top of page
duucie

M.S.V.’71 3 – VELO 6 1-1 (1-0)

Marnix pakt punt voor het derde!

De verslaggever van het derde heeft eindelijk weer eens de tijd gevonden om een beschrijving te geven van de verrichtingen van het derde, het vlaggenschip van M.S.V.’71. Op veler verzoek klim ik weer eens in de pen, na een aantal inspiratieloze weekenden. Het valt ook niet mee om een waarheidsgetrouw verslag te maken van de wedstrijden van het derde, waarin van alles gebeurd wat niet veel met voetbal te maken heeft.

Na een succesvolle serie bekerwedstrijden tegen Maasdijk 3 (5-2 verlies), CWO 4 (2-3 verlies) en Stellendam 2 (1-4 winst), is de competitie voortvarend van start gegaan. De eerste wedstrijd moesten we weer tegen Maasdijk 3, en dit keer werd er een verdienstelijk punt gehaald, mede doordat zij nu moesten aantreden zonder aanvullingen vanuit hun selectie, zoals wel het geval was in de bekerwedstrijd. Daarna werd KMD 4 overlopen (4-1) en werd GSC ESDO 5 met maar liefst 0-7 verslagen. Dat laatste was zeer bijzonder, omdat deze wedstrijd de zaterdag na de Furiade werd gespeeld. Binnen de traditie van het derde is de wedstrijd na de Furiade vaak de lastigste van het seizoen. Maar, dit keer waren onze gastheren uit Den Haag waarschijnlijk ook naar de Furiade geweest.

De doelstelling van dit seizoen is om ons te handhaven in de klasse van waaruit niet gedegradeerd kan worden. Afijn, met 7 punten uit drie wedstrijden zijn we alweer bijna veilig, en is de doelstelling voor dit seizoen al bijna binnen handbereik! Het betekent ook dat tegenstanders vol ontzag en met enige angst in de benen een wedstrijd tegen ons tegemoet zien.

Voor het seizoen begon, hadden we met een aantal veranderingen binnen het team te maken. “Oogklep” Martin wilde heel graag nog een seizoen doorgaan, maar op aandringen van iedereen werd hij bedankt voor zijn bewezen diensten voor ons team, welke die dan ook mogen zijn. Martin had genoeg aan zichzelf, en wist in de vele jaren zijn medespelers niet één keer (goed) aan te spelen. Zijn enthousiasme, en vooral positieve feedback naar de scheidsrechter (“scheidsie, hoe is het?”) zullen worden gemist. Hij is nog niet helemaal weg, want soms schijnt hij nog af en toe mee te spelen. Gelukkig!

Een andere verandering is onze keeper Geert D, de welbespraakte keepende aanvoerder, of aanvoerende keeper (?), die zich zodanig wist te blesseren dat hij het komende jaar uit de roulatie is. Volgens eigen zeggen, wilde hij op de 10-meter duikplank indruk maken op de vrouwtjes, maar struikelde hij en maakte een kleine schuiver waarbij zijn quadriceps spier van zijn knie tot aan zijn oor finaal afscheurde (Een mooi feitje: deze spier bestaat (inderdaad) uit 4 spieren, te weten de musculus rectus femoris, de musculus vastus medialis, de musculus vastus intermedius en de musculus vastus lateralis). Maar goed, nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de spier maar voor 75% is afgescheurd, en na een operatie gaat het gelukkig weer stukken beter met Geert. Hij was in elk geval afgelopen donderdag alweer op de club om de training te bekijken.

Het is natuurlijk onmogelijk om Martin en Geert te vervangen, daar zijn gelukkig geen tweede van. Maar, het derde is wel op zoek gegaan naar aan- of opvulling, en heeft Michael, Mike en Marnix (3M) gevonden. Michael is net een trouwe labrador, want wij schieten een bal blind naar voren, en hij rent zich gek achter elke onmogelijke bal, om die vervolgens in te leveren bij een medespeler. Ook is Mike Sloof erbij gekomen, en inderdaad, hij is de zoon van de eens zo legendarische spits Andre van een opgeheven vriendenteam, waar alleen Henk en Robbert nog herinneringen aan hebben. Een zeer sterke linkshalf/buiten met scorend vermogen, zegt ie. Ten slotte is Marnix als keeper aangetrokken om ervoor te zorgen dat het doel schoon blijft, zonder corners weg te geven zoals zijn illustere voorganger deed.

