nicovdlelij

Swift Boys behaalt 1e zege van dit seizoen ten koste van M.S.V.’71

Een pover spelend M.S.V.’71 is er in Rotterdam niet in geslaagd om een of meer punten over te houden tegen het tot dan toe nog puntloze Swift Boys. De thuisploeg won verdiend met 4-2. De Maassluise treffers kwamen op naam van Jack van der Vlugt en Christian van der Pol.

M.S.V.’71 trok deze middag naar Rotterdam Kralingen met het idee 3 punten op te halen tegen het nog puntloze Swift Boys. De geelhemden uit Rotterdam hadden tot dusver in beker- en competitie verband alles verloren en slechts een doelpunt gemaakt.

Toen de gasten uit Maassluis na een halve minuut al op voorsprong kwamen door een houdbaar schot van Jack van der Vlugt, gingen de uit Maassluis meegereisde supporters er eens goed voor zitten. Dat euforische gevoel bij de bezoekers werd 2 tellen later nog extra aangewakkerd toen Houdayfa el Hadioui steenhard de paal raakte.

Ricardo de Jager wordt op de huid gezeten door een speler van Swift Boys

Maar de succesvolle start kreeg voor de equipe uit Maassluis  geen vervolg. Al snel werd het spel van de mannen van trainer Johan Peper erg slordig. Men slaagde er niet in om de bal langer dan 20 seconden in de ploeg te houden. De gastheren daarentegen kregen steeds meer het idee dat er deze middag ondanks de dramatische start best wat te halen viel.

Dat Rotterdamse idee kreeg halverwege de eerste helft wat meer gestalte toen Tahit Rafet Kilic slordig uitverdedigen van de M.S.V.’71 defensie genadeloos afstrafte. (1-1). En toen nog geen minuut later Richenel Lourens twee M.S.V.’71 verdedigers het (Kralingse) bos instuurde en zijn ploeg beheerst op voorsprong schoot nam het zelfvertrouwen bij de thuisploeg nog verder toe. (2-1).

Matig spel van M.S.V.'71

Het spel van de bezoekers werd steeds onsamenhangender. Het was dan ook niet zo vreemd dat Swift Boys 10 minuten voor de pauze de voorsprong nog verder opvoerde. Een diepe bal leek een eenvoudige prooi voor Bart Voskamp. De jonge  M.S.V.’71 doelman was eerder bij de bal dan de spits van Swift Boys. Maar ongelukkiger wijze kwam het leer terecht voor de schietgrage voeten van Mohammed Sghir. Met een mooie lob verschalkte hij vervolgens Bart Voskamp. (3-1).

Swift Boys viert feest nadat Mohammed Sghir zijn ploeg op 3-1 heeft geschoten

In de rust zal trainer Peper ongetwijfeld het scenario hebben doorgenomen om snel de aansluitende treffer te maken in de 2e helft. En dan vervolgens op zoek te gaan naar een of meer punten. Maar dat scenario kon al heel snel de prullenbak in. Want binnen de minuut stond Swift Boys al op 4-1 door een (tweede) doelpunt van Tahit Rafet Kilic. (4-1).

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en wist Swift Boys dat de eerste 3 punten van dit seizoen in de knip zaten. Dat Christian van der Pol en in de slotfase op aangeven van Jack van der Vlugt nog 4-2 van maakte kon de pret bij de thuisploeg niet drukken.

Aangever Jack van der Vlugt feliciteert doelpuntenmaker Christian van der Pol

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Kevin van Zandvliet, Ricardo de Jager, Rogier Pon, Zaid el Bouazati,  Arno van Zweden, Akram el Aissaoui (77 Ayoub Balhadj), Tom Vreugdenhil (63 Safouane Masaoudi), Jack van der Vlugt, Christian van der Pol, Houdayfa el Hadioui (75 Mohammed Talhaoui)

Aad Cordia reisde mee naar Rotterdam en maakte daar een aantal foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link