MVV'27 4 - M.S.V.'71 3 2-2 (2-2)

Home > Voetbal > Senioren > ZA 3 > MVV'27 4 - M.S.V.'71 3 2-2 (2-2)

MVV'27 4 - M.S.V.'71 3 2-2 (2-2)

Op de dag dat de kleedkamers officieel werden geopend moesten wij pas om 14:30 spelen in Maasland, en niet in Maastricht, waar ook een MVV speelt!

Als hecht team gingen we allemaal apart naar Maasland, waarbij een enkeling iets later kwam (JvH). Heerlijk voetbalweer, en op een echte grasmat! De afgelopen training was ook goed bezocht (12 man), en doordat we vorige week de koploper hadden verslagen was de stemming prima en het vertrouwen groot. Maar, de afgelopen jaren waren we niet echt succesvol tegen MVV, dus waren we op onze hoede. Vorig jaar stonden we na 10 minuten al met 2-0 achter!

We begonnen de wedstrijd dan ook in een vertrouwde opstelling, waarbij Erik de Gier was opgetrommeld om weer eens mee te doen. En, speciaal voor deze wedstrijd had hij nieuwe kicksen gekocht, (on)opvallend zilver. Slechts veertig euro, inclusief zonnebril tegen het weerkaatsen van het zonlicht op deze prachtige schoenen. Mede door deze schoenen was MVV enigszins onder de indruk, en nadat onze verdediging en Geert waren getest, trokken wij het spel naar ons toe. Wij creëerden een aantal mooie kansen, en uit een van deze aanvallen wist Bas de 0-1 te maken. Eindelijk eens een voorsprong tegen MVV, dat was al een aantal jaren niet gebeurd. Het spel golfde heen en weer, met kansjes voor beide ploegen.

Vanaf de bank waren enkele lichtpuntjes te ontdekken. Zoals het uitverdedigen van Kees, die met een mooie schijnbeweging twee spelers van MVV het bos in stuurde. Gelukkig was onze bank alert, en wist deze spelers weer terug het veld in te sturen voordat zij echt de weg kwijt waren. Of de mooie aanvallen waarbij Tom een aantal keren dichtbij een treffer was. Helaas maakte MVV de gelijkmaker op een moment dat wij iets sterker waren, 1-1. En kort daarna scoorde zij zelfs de 2-1, al stond de speler wel buitenspel. Helaas negeerde de scheidsrechter onze grensrechter, en wilde hij ook de VAR niet raadplegen dus moesten wij het accepteren. Ook wij zijn niet foutloos. Gelukkig wist Bol vlak voor de rust de gelijkmaker binnen te schieten, nadat eerdere grote kansen gemist waren, 2-2.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, al werd er niet meer gescoord. Beide ploegen hadden wel kansen om nog een keer te scoren, maar het vizier stond niet op scherp deze helft. Door de vermoeidheid bij beide ploegen werden de ruimtes op het veld groter, wat resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor de goals. Gaandeweg de tweede helft werd het ook wat feller, en moest de scheidsrechter een paar keer ingrijpen. Maar, na het laatste fluitsignaal – wie heeft die gehoord? -gingen beide ploegen gezamenlijk en lachend van het veld, zoals het hoort. Een prima resultaat, en een terecht gelijkspel. Het mooie van de wedstrijd was dat beide ploegen het idee hadden dat er meer in had gezeten.

Natuurlijk was onze vaste supporter Kees sr ook aanwezig, en gezien het wedstrijd niveau kan hij volgende keer gewoon meedoen. Ook Martin was aandachtig toeschouwer, en na het zien van deze wedstrijd is de verwachting dat hij nog wel even geblesseerd zal blijven.

Na de wedstrijd werd de derde helft ingezet op M.S.V.’71, waar ook een verlaat Oktoberfest plaats vond. Van de vermoeidheid bij de spelers was opeens niets meer te merken! Tot in de late uurtjes werd er nagepraat.

Volgende week een lastige uitwedstrijd bij Honselersdijk, de nummer 4 op de ranglijst.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71