M.S.V.’71 3 – VDL 3 1-2 (0-2)

Home > Voetbal > Senioren > ZA 3 > M.S.V.’71 3 – VDL 3 1-2 (0-2)

M.S.V.’71 3 – VDL 3 1-2 (0-2)

De eerste dag van de December feestmaand stond in het teken van de “fiets-derby” tegen VDL. Een zeer beladen wedstrijd, en in hetzelfde rijtje als Boca juniors tegen River Plate.

Ook hier was het onzeker of het wel door zou gaan? De week begon al minder goed, omdat slechts 5 spelers zich hadden aangemeld voor de training. Natuurlijk, het is beter om even rust te pakken voor de derby, maar sommigen hebben het meer nodig dan anderen. En ja, het zijn altijd de anderen die het nodig hebben.

Doordat enkele “spelers” het op het laatste moment lieten afweten, hadden we net genoeg spelers om te beginnen. Het heerst natuurlijk, allerlei kleine najaarsgriepjes en ziektes, maar de diehards waren aanwezig. We begonnen met de talenten en meest aansprekende voetballers van het 3e: Geert, Duuc, Erik, Martin, Herman, Robbert, Sunil, Dave, Gary, Kees en Tom. En eerlijk is eerlijk, als er meer spelers waren geweest, was dit nog steeds de basis geweest!

Het leeftijdsverschil werd de eerste 15 minuten zeer duidelijk, en het was VDL die het beste van het spel had. Natuurlijk was het onderdeel van onze tactiek, laat de tegenstander voetballen, dan worden ze sneller moe! De ene na de andere aanval kwam richting het doel van Geert, maar met kunst en vliegwerk bleef de schade lang beperkt. Hierbij moet wel gezegd worden dat hij enkele corners weggaf! Tot de 20e minuut, want toen lette de verdediging even niet op, en kon VDL via een prima aanval de bal in de touwen schieten: 0-1. Het zorgde er in elk geval voor dat we de schroom van ons afgooiden en iets meer probeerden te voetballen, al bleef VDL de betere ploeg. Ze kwamen dan ook verdiend op 0-2 vlak voor de scheidsrechter voor de rust floot. Ja, hij had een fluit bij zich!

Nadenkend over de eerste helft is er weinig wat de moeite waard is om te vermelden volgens de objectieve waarnemers, afgezien van kleine details. Het enige schot op doel was het afstandsschot van Martin, wat eigenlijk het doel niet eens haalde. Of, het “rottiertje” waardoor twee VDL-ers het bos in gestuurd werden. De verslaggever hoorde later dat deze VDL-ers nog steeds kwijt zijn. Of het gemak waarmee Kees tegenstanders dolt. En dat zijn alleen nog maar de positieve dingen van onze kant! Ook was het geluk hier en daar niet aan onze zijde, elke klutsbal was voor VDL. Dat laatste is natuurlijk ook een kwaliteit die wij even niet hebben.

Gelukkig was de rust een moment om nog eens kritisch naar de tactiek te kijken. Het was al snel duidelijk dat we minimaal 10 wissels nodig hadden om het spel naar ons hand te zetten. Omdat alleen Jan een mogelijke wissel was, besloten we om niet te wisselen en de tactiek aan te passen. Achterin gingen we 1 op 1 spelen, Kees werd aan de zijlijn geplakt om vanuit die positie Sunil aan te spelen, Dave ging als stofzuiger dienen op het middenveld (geen Dyson, maar een goedkopere versie), Herman schoof door naar het middenveld, en Martin werd in de spits gezet, daar kon hij minder kwaad dan achterin.

Alleen de opstelling zou al voor verwarring moeten zorgen bij de tegenstander, en inderdaad, dit lukte zeker de eerste 5 minuten. De tweede helft was wel beter van onze kant, al was VDL erg slordig met de ruimte en mogelijkheden die zij kregen. Het lukte ons zelfs om een aantal kleine kansen te creëren! Het spel golfde heen en weer, maar de neutrale toeschouwer was toen allang naar huis. Al deze mensen hebben wel de prachtige 1-2 gemist, een aanval over rechts die door Tom prima binnen werd geschoten. Zoals ze meestal zeggen, een aanval uit het boekje!

Inmiddels hadden we VDL kapot gespeeld, want zij moesten al drie keer wisselen, en werden door de 1-2 nog zenuwachtig dat de 2-2 zou vallen. Uw verslaggever denkt dat de 90 minuten te kort is voor het 3e, want na 85 minuten kwamen we eindelijk op stoom! Plots was er beleving, en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Helaas, we hadden de scheidsrechter tegen, want na 92 minuten vond hij het nodig af te fluiten. Gelukkig hadden we wel energie genoeg om de 3e helft te starten. In de kleedkamer werd duidelijk dat we allemaal wel weten hoe het moet, maar dat we fysiek toch net iets minder kunnen dan we in gedachten denken te kunnen. Opvallend detail is dat we geen enkele corner hebben gekregen deze wedstrijd. Natuurlijk is dat ook een kwaliteit doordat we elke bal in de voeten van een medespeler wisten te spelen, zodat de bal niet onnodig over de achterlijn ging. Ook was er discussie over de man van de wedstrijd…..er kwamen 12 spelers in aanmerking, maar na lang beraad is Henk de man van de wedstrijd.

Gelukkig speelden we om 11:30, zodat er tijd genoeg was om na te praten. En, om de verjaardag van de een-na-oudste speler te vieren. Het is hem weer niet gelukt om de oudste speler in te halen! Komende donderdag is er weer gelegenheid om te trainen, dus jullie kunnen er nu al rekening mee houden.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71