en kan al die herrie niet meer verdragen. Alles en iedereen werd in korte tijd op de hak genomen, van de schoenen van Robbert tot de sokken van Jan. Het feest werd nog groter omdat Tom en Sunil jarig waren geweest, en dat moest nog even met elkaar gevierd worden met enkele kannen bier.

Tenslotte wil het derde Monique B. en Shirley V. bedanken voor het overnemen van onze bardienst.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71