Natuurlijk zijn er veel oude bekenden overgebleven, en één daarvan is Jack B. vorig seizoen heb ik meermaals een oproep gedaan om te kijken of iemand meer kon vertellen over zijn rol bij het derde. Maar, niemand is er echt zeker van wat zijn taak is bij het derde, en waarom hij een prominente rol opeist binnen het derde. Dit seizoen is begonnen met een geweldige bijdrage van hem, namelijk het verder digitalisering van het derde. Wat ooit begonnen is met een telefoonboom, Hyves (!), Facebook, en daarna Whatsapp en de KNVB app, is nu uitgemond in de ultieme app die Jack B. heeft geïntroduceerd, Spond,. Deze app moet de onderlinge communicatie verbeteren, dus een e-nor-me handige app, welke de KNVB app moet vervangen. Je kan er bijna alles mee, zo kan je, bijvoorbeeld, de aan- of afwezigheid van spelers bijhouden, en de uitslagen bijhouden. Kortom heel handig, en om elkaar eraan te herinneren wordt ook de normale whatsapp bijgehouden. Tja, eigenlijk alles wat de KNVB app ook kan.

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald op zaterdag 12 oktober, tegen Verdedig En Loop Op (VELO) 6. In aanloop naar deze wedstrijd werd natuurlijk de donderdag ervoor op het scherpst van de snede getraind. Dit was voor Frank “Abraham” de Gier iets te veel, en hij moest afhaken voor deze belangrijke wedstrijd in de reservekelderklasse. Andere afwezigen, met of zonder reden, waren Luuk, Jack B., Mike, en Kees. Veel belangrijker zijn natuurlijk de spelers die er wel waren. We begonnen met (willekeurige volgorde) Mar “-nix in de goal”, LoekVee, “Jerommeke” Danny, “motown” Sunil, “koele” Herman, “henkfan” Bas, “over-the-hill” Robbert, “mini-Henk” Timo, “wervelstorm” Wesley, “ren-je-rot” Michael, en “Ayatollah” Reno. Op de reservebank namen plaats: “rustige” Ronald, “Limey” Scotty, en “brommende” Bryan, terwijl Jan ”Haaland” als grensrechter onze scheidsrechter Henk “Pierluigi Colina” ging assisteren.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van Maarten Bakker, de vader van Fer. Een fantastische man die veel, heel veel werk heeft verzet als vrijwilliger op diverse posities binnen onze club (zie ander bericht op de website). Hierna begon een gelijk opgaande wedstrijd tussen twee ploegen die graag wilden winnen vandaag. Halverwege de eerste helft kreeg het derde een hoekschop welke door Bas werd genomen. De VELO-verdediger bij de eerste paal kopte deze bal heel mooi over zijn eigen keeper heen, en de bal verdween al dan niet geraakt door Robbert over de doellijn: 1-0! Een mooie opsteker voor het derde! Hierna werd de wedstrijd iets feller en moest de goed lijdende/leidende scheidsrechter af en toe ingrijpen, of niet. Bij een van deze duels werd Bas stevig op de enkels geraakt, waarna Bas gewisseld moest worden. Ook mini-Henk moest geblesseerd gewisseld worden tijdens de eerste helft. Ook “opa” Robbert moest de tweede helft eruit, en zo kregen Scotty, Bryan en Ronald ook nog speeltijd.



Terwijl de eerste helft in het voordeel was voor het derde, was in de tweede helft VELO de bovenliggende partij, voornamelijk door de iets betere conditie (en misschien door de wissels??). De druk van VELO op de verdediging was groot de eerste 20 minuten van de tweede helft. Dit resulteerde in een aantal hachelijke situaties voor onze goal. Na een van deze momenten viel de bal via een kluts voor de voeten van een aanvaller van VELO die vervolgens hard inschoot: 1-1. Onhoudbaar, of niet? Het maakt niet zo veel uit, maar het is altijd goed om een zondebok aan te wijzen, dus, Marnix had deze bal gewoon moeten stoppen. Zelfs Geert had deze bal met zijn anderhalve been en een gescheurde quadriceps tegen gehouden, of hij had de t.f.s bal er wel uit geschreeuwd. Desalniettemin was het een geldig doelpunt.



De tegengoal was het sein voor het derde om iets meer van de goal af te verdedigen en af en toe de aanval te zoeken, en dit lukte bij vlagen best aardig. Er werden zelfs een paar mogelijkheden gecreëerd, maar helaas eindigden deze in schoonheid. De grootste mogelijkheid was vlak voor tijd toen het derde nog een corner kreeg. Reno raakte de bal volledig verkeerd, en terwijl iedereen alweer hoofdschuddend wegliep, verdween deze afzwaaier bijna in het doel. Helaas kon de bal nog net van de lijn gehaald worden. Hierna had onze scheidsrechter genoeg gezien en floot hij voor de laatste keer (die dag).

Gelukkig waren er een aantal jarigen in het team, wat helaas niet in Spond staat. Maar, er moest natuurlijk wel op geproost worden. Met een biertje in de hand wist iedereen wel hoe het eigenlijk zou moeten, en volgende week zullen we het laten zien, uit tegen H.V.C 4!

Comments


bottom of page