VELO 3 – M.S.V.’71 3 7-1 (2-1)

Home > Voetbal > Senioren > ZA 3 > VELO 3 – M.S.V.’71 3 7-1 (2-1)

VELO 3 – M.S.V.’71 3 7-1 (2-1)

Op misschien de laatste mooie zonnige dag van 2018 stond de uitwedstrijd tegen VELO 3 op het programma, om 15:00 (!). 

Uiteraard een hele belangrijke wedstrijd: bij winst aansluiting bij de top, bij verlies is het kampioenschap voorlopig uit zicht.

Zoals inmiddels gebruikelijk was de gemiddelde leeftijd van onze tegenstander stukken lager dan die van ons, en samen met het feit dat we met slechts 11,5 spelers waren afgereisd naar Wateringen, zou het wel eens een zware middag kunnen worden. Het werd nog lastiger dan we dachten, omdat de leidsman een heel opzichtige voorkeur had voor VELO.

VELO ging uitermate vlot uit de startblokken en we hadden de eerste 10 minuten duidelijk moeite om ons eigen spel te spelen. Hierna kregen we iets meer grip op de wedstrijd en konden we de bal beter in de ploeg houden. Net op het moment dat we weer de aanval opzochten, werd een afgeslagen bal de diepte ingestuurd naar de linksbuiten van VELO. Hij stond wel opzichtig buitenspel, maar de scheidsrechter dacht daar duidelijk anders over en liet doorspelen: 1-0. Protesten mochten niet helpen, en de roep om de VAR in te voeren in onze klasse werd geopperd.

Uiteraard rechtten wij onze rug en gingen op zoek naar het doel van de tegenstander. Tien minuten na de 1-0 schoot Bas dan ook de gelijkmaker binnen, na een mooie aanval over verschillende schijven 1-1. Helaas scoorde VELO vlak voor rust de (verdiende) 2-1.

Na de rust leek het alsof we tegen VELO 4 moesten spelen, want er stond bijna een compleet nieuw elftal tegenover ons. Ze hadden wat wissels op de bank! Met goede moed probeerden we het spel van de eerste helft weer op te pakken, maar door enige vermoeidheid aan onze kant en de degelijk spelende tegenstander, werden wij op onze eigen helft vastgezet. Door een (lichte) overtreding bij onze cornervlag veroverde VELO de bal en wist vanuit buitenspel positie de 3-1 te scoren. Kort daarna werd Tom binnen de zestien neergelegd, maar dit werd genegeerd door de scheidsrechter, en de bal viel prompt bij ons in het doel: 4-1. Onze linksback en nestor Robbert - hij zou beter moeten weten (!)- greep dit moment aan om de scheidsrechter te helpen met opbouwende kritiek. Natuurlijk werd het meningsverschil opgelost met een gele kaart, waardoor we tijdelijk met 10 man moesten spelen, dom!

De rest van de wedstrijd was eigenlijk een klucht, en VELO liep nog uit naar 7-1. Opmerkelijk was dat keeper Geert ongeveer 3 minuten nodig had per achterbal, een waar record!

Kortom, een wedstrijd om te vergeten. Om de scheidsrechter de schuld van het verlies te geven is te makkelijk, want zelf speelden we ook niet goed genoeg. We zouden deze wedstrijd wel verloren hebben, maar hij heeft zeker een bepalende rol gespeeld op beslissende momenten, helaas.

Na afloop was er een korte derde helft, omdat we pas om17:00 terug waren op de club.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71